Postet av Marius L. Larsen den 13. Sep 2015

NYE BLINKBANEN (STJØRDAL): A-laget berget ett poeng i en tøff kamp mot Stjørdals-Blink 2 søndag ettermiddag, men det var ikke uten dramatikk.

15-årige Fredrik Meland Johnsen fikk sin historiske A-lagsdebut i dag. Begge foto: Marius L. Larsen.
De blåkledde fra Tillerbyen opplevde et svært offensivt Blink-lag i åpningsminuttene, og ble trykket hardt tilbake i banen.

Dog fikk kaptein Alexander Sotberg Tillers første sjanse etter sju minutter, men klarte ikke å få kontroll på ballen inne i 16-meteren etter en pasning fra Jørgen Oldervik.

Minuttet senere reddet Tiller-keeper Fredrik Røstvold mesterlig på et skudd fra kloss hold, og etter 14 minutter gjorde Stian Knutsen grovjobben på venstresiden, la et innlegg som hjemmelaget fikk klarere, men rett til Sotberg som smadret inn 1-0 i nærmeste kryss på hel volley fra 13 meter!

Rødt kort og straffemiss

Begge lag hadde flere halvsjanser mot pause, der Tiller prøvde seg ved Rune Langørgens langskudd som keeper reddet over mål samt Ruben Rostilles heading som gikk like utenfor.

Etter 58 minutter ble Langørgen felt av vertenes keeper på ti meter, og dommeren pekte på straffemerket og ga Blinks sisteskanse rødt kort.

Men vanligvis så skråsikre Langørgen feilet fra ellevemetersmerket, da utespillerkeeperen gjettet riktig vei og reddet forsøket.

Store sjanser mot slutten

Ti minutter senere utlignet Stjørdals-Blink 2 ved Jørgen Sollihaug, da Tiller ikke fikk klarert ballen ut av farlig sone, og fra skrått hold hamret angriperen inn 1-1 i lengste kryss.

Hjemmelaget, med ti mann, hadde ballen klart mest utover i omgangen, men det var Tiller som hadde de største sjansene.

Oldervik misset alene med keeper, angriperne misbrukte en god 4-mot-2-situasjon og en umarkert Sotberg headet over fra fem meter.

Fem minutter på overtid traff Stjørdals-Blink 2 stolpen, men det kampen endte 1-1, selv om det fort kunne ha gått både den ene og andre veien.

PS! 15-årige Fredrik Meland Johnsen (f. 2000) fikk ble Tiller-historiens yngste A-lagsspiller da han fikk sin seniordebut i det 83. spilleminutt - da han kom inn for en annen G16-spiller, Sindre Olufsen.