Konstruktivt møte om oppstart

Postet av Marius L. Larsen den 13. Jul 2020

Et nytt håp til alle voksne i breddefotballen.

Alle på bildet er under 20 år, men ingen av dem kan foreløpig spille kamper i 3. divisjon kvinner.


Fredag ettermiddag var det et telefonmøte mellom kulturminister Abid Raja, fotballpresident Terje Svendsen og idrettspresident Berit Kjøll.

Bakgrunnen for møtet var fotballens betydelige reaksjoner på at det fremdeles ikke er lov med kontakttreninger for spillere fra 20 år og oppover.

Dermed er også kampene mot andre lag utsatt inntil videre, noe som gjør at 2020-sesongen fremdeles er svært usikker.

Under fredagens møte fortalte statsråd Raja at han også har vært i kontakt med helseminister Bent Høie for å undersøke muligheten for å fremskynde en gjenåpning av den øvrige breddeidretten for voksne, men helsemyndighetene er tydelige på at de ønsker å se an smitteutviklingen gjennom sommerukene før det tas en ny vurdering for videre gjenåpning av idretten og samfunnet for øvrig.

- Norsk fotball har god erfaring med gjennomføring av smitteverntiltak gjennom åpningen for full kontakt både i toppfotballen og i barne- og ungdomsfotballen. I et smittevernperspektiv er det langt bedre at spillerne i voksenfotballen deltar i organiserte økter med fokus på smittevern, sier leder av NFFs medisinske råd Magnus Myntevik.


Les også:
Konstruktivt møte med statsråd Raja
NFF med egen smittevernundervisning0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline