ÅSHEIM KUNSTGRESS / ABRAHALLEN: En suser fra Emma Jensen var ikke nok mot Kattem, mens G20 fikk det tøft mot Rosenborgs 2. divisjonslag lørdag ettermiddag.

Emma Jensen (i midten) scoret på et vanvittig langskudd.

* Jensen-scoring fra 30 meter
* G20 havnet tidlig bakpå mot RBK
* Frønes med flere store sjanser

Kamprapporter

Vi starter med avslutninga på en grisekald ettermiddag på Åsheim. J17 gjestet Kattem på en regntung kunstgressmatte, og det skulle fortsette å bøtte ned utover i kampen.

Dagens hvitkledde spillere åpnet klart best etter å ha startet med et stort press. Tuva Haukås Næss rundet keeper, men satte ballen utenfor mål. Like etterpå traff Thea Arnegård Kulvik stolpen.

Etter 15 minutter smalt det i nettmaskene, da Kulvik mottok en perfekt pasning fra Isabel Teigen, fintet bort midtstopperen og satte ballen iskaldt i korthjørnet fra 12 meter.

Nærmest umiddelbart etterpå utlignet Kattem på et hjørnespark, og nå gikk det ikke Tillers vei. Vilde Bjørgård Kristiansen traff tverrliggeren og Teigen skjøt like over fra kloss hold. Istedenfor scoret hjemmelaget to ganger etter å ha straffet Tiller i bakrom.

Emma Jensen vartet opp med litt lørdagsmagi da hun hamret ballen kontant i mål fra nesten 30 meter, men det var Kattem som tok det lengste strået i denne treningskampen med sin avgjørende 4-2-scoring helt på tampen.

Alt i alt var det god læring for Tiller, som blant annet stilte med den 13-årige J17-debutanten Bergros Gudmundsdottir. Den offensive midtstopperen gjorde en forrykende kamp og viste en noe unormal trygghet selv i sin første kamp. I tillegg fikk også hospitant Kristine Langseth sin debut som hun løste på en solid måte fra høyrebackplassen.

Offensive Tiller var nære

Lørdagen startet i Abrahallen rett over kommunegrensa, der G20 møtte et av Norges beste G19-lag i Rosenborg.

Til daglig spiller de i 2. divisjon, men i dag skulle de prøve å slå Tiller. Dessverre for blåtrøyene fikk de en verst tenkelig start. Rosenborg ledet 2-0 til pause etter blant annet et straffemål, men Tiller ga seg ikke etter sidebytte.

Både Jonathan Smerkerud Frønes og Benjamin Romero hadde hver sin sjanse alene med keeper, og førstnevnte var også svært nære på en dødball, men det ville seg ikke for et hardtkjempende Tiller-lag denne dagen.

Rosenborg viste sine kvaliteter utover i omgangen, og et nytt straffemål og to andre scoringer gjorde at de vant til slutt 5-0.

Det er verdt å nevne seg at Tiller-kaptein Fredrik Sjøvold leverte en strålende kamp fra sin midtbaneposisjon. Et offensivt Rosenborg-lag prøvde å stresse dirigenten, men de måtte etter hvert gi opp og la seg heller mer bakpå.

Lagene (1-4-2-3-1 / 1-4-1-4-1)

J17: Ayla Latifi - Emma Jensen, Linn Sophie Stenkløv, Bergros Asta Gudmundsdottir, Ine Smemo - Julie Pedersen Rektorli, Vilde Bjørgård Kristiansen - Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Tuva Haukås Næss - Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Anna Hansen-Møllerud Hauen, Kornelia Berggård Hov, Kristine Langseth.

G20: Lars Smemo - Thomas Mikalsen, Jonas Aune, Isak Noteng, Simen Hoff - Fredrik Sjøvold - Benjamin Romero, Steffen Størseth, Cang Nguyen - Fredrik Myrvold - Jonathan Frønes.

Innbyttere: Mathias Vinjevoll, Jørgen Digre, Edvard Stølan.