Munguiko sendte Tiller til 0. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 29. Jan 2022

(G16 Sørlia 2 - 3 Tiller) GULDBERGAUNET TOBB ARENA: Tiller er kvalifisert til vårens 0. divisjon etter et dramatisk oppgjør lørdag ettermiddag.

Fra nord i Trøndelag med avansement i boks.

* Komfortabel ledelse ble utlignet
* Munguiko matchvinner ett minutt før slutt
* Hjemmelagets trener utvist
* Tiller til 0. divisjon

De blåkledde fra Tillerbyen tok turen nordover for å møte Steinkjer-laget Sørlia denne lørdagen, og de var vel vitende om at en seier ville bety 0. divisjonsspill i april - selv med en puljekamp igjen å spille.

Og det startet så bra i et trøndersk ustabilt vintervær på ærverdige Guldbergaunet. Ruben Negård Skjønberg sendte Tiller i føringen før Emilian Bostad Eilertsen doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

Bortelaget så ut til å gå til pause med en fornøyelig tomålsledelse, men ett minutt før fløyta gikk til garderobepraten, reduserte Sørlia til 1-2.

Andre omgang ble ikke akkurat mindre spennende. Begge lag hadde brukbare sjanser, og da hjemmelaget utlignet til 2-2 med kun sju minutter igjen å spille, begynte man kanskje å få litt høye skuldre helt på tampen.

Helt til Joshua Munguiko dukket opp. 14-åringen fikset 3-2 og elleville jubelscener blant blåtrøyene, mens vertene måtte se en av sine trenere bli sendt på tribunen grunnet gjentatte advarsler.

Tiller holdt unna på overtiden før gleden var gigantisk over at plassen i 0. divisjon er sikret før siste kamp mot Charlottenlund som spilles 8. februar.