Seiret i krigekamp

Postet av Marius L. Larsen den 27. Jan 2022

(G19 Tiller 2 - 1 Buvik) DA-TEL ARENA: G19-1 tok ledelsen, mistet den og fant den igjen kvarteret før full tid onsdag kveld.

Alex Nguyen jubler over sitt vinnermål kvarteret før slutt.

* Thanem sendte de blå foran
* Utligning rett etterpå
* Store Tiller-sjanser
* Nguyen skled inn vinnermålet
* Tre poeng fra en plass i 0. divisjon

De blåkledde fra Tillerbyen startet oppgjøret "hjemme" i Buvika bra, og allerede etter tre minutter smalt det i tverrliggeren fra Fredrik Myrvold på venstresiden.

Tiller var på hugget og vant mange dueller, men det var også relativt tøffe mot en uredd motstander. Noen gule kort ble det på begge lag etter hvert, men så var det blåtrøyene som skulle starte showet.

Etter 20 minutter var det Alexander Kvalvik som fant Jonas Bardo Thanem med en strøken pasning. Spissen vendte bort et par midtstoppere før han fra skrått hold hamret ballen i nærmeste hjørne til 1-0.

Men smilene på Tiller-spillerne varte ikke lenge. Få minutter senere utlignet dagens gjestende lag til 1-1 på et straffespark som seg hør og bør hadde sterke Tiller-meninger.

Nguyen ble matchvinner

Før pause hadde også Buvik et par kontringer etter at trondheimslaget mistet ballen ved flere anledninger, men det var ikke det store som ble ut av det.

I starten av andre omgang tok Tiller ganske fort kontrollen over banespillet igjen, der den største sjansen kom ved Lucas Kolstad som skjøt like utenfor lengste stolpe fra 25 meter.

Se også: Tabellen i kvalik-pulja

Men kvarteret før full tid ble det endelig jubel igjen. En meget årvåken Elias Myrvågnes gjorde et solid stykke forarbeid på høyresiden før han fant en stormende Alex Nguyen i feltet. Sistnevnte både skled og styrte ballen kontant i lengste hjørne til 2-1.

Umiddelbart etter avspark gikk Buvik på et sjeldent angrep. Det endte med en god avslutning fra kloss hold, men Solvoll reddet forsøket på mesterlig vis.

Tiller holdt unna i sluttminuttene, og de var nærmere 3-1 enn gultrøyene var 2-2.

Dermed kan de blåkledde juble over tre sterke poeng i kvalifiseringens første kamp.

Slår de Namsos førstkommende lørdag på bortebane, er de sikret en plass i årets 0. divisjon.

Tiller IL 2 - 1 Buvik IL
1-0 Jonas Bardo Fossen Thanem 20'
1-1 (str.) 29'
2-1 Alex Thien-Lac Nguyen 75'