- Det blir flere mål i år

Postet av Marius L. Larsen den 18. Mar 2022

Herrelagets hovedtrener Marius Jacobsen gleder seg til sesongstart på søndag. Les et stort intervju her.

Jacobsen tenker ikke så mye på tallkombinasjoner. Spillestilen er viktigere.


- Det er klart at vi føler vi har en solid angrepsrekke som kommer til å produsere mange mål. Jeg tror vi scorer flere mål i år enn tidligere, men det kan også være at vi slipper inn noen flere.

Det starter en entusiastisk Jacobsen med å fortelle da mediaavdelingen kommer på besøk på kontoret i Fotballhuset.

Vi har egentlig ikke lagt noen plan for intervjuet. "Vi møtes for å prate litt om helgas viktige NM-kamp," sa artikkelforfatter, men det blir jo som alltid mye mer. Om banestørrelsen på TOBB, viktigheten av nok personer på kampdag og kvinnelagets salg av påskegodteri.


Siste spillernytt

Men nå skal vi ikke skli ut så mye her som vi gjorde under praten som faktisk tok noen timer.

- Brødrene Kleppo Vangen har levert en god oppkjøring så langt, og det var utrolig viktig at Brede (Frøysa) ble værende. Robin (Hermanstad) tror jeg kan få en kanonsesong i år. Det ser ut til som han passer veldig bra inn i den "nye" frontrekka og kan få et stort gjennombrudd. I tillegg er Espen (Mathiassen) en allsidig spiller som det bor mye fotball i, og jeg tror det vanker en del målpoeng der også, forklarer Jacobsen.

- Godt å høre! Hva med de eldste gutta; Sindre Welo, Magnus Bjerke og Gard Ragnar Killingberg?

- Alle de tre har vært mye opptatt med futsal i vinter, men de har vært jevnlig på treninger. Welo har vel igjen en landslagssamling før han blir med for fullt, mens "Macca" og Gard er klare til dyst.

Snakketøyet går i ett for den relativt ferske hovedtreneren. Da slipper vi å stille så mange detaljerte spørsmål.

- Og de nye?

- Nils Gunnar Barstad Eggen, Niklas Danielsen Solem og Erik Thome fine tilskudd til gruppa og er viktige bidragsytere hver eneste dag. Alle er lærevillige spillere som ønsker å utvikle seg og drar dette laget i riktig retning.

- Og så skal vi ikke glemme Sindre (Olufsen). Endelig er han tilbake etter sykdom, og han ser pigg ut. Han blir jo som en ny signering å regne med.

- Herlig å ha Sindre tilbake igjen! Hva med de yngste?

- Lucas Kolstad, Alexander Kvalvik, Elias Myrvågnes, Fredrik Myrvold og Joakim Harsvik Alstad har vært meget positive på de kampene og treningene de har fått. Det jobbes meget bra i U21-avdelingen.

- Men keeperne, de kan du ikke unngå å glemme nå som jeg er her.

- Nei, de skal jeg ikke glemme. Det er en veldig viktig posisjon for meg. Og jeg må si jeg ble skuffet når jeg fant ut at fjorårets førstekeeper valgte å forlate oss før jeg fikk kommet på plass. Men i bakhånd har det grodd fint. Både Christian Grindvold og Tor Solvoll har steppet opp. Jeg trodde jeg måtte ut å lete etter en ny keeper, men basert på det jeg har sett så har vi allerede erstatning klar i egen tropp. Jeg har blitt veldig imponert over lærevilligheten og sulten jeg har sett av begge to.


Trio ute i en uviss periode

Men bare fryd og gammen er det ikke med det som blir en større A-lagsstall. Noen er utilgjengelig, både på kort og lang sikt.

- Slik det ser ut nå er Andreas Fossli ute i en liten periode. Han har hatt bra fremgang med oppkjøringen, men har hatt mye belastning i det siste og må ta det litt rolig fremover. Vi håper at han er klar til seriestart.

- Ellers har Jørgen Valleraunet fått en mindre kneskade og vil være ute i en stund. Vi regner med han ikke rekker seriestarten og de første kampene. Fra før er Jonathan Smerkerud Frønes skadet i ryggen, og han kan være ute til sommeren.

- Men på den positive siden fortsetter Jonas Uran Rønning som assistenttrener?

- Ja, Jonas både har vært og kommer til å være viktig for oss. Vi har mye av de samme tankene, og så er han godt kjent med store deler av spillergruppa fra før.


Spillestilen er viktigere

- Hvordan har det gått siden oppstarten?

- Det er klart det var litt spesielt å komme oppover i det verste snøføret med et uvisst antall spillere. Det var utfordrende å stå med snø oppunder anklene på hver trening, men vi har fått jobbet godt under de forutsetningene som var.

- Det har aldri vært så mye snø før i februar som i år. Seriøst.

- Det tror jeg når jeg ser det.

- Neste år får vi ikke snø - kanskje.

- Nåja. Men etter hvert begynte ting å sette seg, og vi har fått frem en fin gruppe med spillere som ønsker å bli bedre. Det er en fin miks av unge lovende og rutinerte ringrever, så blir det min jobb å sette sammen et lag som både presterer og viser progresjon.

- Hva med formasjon og spillestil? Har du gjort mange forandringer?

- Jeg vil ikke henge meg opp i så mange tallkombinasjoner. Spillestilen er viktigst, og det er ikke så mye forandret fra i fjor. Vi ønsker å spille fotball og score mange mål, og når man ser antall mål i treningskampene så langt, så tror jeg vi skal score flere i år enn i fjor. Men samtidig kan det også komme flere baklengsmål, men det får vi bare leve med.

- Hva med Tiller som klubb - hvor mye mer vet du om oss siden sist?

- Jeg visste fra før at Tiller er en stor klubb i Trondheim, og at vi har den beste medieavdelinga i byen. Jeg får med meg at det gror utrolig bra nedover i klassene, så jeg ser veldig lyst på prosjektet jeg har så vidt startet på.


- Har enda ikke sett banen

I vinter har Tiller beseiret Trygg/Lade 4-3 og Orkla 5-2, men første ordentlige test kommer førstkommende søndag kl.18.30, da de blåkledde gjester Charlottenlund i første kvalifiseringsrunde til NM på Koteng Arena.

Seriestart i Norsk Tipping-ligaen er lørdag 9. april kl.14.00 hjemme mot Strindheim Toppfotball.

- Helt ærlig, så vet jeg ikke så mye om Charlottenlund, men vi har fått litt informasjon om dem. De er i en divisjon under oss med mange rutinerte spillere som har trappet ned, så det bor garantert mye kvalitet der. Vi får bare håpe å spille på våre egne styrker.

- Å komme til 1. runde kan jo gi uante muligheter...

- Det vil det nok gjøre. Tiller har jo møtt mange spennende lag i NM de siste ti årene, men først må vi beseire Charlottenlund.

- Så venter seriestarten om ikke så altfor lenge.

- Ja, det er en veldig spennende tid foran oss nå. Vi gleder oss veldig til å komme tilbake på TOBB Arena Sør og spille foran forhåpentligvis et stort publikum, som jeg har hørt er på en bra størrelse til denne divisjonen å være.

- Det vil vi påstå at er korrekt. Husk vi hadde rundt 200 tilskuere mot Volda i fjor høst.

- Det er imponerende. Nå må vi bare få fjernet den snøen, så blir det liv her igjen.

- Den blir fjernet ganske snart. Hold ut!

- Jeg har hørt mye om banen, men enda ikke sett den...

- Det blir så fort du aner. Nå gleder vi oss bare til kamp!

- Det gjør vi også. Vi håper mange kommer for å se oss spille mot Charlottenlund på søndag. Vi skal være klare for å vise oss frem og forhåpentligvis skape nye gode øyeblikk.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.