Før kampen: Tiller - Steinkjer

Postet av Marius L. Larsen den 15. Aug 2019

Herrelaget tar imot Steinkjer fredag kveld på TOBB Arena Sør.

Blide ansikt etter kampslutt på bortebane forrige helg. Klarer gutta å snu trenden på hjemmebane?


Tiller IL - Steinkjer FK
16. serierunde
Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Fredag 16. august 2019 kl.19.00
TOBB Arena Sør (Tiller)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
Delvis skyet, 16 grader, lett bris

Åpen kiosk
Gratis inngang


De blåkledde fra Tillerbyen returnerer på hjemmebane igjen etter å ha spilte bortekamp sist helg. Denne fredagen venter Steinkjer, et lag som sliter med å ta poeng for tiden.

Men poeng tok de mot Tiller i motsatt oppgjør på Guldbergaunet Stadion før sommerferien. Tiller hadde klart flest sjanser med blant annet et treff i tverrliggeren og en redning på strek, men smultringen sprakk ikke og det endte 0-0.

Fredagens kamp spilles for øvrig rett etter første dag av TINE Fotballskole, og vi håper så mange som mulig velger å bli igjen for å støtte blåtrøyene til tre poeng.


Fire strake tap og helt sist

Dette var for øvrig ett av Steinkjers åtte poeng som de har plukket så langt i år. Gultrøyene fra nord i Trøndelag ligger helt sist på tabellen med elleve kamper igjen å spille, og de har hele ti poeng opp til trygg grunn før fredagens kamp.

Steinkjer er det minstscorede laget i avdelingen med sine ni fulltreffere, og har ennå til gode å vinne på hjemmebane.

Deres hittil eneste seier kom borte mot Kongsvinger 2 i juni (1-0), men de har nå tapt fire kamper på rad med en målforskjell på 1-15.

Steinkjer er avhengige av flere trepoengere enn nederlag skal de berge plassen på nivå fire.


Er hjemme best?

Tiller kommer fra en kruttsterk prestasjon mot Nybergsund Trysil forrige helg. I 16-årige Jonathan Smerkerud Frønes sin debut fra start, viste blåtrøyene virkelig hva som bor i dem.

Robin Hermanstad sendte Tiller i føringen før pause mens kaptein Magnus Bjerke doblet ledelsen rett etter sidebytte. Til tross for en redusering, holdt blåtrøyene unna og vant 2-1 - men nå kommer kanskje årets vanskeligste kamp.

Tiller må vise noe annet enn de to foregående hjemmekampene som har endt med nederlag. Det er på tide at gutta bretter opp ermene også på hjemlige trakter dersom ønsket om å kjempe i toppen består.

Blåtrøyene kan være kun fire poeng fra tabelltopp dersom de slår Steinkjer.

Se tabellen her.


Stølan og Killingberg tilbake

Til oppgjøret mot Steinkjer er Oskar Stølan tilbake fra sin karantene, og det er ventet at han vil gå inn i kamptroppen.

Tilgjengelig for seleksjon igjen er også Gard Ragnar Killingberg, som måtte stå over forrige kamp grunnet en nært forestående fødsel.

Visekaptein Sindre Myrvold Welo og Niklas Lyngvær Iversen, som begge sto over Nybergsund-kampen grunnet sykdom, er også usikre til dette oppgjøret.


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert avIdrettenOnline