Snudde og vant toppkampen

Postet av Marius L. Larsen den 26. Okt 2021

(Utleira 1 - 3 Tiller) UTLEIRA KUNSTGRESS: Kvinner A havnet under og opplevde et vanvittig sjansesløseri i andre omgang. Helt til det endelig løsnet.

Andrea Holm Aune (i midten) vendte tilbake som ballets dronning, ifølge artikkelforfatter.

Kamprapport

To gode lag møttes i en tidlig opprykksduell denne mandagskvelden. Scenarioet var klart: Tiller måtte vinne for å ha sjans til å rykke opp til 2. divisjon på siste kampdag som er førstkommende søndag.

Dessverre fikk de blåkledde fra Tillerbyen en verst tenkelig start på oppgjøret. Et offensivt Utleira-lag tok ledelsen etter 22 minutter, og Tiller fikk dermed motbakke.

Gjestene hadde et par halvsjanser før pause, men ingen gjentatte trusler foran hjemmelagets målvakt.

Etter sidebytte ble det derimot helt annerledes. Tiller dominerte andre omgang fra start til slutt, og derfor kom også sjansene på løpende bånd.

Bonanzaen startet med at Sandra Aardahl Gulstad holdt på å krangle ballen i mål fra fem meter, men keeper fikk en knapp hånd på ballen.

Deretter ble skapte Tiller en dobbelsjanse. Først kom Victoria Sande Petersen alene med keeper, men forsøket ble avverget på målstreken. Returen havnet tilbake i feltet til Gulstad som fant Hedda Stuedahl-Karlsen på ti meter, men skuddet havnet rett i klypene på keeper.

Alt gikk utenfor

Målsjansene bare fortsatte og fortsatte etter et enormt Tiller-trykk. Etter 62 minutter var Sande Petersen centimetere unna å snappe ballen foran keeper på et gjennomspill, før samme angriper hamret løs fra skrått hold - kun avverget av keeper.

På den påfølgende corneren fikk Thale Hinsverk stå mutters alene på seks meter, men hun skjøt centimetere utenfor.

Det toppet seg like etterpå, da Gulstad fant en svært livlig Sande Petersen alene i feltet på fem meter, men headingen gikk utrolig nok utenfor stolpen.

Var dette en slik kveld?

Holm Aune snudde kampen

Nei, det skulle det ikke bli.

I det 78. spilleminutt eksploderte det i Tiller-jubel da Andrea Holm Aune tok ansvar og hamret inn 1-1 fra 22 meters hold på det lekreste vis.

Og Tiller kjørte på videre.

Tre minutter senere havnet ballen i feltet, og der var Holm Aune frempå igjen. Fra ti meter banket hun ballen i lengste hjørne til 2-1 og kampen var snudd.

Utleira klarte aldri å sette inn en sluttspurt, og tre minutter på overtid ladet Marie Methi slegga fra 30 meter. Hun så keeper sto langt ute og klinket til - 3-1 og game over.

Dermed overtar Tiller opprykksplassen inntil siste serierunde som spilles førstkommende søndag kl.16.00. Da kommer opprykksjagede Steinkjer til TOBB Arena Sør.