Før avspark: Byåsen KF - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mai 2022

Tiller gjester kvinnefotballklubben Byåsen mandag kveld.

Sandra Aardahl Gulstad (i midten) skulle egentlig ikke spille forrige kamp mot Hødd grunnet reise, men klarte ikke å la være, så hun dro hjem før tiden bare for å kle på seg den helblå drakta.


Kampinformasjon

🏆 5. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Byåsen KF
📅 Mandag 23. mai 2022
⏰ Kl.20.00
🏟 Byåsen Arena (Dalgård)
📲 @TillerFotball på TwitterEn gang en storklubb

De blåkledde fra Tillerbyen tar turen vestover til Byåsen og nærmere sagt Byåsen Kvinnefotball denne mandagskvelden.

Dette blir kamp nummer seks for hjemmelaget i rødt og hvitt, og de har kapret ni poeng på sine fem første kamper. Allikevel er de tre poeng bak Tiller i skrivende stund.

Lagets trener er Stine Pettersen Reinås, en av få kvinnelige hovedtrenere i kvinnefotballen. Hun har tidligere spilt for blant annet Stabæk og Vålerenga i Toppserien, senest for førstnevnte i fjor.

Reinås' lag kommer til dette oppgjøret med tre strake seiere og en 2-1-seier over Hødd på bortebane i forrige runde, der de scoret vinnermålet på overtid.

Byåsen Kvinnefotball hadde engang hele fire seniorlag og var en fryktet klubb rett bak daværende Trondheims-Ørn. De siste årene har de derimot måttet klare seg med kun det ene laget i 2. divisjon og med få spillere både på trening og i kamp. De prøvde seg med et samarbeid med flere breddeklubber i Trondheim før sesongstart, men uten hell.

Selma Saastad er lagets toppscorer med fire mål på de fem første oppgjørene.


Siste fem seriekamper:
❌ Byåsen KF 3 - 4 Tynset
❌ Rosenborg 2 3 - 0 Byåsen KF
✅ Byåsen KF 4 - 0 Blindheim
✅ Nardo 3 - 5 Byåsen KF
✅ Herd 1 - 2 Byåsen KF


Spillerprofil - Dina Hellebust Hegerberg


Dina Hellebust Hegerberg kom til Tiller foran årets sesong i 2. divisjon. 22-åringen er opprinnelig fra Gimse, og spilte i moderklubben til og med 2017-sesongen.

Ferden gikk videre til den gang Trondheims-Ørn i halvannnen sesong før hun signerte for Byåsen Kvinnefotball i 2019. I 2020 ble det spill for KIL/Hemne i 1. divisjon før hun returnerte til moderklubben Gimse i noen kamper i fjor.

Dina er en allsidig spiller som kan bekle roller i alle sentrale ledd på banen.


Visste du at Dina...

...har scoret i alle divisjoner unntatt den øverste, er norgesmester i futsal med Tiller og er søskenbarn med tidligere Tiller-spiller og trener Matias Aalberg?


Duo klare igjen

Tiller kommer til dette oppgjøret med stinn av selvtillit etter en smått imponerende start på debuten i 2. divisjon. Stemningen på treningsfeltet har ikke vært annet enn elektrisk.

De blåkledde har vunnet samtlige fire kamper og står med en oppsiktsvekkende målforskjell på 22-1, der seks av målene kom i forrige oppgjør mot Hødd på TOBB Arena Sør.

Lagets toppscorer er både Andrea Sivertsen Broholm og Vilde Winge Kristiansen med fem mål hver.


Siste fire kamper:
✅ Tiller 4 - 1 Volda
✅ Blindheim 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 9 - 0 Træff
✅ Tiller 6 - 0 Hødd


Se tabellen i 2. divisjon avd. 5 her


Av spillernytt så er det sikkert at Maria Alvestad Høvik fortsatt er ute med en tåskade, og det samme gjelder Siri Berg-Johansen med en kneskade.

På den gledelige siden er Aiila Renander Bransfjell og Synne Aunehaugen, som sto over forrige kamp, tilgjengelig for seleksjon.

Mot Hødd var det også duket for comeback for både håndballspiller Andrea Holm Aune og USA-student Synne Bye-Andersen, og begge skal være klare for nye dueller på mandag.


Kamptropp og lagoppstilling kommer på Twitter og fotball.no en time før avspark.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.