Tiller 2 - 1 Vanvik

Postet av Marius L. Larsen den 3. Okt 2015

TOBB ARENA (TILLER): A-laget klatret til 5. plass på tabellen etter lørdagens slitekamp mot Vanvik.

A-laget ser fremdeles oppover på tabellen etter dagens seier over Vanvik. Foto: Geir Øyvind Sjømæling.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en jevn åpning på kampen, der Martin Vårhus Thranas skudd midt på keeper var kampens første sjanse.

Seks minutter senere viste Tiller-keeper Fredrik Røstvold seg fram med en lekker benparade alene med Vanviks angriper etter godt spill fra gjestene.

Røstvold skal bli nevnt ved flere anledninger, men først tok Tiller ledelsen kun tre minutter senere. Et perfekt slått hjørnespark fra Kim Horghagen ble møtt med pannebrasken til Morten Modalsli Torset som stanget inne 1-0 fra kloss hold.

Røstvold reddet Tiller

Rune Langørgen fikk deretter to muligheter på kort tid. Først havnet et skudd fra 20 meter et par meter utenfor før han slo til med et snikskudd langs bakken på et hjørnespark, men keeper reddet.

Nevnte Røstvold måtte igjen i aksjon da han reddet et godt skudd fra skrått hold, men Tiller fikk en ny stor mulighet rett før pause.

15-årige Fredrik Meland Johnsen, som fikk sin første A-lagsstart i dag, la inn til en løpende Thrana bakerst i feltet, men i ensom tilstand traff han ikke godt nok og skuddet trillet inn til keeper.

Utenfor og stolpetreff

Andre omgang startet på verst tenkelig vis da Røstvold først reddet et forsøk fra kloss hold, ballen gikk så litt frem og tilbake i 16-meteren uten at Tiller fikk klarert, og Vanvik scorte deretter på sitt andre forsøk til 1-1.

Tiller reiste seg umiddelbart etter baklengsmålet, og etter 54 minutter kombinerte angrepstrioen glimrende da Langørgen fant Sindre Olufsen i bakrom. Han la perfekt inn til Torset på bakerste stolpe, men Torset styrte ballen utenfor fra nært hold.

Rett etterpå ble Langørgen spilt i bakrom. Han rundet en utrusende keeper, men fra skrått hold gikk forsøket i stolpen og ut bak en skliende Torset.

Halgunset-styring i krysset

Men i det 59. minutt satt den endelig for hjemmelaget. Nok en gang var Horghagen arkitekten, denne gang på et utoverskrudd hjørnespark som Daniel Halgunset flikket elegant i lengste kryss på første stolpe!

Vanvik var aldri ufarlige i det de foretok seg fremover på banen. Røstvold måtte i aksjon både en, to og tre ganger til da han først reddet et forsøk alene med gjestenes angriper, et nedfallsskudd på et hjørnespark og et skudd fra 16 meter.

Kampen bølget frem og tilbake mot slutten av kampen, der Tiller ofte ble avblåst for offside mens vertenes solide forsvarsrekke tok seg av det som kom utenfor 16-meteren.

Tiller vant dermed 2-1 og klatret til 5. plass på tabellen, en plassering som fort kan vise seg å sikre kvalifisering til neste års Norgesmesterskap (NM).

Neste kamp er borte mot Vuku neste søndag.