J17: Charlottenlund 1 - 6 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 17. Okt 2020

CSK VARMBO ARENA (CHARLOTTENLUND): J17-1 vant 1. divisjon avdeling 2. Nå venter KM-finale om tre uker.

Et utrolig sterkt samhold har sørget for en nærmest umulig avdelingsseier. Fra venstre: Frida Ørndal Svendsen, Isabel Teigen (delvis skjult), Rikke Sofie Olufsen, kaptein Synne Aunehaugen, Emilie Jørgensen Leer.

De blåkledde fra Tillerbyen hadde en vanskelig oppgave foran seg denne lørdagen. Først og fremst måtte de ha minst ett poeng, helst vinne, mot et godt organisert Charlottenlund-lag. Samtidig håpte de på hjelp fra Gimse, som møtte daværende serieleder Strindheim på hjemmebane.

Selv om Tiller levde i uvisshet til å begynne med, sparket de godt ifra i starten. Etter bare fire minutter ble det et enormt jubelbrøl. Suksessfoten til Ida Dahl Bjørkøy fant Karine Ornæs Midjo bak i feltet, der sistnevnte gjorde seg sterk og vant en tøff duell. Hun stormet mot mål fra skrå vinkel og la perfekt inn til målgeita Emilie Jørgensen Leer som skled inn 1-0 fra nært hold.

Dog gikk det ikke lang tid før de mange Tiller-supporterne på tribunen, i et godt flertall, fikk enda mer å juble for. Før ti minutter var spilt fant Vilde Bjørgård Kristiansen kaptein Synne Aunehaugen med en utsøkt pasning. Fra 14 meter hamret hun inn 2-0 i lengste hjørne, like hardt og farlig som dynamitt fra Olsenbanden.

Olufsen fremviste magi

Da resultatet fra Brekkåsen tikket inn på trenernes opplysende skjermer, der Gimse slo Strindheim 4-1, visste man at man trengte bare ett poeng for å vinne avdelingen.

Men Charlottenlund hadde ikke tenkt å gi seg med det første. Etter 20 minutter reduserte de på en heading fra åtte meter på et frispark, og Tiller måtte løfte seg noen hakk igjen.

Om det var de iskalde stormkastene eller lukta av gull som tok tak i Tiller, var ikke sikkert å vite. Fem minutter senere var det en perfekt opprulling på gang. Aunehaugen serverte Midjo i feltet som fant Leer rett innenfor 16-meteren. Hun flikket ballen videre til rivningseksperten Rikke Olufsen, som først fintet bort en grå- og rødkledd forsvarer før hun sendte ballen lekkert opp i krysset.

Akkurat dét klarte vel hennes far sjelden å gjøre i sin aktive karriere, men det forblir en ubetinget påstand fra forfatteren.

Leer og Kulvik løp fra vettet

Med 3-1 til pause etter å ha vært dominerende i store deler av første omgang, ønsket blåtrøyene å punktere kampen en gang for alle tidlig i den andre omgangen.

Og nok en gang var det Olufsen som var på ferde igjen. Et helt hinsides forarbeid av en råsterk Leer la opp til at Olufsen havnet alene med keeper, men fra skrått hold hadde hun samme temperatur som i nærmeste sfære og plasserte ballen rolig forbi vertenes målvakt og i mål til 4-1.

Men nå haglet det. Ikke med kommentarer på Twitter, men bokstavelig talt haglet fra den askegrå himmelen. Vinteren hadde for alvor begynt å melde seg på, men det hindret ikke stivfrosne Tiller-bein.

Når en ball i bakrom blir jaget av Leer og Thea Arnegård Kulvik, kan det virke skummelt. Sistnevnte, som også er både imitator og forsanger på fritiden, rundet keeper og satte ballen enkelt i mål til 5-1.

Helt på tampen fikk en svært livlig Leer æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1, da hun stormet mot keeper og var like sikker som snø i oktober.

Dermed vant det unge Tiller-laget 1. divisjon avdeling 2. Et lag bestående utelukkende av spillere født i '06, '05 og '04. For en knallsterk prestasjon!

Nå venter det finale i kretsmesterskapet mot Steinkjer 7.- eller 8. november i Abrahallen.

Endelig tidspunkt blir bekreftet senere.