Sikret kvalifisering til 1. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 9. Okt 2022

(Tiller 6 - 0 Tynset) TOBB ARENA SØR: Tiller har vunnet 2. divisjon avdeling 5 og er klar for kvalifisering til 1. divisjon etter en overbevisende hjemmeseier lørdag ettermiddag.

Denne gjengen kunne feire avdelingsseier med velfortjent sjampis.

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen visste utmerket godt hva som lå i potten denne lørdagen. En seier ville føre Tiller til avdelingsseier, mens uavgjort eller tap hadde gjort siste kamphelg uhyre spennende.

Det ville ikke Hedda Stuedahl-Karlsen. Allerede etter fem minutter mottok hun en perfekt pasning i bakrom fra Andrea Holm Aune, og alene med keeper var førstnevnte iskald og satte inn 1-0.

Tiller dominerte banespillet fullstendig, og i løpet av fem minutter midtveis i omgangen ble det vanskeligere for gjestene fra Nord-Østerdal. Først hamret Vilde Bjørgård Kristiansen inn 2-0 på et langskudd fra 25 meter, og like etterpå gjorde Vilde Winge Kristiansen alt selv da hun dro seg forbi siste forsvarer, kom skrått mot keeper og pirket inn 3-0 fra nesten død vinkel.

Dominansen fortsatte også etter sidebytte, og i det 57. minutt ble kampen punktert. Andrea Sivertsen Broholm banket inn 4-0 på det vi kan kalle for et innøvd cornertrekk.

Hjemmelaget fikk byttet inn på flere spillere som fikk verdifull erfaring på nivået. Heldigvis er kvaliteten i laget stor, og det vistes på slutten da slepne Selma Saastad scoret to mål alene med keeper på utsøkt vis. Et av målene ble assistert av Siri Berg-Johansen, som etter 16 måneder uten kamp grunnet skader og langvarig opptrening, var endelig tilbake med fotballsko og helblå drakt.

6-0-seier betyr permanent tabelltopp og en plass i kvalifiseringen til 1. divisjon. Første kvalifiseringskamp spilles helga 29.-30. oktober. Vi kommer tilbake med utfyllende informasjon når det foreligger.

Neste og siste kamp i årets 2. divisjon er lørdag 15. oktober borte mot Træff.