Så nære cupbombe

Postet av Marius L. Larsen den 20. Apr 2023

(G19 Tiller 4 - 5 Rosenborg) TOBB ARENA SØR: Cupdrømmen brast da bomba sluknet sju minutter på overtid.

For en ellevill kamp denne gjengen i helblått leverte mot topplaget i byen. Her fra Odin Herfjords 4-3-scoring (nr tre f.v.).

* Fra 0-2 til 2-2 i første omgang
* Tiller ledet 3-2 og 4-3
* Tapte sju minutter på overtid
* En helt enestående innsats av de blå

Tiller fikk en verst tenkelig start på kampen med baklengsmål etter bare 13 minutter, men Tiller kjempet seg inn i kampen igjen. Allikevel doblet gjestene fra Lerkendal ledelsen etter en drøy halvtime, og det var kanskje som forventet, trodde de drøyt 350 tilskuerne på TOBB Arena Sør.

Inkludert artikkelforfatter.

Men Tiller gjør også det som forventes av dem, med innsats, trøkk og fandenivoldskhet i bånn.

I det 39. minutt ble det endelig Tiller-jubel, etter at de hadde produsert flere gode målsjanser i minuttene i forveien. Joachim Gilde Bekvik stanget inn redusering i lengste hjørne på lekkert vis, og plutselig var det kamp igjen.

Rett før pause kom utligningen, og TOBB Arena Sør eksploderte. Et glimrende angrep endte med retur fra keeper som Oskar Vold hamret inn til 2-2 fra åtte meter.

Brasilianske Bekvik og hærfører Herfjord

Andre omgang var ikke mer enn fem minutter gammel og publikum hadde knapt rukket å åpne korka på sin Coca-Cola Uten Sukker før det smalt i nettmaskene igjen.

Og nok en gang fra målgeita Gilde Bekvik. En sterk kontring førte til at angrepsspilleren kom alene med keeper, og selvsagt gjorde han ingen feil da han sendte Tiller til himmels med sin 3-2-scoring.

Rosenborg utlignet ikke mange minutter etterpå, men så ble det blå jubel for fjerde gang. Lynraske Odin Wraalsen Herfjord var mye å ta tak i for gjestene, men de klarte ikke å forhindre at han fikset 4-3 til hjemmelaget.

Tiller hadde også muligheter til å øke ledelsen, med istedenfor var det Rosenborg som utlignet på et volleyskudd ni minutter før full tid.

I sluttminuttene bølget spillet begge veier, men dessverre for hjemmelaget var det bortelaget som trakk det lengste strået til slutt, selv med en spiller mindre på banen. Sju minutter på overtid klarte ikke Tiller å forhindre en heading på et frispark som traff nettmaskene, og dermed var cupdrømmen over for denne gang.

Men det skal sies: for en fantastisk kamp Tiller-gutta leverte denne torsdagen. Både det lokale og nøytrale publikum var av stor begeistring. Vi gleder oss enormt til fortsettelsen!

Tiller IL 4 - 5 Rosenborg BK