2020 fra A til Å

Postet av Marius L. Larsen den 28. Des 2020

Året 2020 har vært en sesong for minnebøkene. Vi tar frem nostalgien og oppsummerer det som har skjedd, stort og smått, i en tradisjonell A til Å for første gang på seks år.

Denne gjengen ble kretsmester i J19-klassen. Fantastisk.


A - Alternativ trening. Tiller-spillere sentret pasninger på parkeringsplasser, bygde om garasjer til fotballbane og la kunstgress på terrassen da lagstreninger ble forbudt. Alt for fotball. Vi skulle tilbake. Enormt.

B - Bredde slo topp. J19-1 var lenge en solid outsider til å bli kretsmester, men etter hvert ante man en sjokkbølge. Gjennom to kamper, to seire og 7-0 i målforskjell mot Rosenborg, kunne Tiller juble over et svært fortjent kretsmesterskap i november. Jubel.

C - Cuper. Det ble dessverre ikke så mange av dem i år. Neste år tar vi alt. Men vi fikk med oss seire i J15-, J19- og G19-klassen i Tiller Futsal Cup i januar. I tillegg vant J17 Stjørdal Fotballcup i august. Gull.

D - Drømmedag. Lørdag 6. juni vil alltid stå som en merkedag i Tiller-historien. Da ble nemlig Tiller-mesterskapet i straffespark for våre eldste lag arrangert - årets første «kamp». Strålende vær, ellevill glede og stor iver. Herrer vant en direktestrømmet finale. To uker senere arrangerte vi for 12-14 år, også her under perfekte forhold, men denne gang med publikum. G14 gikk til topps. Eufori.

E - Etasjebygging. Få dager etter 12. mars ble arbeidet i andreetasjen i Fotballhuset fullført til en vanvittig glede blant tilhengerskaren i sosiale medier. Roar Hassel-Aalbu, Frode Helgheim og flere av gutta gjorde jobben slik at høstsesongen ble møtt med enda større glede. Fortreffelig.

F - Fort Tonstad. Vi har ikke tallet foran oss, men det var ikke akkurat mange nederlag Tiller-lagene hadde på TOBB Arena Sør i høst. Alltid mye folk på tribunen, speaker, musikk, intimt. Hjemmebanefordel.

G - Gruppetrening. Tirsdag 7. april var de første organiserte treningene i gang etter nedstengningen. I snø, sludd og minusgrader kunne lagene kun trene i små grupper på maks fem spillere og med to meter avstand. Men det klarte dere aldeles utmerket. Lettelse.

H - Hedda Stuedahl-Karlsen. Ble toppscorer på J19-1 sammen med kapteinen med sju scoringer. Hun var avgjørende med sine to fulltreffere i «finalen» mot Rosenborg, som førte til at laget ble kretsmester. Byggmester.

I - Identitet. Klubben er i gang med å resertifisere kriteriene av kvalitetsklubb. Her er alle med og bidrar i arbeidet for en god gjennomføring. Klubbens visjon vil stå enda sterkere. Best sammen.

J - Jubilant. Tiller Media fylte ti år i tro tjeneste den 25. november. Fikk svært mange tilbakemeldinger på tiårsdagen. Etter å ha varslet avgang etter inneværende år, ble styret og media enige om en avtale for 2021 to dager før julaften. Klasse.

K - Kapteiner. Fredrik Olufsen (G19), Synne Bye-Andersen (J19), Mathias Vinjevoll (G16) og Synne Aunehaugen (J17) ledet våre eldste konkurrerende lag til mange fantastiske jubelkvelder. Kjempe.

L - Leer, Emilie Jørgensen. Toppscorer på J17-1 med sine ni fulltreffere på øverste nivå. En flying start på Tiller-karrieren i august før hun ristet av seg skader gjennom andre halvdel og var utvilsomt en viktig brikke i det unge laget som kapret sølv i kretsmesterskapet. Spæller.

M - Marie Methi. J19-1 ledet 1-0 over samarbeidslaget Steinkjer/Egge da man var på overtid. På et frispark fra nærmere 40 meter klemte hun til, og ballen klistret seg i lengste kryss på absolutt det lekreste vis. Årets mål, kanskje tiårets. Pang.

N - Nguyen, Alex Thien-Lac. Den målfarlige angriperen ble toppscorer med sine åtte fulltreffere på G16-1 i 0. divisjon. Han var en sterk bidragsyter til at laget havnet på en meget respektabel 5. plass, få poeng fra en potensiell topplassering. Mål.

O - Overraskelser. Det er ikke alle vedtak som rekker å bli gjennomført eller bli til nyhetsoppslag. På nyåret er det ventet at det kommer noen svært gode nyheter, så det er bare å følge med. Spenning.

P - Portstengt. Hele fire ganger måtte vi fysisk stenge portene rundt TOBB Arena Sør under kamper i henhold til gjeldende smittevernsreglement. Første gang på en G16-kamp, deretter to nierkamper som gikk samtidig og til slutt begge J19-oppgjørene mot Rosenborg. Alltid mange entusiastiske supportere på tribunen som heier frem våre helter. Takknemlig.

Q - QR-koder. Dette fikk våre mange supportere erfare fra tidlig i august. Alle måtte registrere seg for å se kamp på TOBB Arena Sør, men vi måtte stoppe etter 200. Sikkerhet.

R - Robin Hermanstad. Hadde en kort, men strålende høstsesong for G19. Var en svært viktig brikke med sine mange og avgjørende scoringer i et meget solid lag. Jager.

S - Sæther, Anette. Klubbens eneste ansatt og gjør alltid mer enn egentlig avtalt. Du så henne sikkert på TOBB Arena Sør i høst, uansett kveld. Om det var bærende på ei pappeske, snakkende i telefonen eller med en PC i hånda, så var hun alltid imøtekommende uansett spørsmål. Og litt stresset. Stålkontroll på treningstidsoversiktene. Maskin.

T - Thea Arnegård Kulvik. J17s yngste og kanskje mest aktive spiller, ehm. Toppscorer med 23 mål for Tiller 2 og nær toppscorer for Tiller 1, kun slått av en annen måljeger, Leer. Nettsus.

U - Utsatt. For våre eldste spillere så ble det aldri noen fotballsesong. Helt på tampen av året fikk man endelig lov til å trene som normalt igjen. Nå ønsker vi en fullverdig sesong i 2021. Håpefull.

V - Vanvittig. G19-1 møtte daværende serieleder Strindheim Toppfotball i starten av oktober. De blå lå under 2-0, men derfra og ut så de seg ikke tilbake. Kampen endte til slutt i en hinsides 7-5-seier. Få uker senere beseiret de Ranheim Toppfotball 5-3. Spinnvilt.

W - Word. Andreas «Andy» Arukwe. 20-åringen fikk endelig lov til å spille i G19-serien litt utpå høsten, og laget ble umiddelbart tryggere. Fikk en egen Instagram-spalte fra august. Holder med riktig lag på den andre siden av dammen. Godt likt av alle. Word.

X - X-spiller Odin Thiago Holm. Var i Tiller i et knapt halvår i fjor, men bemerket seg kraftig i den helblå drakta. I fjor høst fikk han debuten i Eliteserien for Vålerenga. I siste serierunde i år scoret han Oslo-lagets siste mål i 4-0-seieren over Start. Stolt.

Y - Yngst. Et purungt J17-lag vant sin 1. divisjonsavdeling på siste spilledag, og dermed var de blå klare for finale i kretsmesterskapet mot Steinkjer. Til tross for en meget dominerende første omgang, ble det et knepent finaletap for et eldre lag. Neste år. Imponert.

Z - Zorro. Det er Jonathan Smerkerud Frønes. Med sine 17 scoringer på 15 tellende kamper for G19-1, ble han uten tvil toppscorer for laget som havnet på en solid 5. plass i 0. divisjon. En potensiell spennende duett med Hermanstad i 3. divisjon 2021. Skarpskytter.

Æ - Ærbødighet. Våre trenere, spillere og supportere har vist en stor respekt for regler og regelendringer på kort varsel. De har stilt opp sterkt og uten nøling, og samtidig representert Tiller på en flott måte. Tillit.

Ø - Økende. I løpet av 2020 passerte Tiller Fotball 2000 følgere både på Instagram og Facebook, og nå er tallet nærmere 2500. Klubben har fortsatt en økende trend, og dette ser ut til å fortsette i det uendelige. Sterkt.

Å - Året 2021. Vi har hatt det helt strålende under vanskelige omstendigheter, men vi savner normalen. Vi savner det å kunne juble sammen - mange. 2021, du kan ikke komme fort nok. Gledes.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline