Postet av Marius L. Larsen den 4. Sep 2022

Det ble både jubelscener og frustrasjon i våre to A-lagskamper på lørdag. Her er vår oppsummering.

Denne gjengen sikret plassen i neste års nye 2. divisjon.

Tillers beste menn og kvinner spilte to nye viktige oppgjør denne lørdagen, der herrene tok turen til Fannremsmoen og Orkla i den 19. serierunden i Norsk Tipping-ligaen.

Dessverre startet det ikke godt da hjemmelaget tok ledelsen etter et kvarter spilt, men få minutter senere utlignet Alexander Gløsen til 1-1 på et fantastisk skudd i lengste kryss fra 20 meter.

Kampen hadde sine muligheter i begge ender, men det var vertene som gikk til pause med en 3-1-ledelse. Først scoret de fra kloss hold etter rot i bakre rekker, og deretter var det en uheldig Tiller-spiller som satte et innlegg i eget mål.

Andre omgang hadde mer å by på, og etter en time ble det ny spenning i kampen da kaptein Andreas Solstrand Fossli reduserte til 2-3 fra straffemerket.

Lucas Kolstad var nære ved å utligne til 3-3 kort tid etterpå, men ballen føyk like utenfor stolpen. Og som så mange ganger tidligere i år, så scorer heller motstanderen. Orkla økte ledelsen til 4-2 på et straffespark.

Og straffesparkene var ikke ferdig. Åtte minutter før full tid fikk Tiller nok et forsøk fra ellevemeteren, og igjen var Fossli sikker og satte inn 3-4 og et nytt håp om poeng.

Tiller var svært nære å få med seg noe i sluttminuttene, spesielt ved Martin Engviks heading fra fem meter som ble reddet av keeper, men hvittrøyene måtte gå slukøret hjem uten økning i poengfangsten.

Les kampfakta her

Hinsverk punkterte - 16-åring debuterte

I studentbyen Volda var kvinnelaget på jakt etter tre nye poeng og dermed sikre plassen i neste års svært spissede og nasjonale 2. divisjon.

Etter en dominerende start i en deilig høstvarme, var det gjestene fra bartebyen som tok ledelsen etter 23 minutter. Kaptein Marie Methi fant Hedda Stuedahl-Karlsen i bakrom, men her var det ikke snakk om at målet var ferdigscoret. Hun løp fra siste forsvarer og fintet henne vekk før hun banket ballen i mål fra kloss hold.

Kvarteret senere ble det ny Tiller-jubel. Synne Aunehaugen var sikker fra straffemerket som alltid og doblet ledelsen like før pause.

Starten av andre omgang var ikke mye å skryte over, og faktisk gjorde Tiller så mye slurv at de var heldige at mer fysiske Volda ikke straffet dem.

Men etter et drøyt kvarter etter sidebytte våknet de blåkledde, og Thale Hinsverk punkterte kampen med sin 3-0-scoring fra kloss hold.

Like før slutt kom det spillerbyttet man hele helga håpte på å kunne gjøre. En meget god keeper Kaisa Øien Aune gikk fornøyd av banen, og inn kom den 16-årige rekruttkeeperen Live Espolin Johnson til sin A-lagsdebut. Hun måtte i aksjon umiddelbart, men hun håndterte presset på et utmerket måte.

Vi gratulerer med A-lagsdebuten!

Dette betydde at Tiller er sikret en plass i neste års nasjonale 2. divisjon. Ingen lag utenfor topp 5 på tabellen kan ta igjen trønderne!

Gratulerer så mye med en kjempeprestasjon!