Luke på toppen - nederlag på TOBB

Postet av Marius L. Larsen den 19. Sep 2022

Jubel på Nissekollen og hender på hodet på TOBB Arena Sør. Slik var våre to A-lagskamper denne søndagen.

Kaptein Marie Methi (bak Vik nr 18) scoret to av fem mål mot Nardo.

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på oppgjøret mot Nardo på Nissekollen kunstgress. Tiller-kvinnene dominerte som antatt i banespillet, og denne gang klarte de å bryte ned burgundertrøyene etter 15 minutter da Hedda Stuedahl-Karlsen scoret alene med keeper.

Nardo var gode i presspillet sitt, og de utlignet til 1-1 få minutter før pause der Tiller hadde en periode godt under pari.

Men det løsnet veldig i andre omgang. Tiller var mer gjenkjennelig, og ti minutter etter sidebytte fikset Synne Aunehaugen 2-1 fra straffemerket. Rett etterpå økte kaptein Marie Methi ledelsen med et hardt og velplassert skudd med venstrefoten i lengste hjørne.

Gjestene fra sørsida fortsatte å dominere med ballen, og blant annet traff Andrea Sivertsen Broholm tverrliggeren. Kvarteret før slutt kom den endelige punkteringen, og nok en gang var det kaptein Methi som brukte denne gang høyrefoten til å hamre inn 4-1 fra ti meter etter et fantastisk angrep som startet langt inne på egen halvdel.

Selma Saastad fikk æren av å fastsette resultatet til 5-1 i favør de blå da hun scoret sitt første Tiller-mål i 2. divisjon etter å ha vært iskald alene med keeper.

Denne seieren betyr at Tiller leder med hele fem poeng foran Molde på 2. plass på tabellen. På lørdag møtes de to topplagene til duell på TOBB Arena Sør.

Les kampfakta her

Dominans, men ikke i nettmaskene

Joachim Knutset Solem var tilbake i moderklubbdrakta mot Rana, men kunne ikke forhindre at gjestene stakk av med alle poengene.

Hjemme på TOBB Arena Sør sparket våre beste menn i gang kampen mot Rana mens andre omgang startet på Nissekollen.

Den første halvtimen var Tiller solide både med og uten ball, og de skapte et par store muligheter. Først var Robin Hermanstad god da han kom seg forbi backen og slo inn mot Knut Kleppo Vangen på bakre stolpen, men ballen føyk rett forbi.

Ikke lenge etterpå måtte Ranas keeper ut i full strekk på et skuddforsøk fra Elias Myrvågnes fra kloss hold.

Ironisk nok tok gjestene fra Helgeland ledelsen etter 33 minutter på et smart skudd i nærmeste hjørne fra kloss hold, men Tiller ga aldri opp håpet om poeng.

Andre omgang ble en marsjering mot Ranas 16-meter. Myrvågnes headet rett på keeper fra tolv meter, Nils Gunnar Barstad Eggen skjøt like utenfor lengste hjørne og Espen Mathiassen var nære ved å styre inn utligningen ved to anledninger helt på tampen.

Men dessverre ble det ingen poeng og 0-1-tap for Tiller denne runden.

Ettersom lagene under Tiller på tabellen også tapte sine oppgjør, beholder blåtrøyene avstanden til nedrykksstreken på fire poeng idet fem kamper gjenstår av årets sesong.