Tiltrekkende torsdag

Postet av Marius L. Larsen den 16. Sep 2021

Det ble to knallsterke seiere og et fanatisk uavgjortresultat i tre oppgjør torsdag kveld.

J17 vant sin fjerde strake seier i 1. divisjon torsdag kveld.

De blåkledde fra Tillerbyen startet torsdagen på Lade, der våre beste kvinner møtte KIL/Hemne til en "hasteavtalt" treningskamp. Egentlig skulle Tiller møte Charlottenlund i 3. divisjon, men kampen ble 24 timer i forveien utsatt til førstkommende onsdag.

Dermed var det flott at KIL/Hemne stilte opp på kort varsel. I kampen som var på tre omganger a 25 minutter, skjøt Hedda Stuedahl-Karlsen Tiller i ledelsen etter bare to minutter. Marie Methis innlegg etter en corner var Stuedahl-Karlsen lynrask med å snappe på første stolpe og sette inn 1-0.

Etter 16 minutter doblet blåtrøyene ledelsen. Et perfekt innlegg fra Maria Alvestad Høvik fant pannebrasken til Thale Hinsverk som stanget inn 2-0 fra kloss hold.

En svært god første omgang ble etterfulgt av en langt tøffere andre omgang. KIL/Hemne reduserte først og deretter utlignet med kort mellomrom, men det ble en jevnere siste periode.

De siste 25 minuttene hadde en scoring til hvert av lagene, slik at treningskampen endte 3-3 på Lade. En meget solid prestasjon av Tiller mot et 1. divisjonslag.

Fjerde strake seier

J17 tok turen til Dalgård kunstgress og et møte med Astor senere på kvelden. Etter 12 minutter banket Thea Arnegård Kulvik inn 1-0 på et glimrende innlegg av Isabel Teigen.

Rett før pause skjedde det mye. Først både doblet og triplet Ingeborg Nyberg Hansen den 1-0-ledelsen med to fantastiske fulltreffere fra 25 meter, og selv om Astor reduserte etter noe klabb og babb i bakre rekker, chippet Vilde Bjørgård Kristiansen inn 4-1 fra 15 meter rett før pause.

Ida Sofie Bye-Andersen punkterte kampen med sin lynraske tupp foran en utrusende keeper tidlig etter sidebytte, og det var absolutt ingen tvil da Arnegård Kulvik satte inn sitt andre for dagen og Tillers sjette scoring alene med keeper etter 54 minutter.

Det kunne fort ha vært en seier med større margin. Bye-Andersen og Michelle Kveberg Alstad traff stolpen i hver sin omgang, og Arnegård Kulvik hamret ballen i tverrliggeren.

Ekstra fornøyelig var det å se nyankomne Elisabeth Sagfjæra Husby, som spilte hele andre omgang og viste imponerende kvaliteter i et nytt lag.

J17 står dermed med fire seiere på like mange kamper og hele 25-3 i målforskjell.

Se kampfakta her

Ett poeng bak 1. plass

Helt til slutt var det duket for dagens tredje og siste bortekamp. Herrer-2 tok turen til Alvdal og Flåklypa-land i en ny 5. divisjonskamp, og der så det ut til at Il Tempo Gigante hadde dratt fra Trondheim.

Tiller hadde like mye energi som Solan Gundersen, og etter 13 minutter satte Eric Mulundo inn 1-0 for dagens hvitkledde spillere.

Mathias Gåsbakk Vinjevoll doblet ledelsen kort tid etter, og da Tobias Ellingsen Aavik økte den til 3-0 etter en drøy time, begynte man å tro at det var mulig å vinne Grand Prix-løpet.

Alvdal reduserte til 1-3 mot slutten, men Tiller holdt unna stormen og la ned en stor defensiv innsats som selveste Reodor Felgen ville ha vært stolt av.

Dermed fortsetter Tiller 2 klatringen på tabellen og er nå kun én plassering unna toppen.