Dominant og videre

Postet av Marius L. Larsen den 20. Mar 2022

(Charlottenlund 1 - 8 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller videre i Norgesmesterskapet etter en storslagen seier i første kvalifiseringsrunde søndag kveld.

Skjermdump fra Direktesport.no.

* Tre spillere i U21-alder fra start
* Tre mål innen åtte minutter
* Fullstendig Tiller-dominans i store perioder
* Juniortrio scoret i andre omgang
* Videre til andre kvalifiseringsrunde

For en start på årets første tellende kamp. Allerede før tre minutter var spilt ble Robin Hermanstad flott spilt gjennom av kaptein Brede Frøysa, og alene med keeper var lynvingen sikker og scoret via stolpen til 1-0.

Dette skulle bli starten på noen voldsomme minutter. Fem minutter senere sto det faktisk 3-0 på tavla. Først la Frøysa på til 2-0 på et perfekt volleyskudd fra bakre stolpe etter et godt innlegg av Knut Kleppo Vangen, og deretter la lillebror Erling på til 3-0 på en glimrende kontring.

Tiller var langt fra ferdig i denne kampen, og det var bare ett lag på banen. Divisjonsforskjellen til Charlottenlund var markant, og kampen skulle i realiteten bli punktert før 20 minutter var spilt.

Først la Lucas Kolstad en perfekt pasning til Hermanstad langt ute på venstresiden. Jobben var aldeles ikke gjort, og fra nesten død vinkel hamret han inn 4-0 via lengste stolpe.

Rett etterpå økte Frøysa på til 5-0 fra straffemerket etter at Knut Kleppo Vangen ble felt.

De yngste tok tak etter sidebytte

Det hører med til historien at Charlottenlund reduserte til 1-5 i løpet av første omgang, men denne kvelden var utvilsomt Tiller sin.

Etter en drøy time økte de blå ledelsen nok en gang. 16-årige Alexander Kvalvik hadde vært på banen i et knapt minutt, og på sin første ballberøring hamret han til fra 22 meter og i nærmeste hjørne til 6-1.

Midtbanedirigenten og jevngamle Lucas Kolstad ville ikke være noe dårligere. Elleve minutter før full tid traff han godt på et skudd fra samme hold, og hans første A-lagsmål i sin første A-kamp fra start var dermed et faktum.

Kort tid senere fastsatte Elias Sandøy Myrvågnes resultatet til 8-1 på et velplassert straffespark etter han selv ble felt sekunder i forveien.

Dermed ble det en perfekt start - og vel så det - for Marius Jacobsens mannskap. Tiller er videre til den andre og siste kvalifiseringsrunden i Norgesmesterskapet, der vinneren går inn i 1. ordinære runde.

Den kampen spilles senest lørdag 2. april. Kampoppsettet er ventet å komme i kommende uke.

Vi gratulerer våre beste menn med en meget solid start på 2022-sesongen!

Koteng Arena (Lade)

Tor Solvoll, Gard Ragnar Killingberg, Joakim Harsvik Alstad, Niklas Danielsen Solem, Erling Kleppo Vangen, Lucas Kolstad, Brede Frøysa, Knut Kleppo Vangen, Espen Amandus Mathiassen, Robin Johansen Hermanstad.

60' Mathiassen --> Alexander Kvalvik
60' Olufsen --> Andreas Druzkowski
62' Solem --> Magnus Bjerke
75' E. Kleppo Vangen --> Fredrik Alexander Myrvold
75' K. Kleppo Vangen --> Elias Sandøy Myrvågnes

Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Nils Gunnar Barstad Eggen, Erik Schaanning Thome.