Halvt dusin på Tynset

Postet av Marius L. Larsen den 4. Jun 2023

(Tynset 0 - 6 Tiller) NYTRØMOEN GRAS: Kvinnelaget er tilbake på vinnersporet etter en veldig solid borteseier søndag ettermiddag.

Isabel Teigen (i midten) scoret sitt første A-lagsmål mot Tynset.

* Vik skrudde corner i mål
* Ballinnehav "90-10"
* Dobbel fra Stuedahl-Karlsen
* Fem bytter, allikevel tre mål pr omgang
* Debut fra Kvernberg, første mål fra Teigen
* Klatrer på tabellen

De blåkledde fra Tillerbyen så med en gang hvilken kamp dette skulle bli. Hjemmelaget Tynset la seg ikke bare bakpå, men helt inne på 30 meter rett etter avspark, og Tiller måtte være tålmodig.

Heldigvis ble det jubel etter bare 14 minutter. Et hardt og presist hjørnespark fra Mari Kristine Vik gikk via keeper og i mål, og dermed var blåtrøyene i gang.

De rullet opp sjanse etter sjanse, og da Vilde Winge Kristiansen fyrte av et langskudd i nærmeste vinkel til 2-0, begynte man å ane en ny borteseier på Nytrømoen.

Hedda Stuedahl-Karlsen kranglet med seg ballen på venstresiden og banket inn 3-0 fra skrått hold like før pause, og da samme person økte til 4-0 på en lekker heading på bakre stolpe etter et innlegg fra Vilde Bjørgård Kristiansen, var det aldri noen tvil.

Tiller fortsatte å male på i angrep selv etter å ha gjort fem bytter, der ett av dem markerte seg umiddelbart etter å ha kommet inn. Et perfekt slått hjørnespark fra Stuedahl-Karlsen ble stanget i mål av Isabel Teigen på utsøkt vis.

Teigen scoret også et nytt hodemål rett etterpå, men dessverre for angrepsspilleren så ble målet annulert for offside.

Den som fikk æren av å fastsette resultatet, var ingen ringere enn Andrea Sivertsen Broholm. Midtbanemotoren hadde sine muligheter tidligere i kampen, til sin egen store fortvilelse, men endelig skulle det løsne sju minutter før full tid. Et nytt godt Tiller-angrep endte med at Broholm ble spilt fri og kom alene med keeper, der hun var iskald og trillet ballen i hjørnet til 6-0.

En dominerende borteseier til Tiller som med dette klatrer på tabellen.

Neste kamp er hjemme mot Amazon Grimstad lørdag 10. juni kl.12.00.

Tilskuere Nytrømoen gras (Tynset): ca 75

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Hedda Stuedahl-Karlsen, Emma Kalvøy Bye, Vilde Winge Kristiansen, Siri Oline Berg-Johansen.

46' Holm Aune --> Emma Jensen
46' Bye --> Synne Helén Kvernberg
46' Berg-Johansen --> Marie Methi
63' Bjørgård Kristiansen --> Maria Alvestad Høvik
63' Winge Kristiansen --> Isabel Teigen