Før kampen: Rosenborg 2 - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 31. Mai 2019

Tiller tar turen til Lerkendal lørdag ettermiddag.

Sindre Myrvold Welo speider etter tre nye poeng.


Rosenborg BK-2 - Tiller IL
8. serierunde
Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 1. juni 2019 kl.13.30
SalMar-banen (Lerkendal)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
Skyet, 10 grader, svak vind

Kampen oppdateres direkte på Twitter


De blåkledde fra Tillerbyen reiser den korte turen ned nærmere sentrum og mer bestemt til Lerkendal denne lørdagen.

Rosenborgs nest beste spillere er de neste motstanderne, et lag som jakter opprykk til 2. divisjon.

Med andre ord: en tøff test for de blå.


Fortjent tap og sen utligning

I fjor var det to forskjellige kamper mellom disse to lagene.

Tiller, i fjor under Tillerbyen, hadde få muligheter i borteoppgjøret på Lerkendal. Blåtrøyene lå under 2-0 til pause, og selv om det var tendenser til redusering, var de aldri nærme seier. De måtte til slutt se seg slått 3-0.

I hjemmekampen på TOBB Arena Sør var det helt andre takter. Rosenborg 2 tok riktignok ledelsen i første omgang, men en sen utligning på straffespark fra Sindre Welo sørget for 1-1 og ett poeng hver.

Rosenborg 2 endte til slutt på 2. plass, Tiller(byen) på plassen bak.


Uten tap

Hjemmelaget fra Lerkendal har startet sesongen i samme spor som fjoråret. Rosenborg 2 ligger i skrivende stund på 2. plass på tabellen, kun poenget bak serieleder Ranheim TF 2.

Forrige serierunde mot Kongsvinger 2 endte 1-1 på hjemmebane. Dette var første poengtap på fem kamper. Rosenborg har etter sju serierunder fremdeles til gode å tape i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.

Mot Tiller er det ventet at Tiller-guttene Mikael Tørset Johnsen og Joachim Knutset Solem får spilletid, og dette kan bli første gang de to får møte moderklubben på seniornivå i seriesammenheng.

Tørset Johnsen startet cupkampen i forrige uke foran 2512 tilskuere på TOBB Arena Sør.


Stigende form

Tiller er inne i en god periode for tiden. Etter at Sondre Garstads sene utligningsmål mot Melhus sikret ett poeng for to uker siden, klarte blåtrøyene å holde Rosenborg til 0-0 i nesten en hel time tre dager senere.

Om ikke det var nok, var det et dominerende Tiller-lag som tok imot nedrykksplasserte Verdal forrige lørdag. Blåtrøyene stanget og stanget, men to minutter på overtid sikret Ole Jørgen Stegavik en veldig fortjent og viktig 1-0-seier.

Denne scoringen var for øvrig bare lagets femte nettkjenning for sesongen. Selv om de store målsifrene så langt har uteblitt, har blåtrøyene vært nærmest bunnsolid bakover med kun seks baklengsmål.

Tiller ligger for øyeblikket på 8. plass på tabellen.


Duo ute - duo usikker

Til oppgjøret mot Rosenborgs andrelag er det forhåpninger om at noen flere vil bli friske, men det er definitivt sikkert at langtidsskadde Espen Amandus Mathiassen, Kjartan Ulstad og Jonas Uran Rønning ikke blir å finne i kamptroppen. De er først tilgjengelige tidlig etter sommeren.

I kamptroppen vil heller ikke kaptein Magnus Bjerke og Gard Ragnar Killingberg være. Bjerke sliter fremdeles med ankelen etter cupkampen mot Rosenborg, og man regner med at han er ute i 1-2 uker til. Killingberg fikk seg en vond trøkk i hodet i kampen mot Verdal, og er ikke klar før etter helga.

Alpha Doboyou og Odin Thiago Holm har den siste uka slitt med sykdom, og det er i skrivende stund høyst usikkert om de er klare til lørdag.


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline