Før avspark: Tiller - KBK

Postet av Marius L. Larsen den 30. Jul 2021

Herrer A tar imot eliteserielaget Kristiansund BK i den andre cuprunden søndag kveld.

Andreas Arukwe får sin første A-lagskamp fra start mot eliteserielaget Kristiansund søndag kveld.


Kampinformasjon

🏆 NM menn 2. runde
📅 Søndag 1. august 2021
⏰ Kl.18.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Kjøp billetter på nett
💻 DirekteSport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsorer:
InterSport Tiller Torget, Ramirent,
Bunnpris Tonstad, Pizzabakeren Tiller,
Norfresh, Tillergrillen, Ringnes, Würth Heimdal


Tror du Tiller scorer mange mål i år?
Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben


Uglan kommer i hopetall

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Kristiansund Ballklubb og deres supportere Uglan velkommen til TOBB Arena Sør denne søndagen.

Det er solgt veldig mange billetter allerede, både blant hjemme- og bortefansen. Med andre ord så ligger det godt til rette for en fotballfest.

KBK kommer med mange supportere, både gjennom arrangerte bussturer og personer som kommer på egenhånd. Det blir dermed bra med liv på TOBB Arena Sør.


Har du ikke kjøpt billett?
Husk det kan kun fås tak i på nett


Returnerer endelig på TOBB

Tiller kommer til denne kampen med mye energi fra sin første obligatoriske kamp på 637 dager. Forrige lørdag tok blåtrøyene turen til Tynset og Nytrømoen gras - en av Norges største gressbaner - og det var egentlig aldri i tvil hvor seieren skulle havne.

Robin Hermanstad og Jonathan Smerkerud Frønes, fjorårets store duo i G19 0. divisjon, fikset henholdsvis 1- og 2-0 til pause, før 16-årige Fredrik Myrvold hamret inn 3-0 tidlig i andre omgang.

Frønes la på til 4-0 før Tynset reduserte helt på tampen. Tiller skulle altså til 2. runde i cupen, nesten to år etter forrige tellende fotballkamp.

Kampen mot Kristiansund er også den første hjemmekampen på TOBB Arena Sør, uansett turnering, siden 19. oktober 2019 - altså 652 dager siden. Da tapte Tiller for Brumunddal.

Søndagens kamp er også kun den tredje gangen Tiller er i 2. runde i NM. Første gang var i 2011. Da kom Tiller til 3. runde mot Molde og tapte 7-1 på TOBB Arena Sør. Blåtrøyene har senere aldri nådd den tredje runden.

I 2019 møtte Tiller Rosenborg i 2. runde foran rekordstore 2512 publikummere på TOBB Arena Sør. Da ble det utrolig nok et knepent 3-0-tap.


Tror du Tiller slår Kristiansund?
Nå kan du tippe resultatet


Siste fire kamper:
✅ Byåsen TF 2 - 3 Tiller
🔘 Orkla 0 - 0 Tiller
❌ Strindheim TF 3 - 0 Tiller
Tynset 1 - 4 Tiller


Tolv baklengs mot Clausenengen

Tiller og Kristiansund Ballklubb har aldri møttes før i noen sammenhenger på seniornivå. KBK er en sammenslåing av A-lagene til Kristiansund Fotballklubb og Clausenengen Fotballklubb i forkant av 2004-sesongen.

Allikevel har Tiller møtt Clausenengen i 2. divisjon avdeling 6 i 2000. Da tapte Tiller 6-3 borte og voldsomme 12-2 hjemme i Trondheim.

Samme år møtte de Kristiansundsklubben Dahle. Der ble det 4-1-tap borte og 5-4-seier på hjemmebane.

Hjemmebanen den gang besto av flere forskjellige rundt omkring i Trondheim, ettersom det bare var grusbane på Tonstad. Dagens OBOS kunstgressbane, tidligere med sand i kunstgresset, ble hyppigst brukt. I tillegg var det kamper på Heimdal gress og Strindheim kunstgress.

I dag er det kun TOBB Arena Sør på Tonstad som gjelder.


Trønderlaget KBK

Kristiansund BK har vært i Eliteserien siden 2017-sesongen og har bare endt opp på øvre halvdel i Norge. I debutsesongen ble det 7. plass, deretter 5. plass i 2018 og så 6. plass i 2019. I fjor endte de også på en imponerende 5. plass.

Derfor er det heller ikke overraskende at KBK er for øyeblikket fjerde beste laget i Norge. Forrige seriekamp slo de Sandefjord 2-0 på eget kunstgress, men de slet lenge i cupen forrige helg. Mot Volda, en av Tillers motstandere i Norsk Tipping-ligaen i høst, lå de under 2-0. Men utligningen fire minutter før slutt sørget for ekstraomganger der de vant 4-2.

I stallen til nordmøringene finner vi også mange trøndere: Christoffer Aasbak (Byåsen), Sander Kartum (Stjørdals-Blink), Torgil Gjertsen (Melhus), Horenus Taddese (Levanger) og Bendik Bye (Steinkjer).

Inntil for noen dager siden var også Olaus Skarsem (Melhus) i troppen. Han er spilleklar for Rosenborg fra 1. august.


Siste fem kamper:
🔘 Tromsø 0 - 0 Kristiansund
✅ Kristiansund 3 - 2 Brann
❌ Rosenborg 1 - 0 Kristiansund
✅ Kristiansund 2 - 0 Sandefjord
✅ Volda 2 - 4 Kristiansund (e.e.o.)


Andy fra start

De blåkledde fra Tillerbyen kommer til dette oppgjøret med en heltent gjeng som skal prøve å overliste storfavoritten fra Nordmøre.

Fremdeles er det noen på skadelisten - som det alltid er. Andreas Druzkowski er fremdeles ute i noen uker til, mens Even Rogstad Kvalvær har begynt lett trening og er i rute for tilbakekomst etter august. Fra før er også Christian Grindvold, Sindre Olufsen, Henning Borgen Gladsø og Andreas Solstrand Fossli utilgjengelig.

Jørgen Valleraunet skal testes tett opp mot kampstart.


Les også: Dette er A-stallen


På den gledelige siden er Magnus "Pojjo" Aasarød tilbake og tilgjengelig. I tillegg kan vi nå røpe at midtstopper Andreas Arukwe, som nylig ble tatt opp i A-stallen, får sin første kamp fra start på søndag.

Målscorertrioen fra Tynset, Robin Hermanstad, Jonathan Smerkerud Frønes og Fredrik Myrvold, har virkelig sett pigge ut på denne ukas treninger.


Vi gleder oss til kamp!


Forza Tiller!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori