Sola har snudd

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2020

Tradisjonen tro tar mediaansvarlig ordet i årets siste innlegg på tillerfotball.no. Årets tema er ansvarsbevissthet.

Det var J17-spiller Thea Arnegård Kulvik som knipset dette modellbildet av en ellers kamerasky mediaansvarlig.


Når man skal prøve å oppsummere året 2020, så er det ett ord som alltid vil gå igjen - spesiell.

Året her ble ikke som vi så for oss for snart 12 måneder siden. Ikke i nærheten. Vi hadde tanker om å nå langt i aldersbestemt NM, delta i mange sommercuper og kjempe i toppen i 3. divisjon herrer og kvinner.

Lite visste vi hva som skjedde torsdag 12. mars, men det er egentlig en solskinnshistorie.

Tross alt.


Vi var best sammen

I nesten fire uker i strekk holdt våre lag det gående med egenaktiviteter, enten alene eller med avstand. Jeg hørte også at foreldre og sønn/datter dro på forskjellige parkeringsplasser for å slå pasninger mens TOBB Arena Sør fremdeles var snødekt og rett og slett ulovlig å være innom.

Det er imponerende for hvordan vi har klart å stå sammen, hver for oss, når alt var på det mest uvisse.

Tirsdag 7. april var flere lag i gang med treninger på en delvis hvitkledd kunstgressmatte, men en vanvittig glede strålte over alt annet.

Tiller var tilbake, og de blå skulle holde det gående i åtte måneder til. Men det er et savn. Vi har savnet våre eldste lag i seriesystemet. Vi har savnet å konkurrere med de beste på vårt nivå. La oss håpe vi får muligheten i april igjen. Det fortjener vi.

For å ikke være altfor gjentakende, så har vi oppsummert året med en liten vri i en annen sak som jeg håper kan være et hyggelig tilbakeblikk.


Les også: Året 2020 fra A til Å


Tiden spiller på lag

Vi har klart å komme oss gjennom første del av en ny, midlertidig tilværelse på en glimrende måte. Nå venter 2021 på flere måter.

Det er alltid knyttet spenning rundt en vintersesong. Er alle med videre? Når skal vi trene? Hva med treningskamper?

Alle svarene har vi ikke, og det er ikke sikkert vi får dem med det første. Men treningsoversikten har allerede begynt å rulle ut, så det skal ikke stå på antallet økter lagene har mulighet til å trene på å bli enda bedre.

Men det handler også om en god planlegging, spesielt i en tid der det fremdeles hersker uvisshet om neste uke. Jeg er av den oppfatning at for å oppleve mestring, så må man ha trygge rammer rundt seg. Det kan være store ord som kommer fra flere kanter, men til syvende og sist er det utøveren som bestemmer. Faktisk.

Det er mange av våre dyktige spillere som både har tatt og kommer til å ta ytterlige steg den kommende perioden. Men det kan også være viktig å huske at man ikke skal hoppe over det ene steget for å nå det neste. Vi er her for å bidra til å ta det neste steget, slik vi har gjort i mange år.

Tiden spiller alltid på lag.


Les også: Enige om fortsettelse


2021 lover godt - hvis vi vil

Lagspill skal man rett og slett ikke kødde med. Det har vi sett mange tilfeller gjennom 2020. Den følelsen når man jobber både for og sammen med sine venner for å vinne den neste duellen som fører til scoring, som igjen gjør at laget ditt vinner, er uslåelig.

Eller når forsvaret ditt jobber ræva av seg, men et skudd slipper til slutt gjennom. Der står gutten eller jenta med hansker på og redder på mesterlig måte.

Slike opplevelser ønsker vi også i 2021, og jeg kan banne på at det kommer til å skje sammen med dere. Jeg tror også 2021 kommer til å bringe flere gode nyheter etter hvert - de berømte detaljene får vi ta senere.

Men nå trenger vi faktisk litt hjelp. Det er ikke hyggelige overskrifter i lokalavisene i disse tider, så her må alle sammen ta i et nytt tak for å unngå at vi blir straffet på nyåret med avlyste treningsuker. Ingen av oss har lyst å vende tilbake dit igjen.

Det kan hende at det blir verre før det blir bedre, men jeg mener at når det først går bedre, så vil vi ikke se oss tilbake.

Den 21. desember snudde sola igjen. Nå går det mot lysere tider, uansett hva som skjer.

Dette skal vi klare sammen. Det er et lagspill.


Jeg vil til Norway Cup i juli.


Godt nyttår!

Sportslig hilsen,
Marius Lundhaug Larsen
Altmuligmann


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline