Så rødt og tapte på overtid

Postet av Marius L. Larsen den 23. Apr 2022

(Tiller 2 - 3 Kolstad) TOBB ARENA SØR: Herrer A ledet 2-0 og hadde alt i sin hule hånd - helt til det raknet.

Sindre Olufsen og Robin Hermanstad (liggende) måtte se seg slått på overtid.

* Strålende første omgang og fortjent ledelse
* Kunne ha punktert kampen
* Welo så rødt tidlig i andre omgang
* Slapp inn tre mål på sju minutter

De blåkledde fra Tillerbyen tok imot naboklubben Kolstad til et forrykende lokaloppgjør denne lørdagskvelden. Gutta hadde friskt i minnet at kvinnene seiret i serieåpningen i 2. divisjon bare timer i forveien, men det skjedde lite i åpningsminuttene.

Det var tydelig at det var to lag som kriget i duellene og nektet motstanderen å få nok tid med ballen. Tiller-keeper Christian Grindvold reddet godt på et skudd fra kloss hold og Robin Hermanstad holdt på å styre inn et innlegg fra Knut Kleppo Vangen.

Men så smalt det endelig. Etter 37 minutter gjorde kaptein Brede Frøysa det meste av forarbeidet selv og scoret i lengste hjørne fra skrått hold til 1-0.

Få minutter senere doblet Knut Kleppo Vangen ledelsen fra seks meter etter et perfekt innlegg fra Frøysa og en herlig flikk fra Hermanstad.

Rett før pause kunne Hermanstad ha nærmest punktert kampen, men forsøket under press i duell med keeper endte via Kolstads sisteskanse og utenfor.

Forgremmet over brente muligheter

I andre omgang slet Tiller med å gjenvinne ballen. Kolstad hadde et par gode muligheter til å begynne med, men så fikk Sindre Welo rødt kort etter en takling.

Tiller måtte klare seg med et stort press og en mann færre enn først planlagt, men blåtrøyene fikk en god mulighet til å ta med seg alle tre poengene. Knut Kleppo Vangens forsøk alene mot keeper så ut til å gå utenfor helt til Hermanstad febrilsk klarte å løpe opp ballen. Han prøvde fra nesten død vinkel å styre den i mål, men ballen ble reddet på målstreken av en rødkledd spiller.

Hjemmelaget holdt unna helt til det 84. minutt. Da reduserte gjestene på en heading i feltet. Og fire minutter senere sto det 2-2 i målprotokollen etter at et hel volley-forsøk endte i nettmaskene.

Så fikk Tiller en siste stor - virkelig stor - sjanse i siste ordinære spilleminutt. Knut Kleppo Vangen ble spilt gjennom og kom alene med keeper. Han prøvde en herlig lobb over den utrusende målvakten, men ballen snek seg på feil side av stolperota.

Istedenfor scoret bortelaget kampens siste mål på et velplassert skudd i lengste vinkel fra tolv meter ett minutt på overtid. 2-3 og et sviende nederlag.

Neste kamp er borte mot Nardo lørdag 30. april kl.16.00.

Lørdag 23. april 2022 kl.17.00
Rødt kort Tiller: Sindre Myrvold Welo (54')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 200

Christian Grindvold, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Niklas Danielsen Solem, Sindre Olufsen, Espen Amandus Mathiassen, Lucas Kolstad, Brede Frøysa (k), Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Robin Johansen Hermanstad.

46' Mathaissen --> Nils Gunnar Barstad Eggen
79' Frøysa --> Erik Schanning Thome
90' Olufsen --> Fredrik Alexander Myrvold

Ubenyttede reserver: Martin Nicolaisen, Elias Sandøy Myrvågnes.