Best i Trøndelag

Postet av Marius L. Larsen den 11. Nov 2021

(J17 Ranheim 4 - 6 Tiller (e.str.)) M.U.S. STADION SANDSKOGAN: J17 vant OBOS-cup på straffespark onsdag kveld.

Denne gjengen har vunnet OBOS-cup i sin siste obligatoriske utendørskamp i 2021. Her jubler de over Thea Arnegård Kulviks 1-1-scoring.

* Havnet under etter 18 minutter
* Tiller våknet virkelig etter 30 minutter
* Skapte mange store målsjanser
* Arnegård Kulvik utlignet
* Store målsjanser før straffene

Laget fra Ranheimsfjæra åpnet finalen i OBOS-cup best. Dagens hvitkledde fra Trondheim sør fant ikke rytmen til å begynne med, og Ranheim tok ledelsen etter 18 minutter. Tiller knotet det til i bakre rekker, og en blåkledd spiller snappet ballen. Det endte med et hardt skudd fra 16 meter i nærmeste vinkel, og dermed 0-1.

Tiller fikk derfor nok en motbakke fra start av, men det skulle snu. Det virket som om det lille stoppet i spillet etter 25 minutter var det som skulle til, da nettet bak ene målet blåste ned og delvis inn på banen.

I omgangens sluttminutter hadde Tiller ballen mest, og sjansene kom etter hvert med jevne mellomrom. Først avsluttet Isabel Teigen et godt angrep, men skuddet ble så vidt reddet av keeper. Deretter var Ella Selvaag Solbakken arkitekten bak innlegget til Elisabeth Sagfjæra Husby, men forsøket fra 14-åringen gikk rett på keeper.

Ikke lenge etterpå var Tiller på ferde igjen. Ida Sofie Bye-Andersen stormet fremover på venstresiden og la perfekt inn på bakre stolpe til en spurtende Solbakken, men styringen fra ti meter gikk dessverre utenfor.

Futsalblokk og annulert scoring

Tiller fortsatte kappløpet mot Ranheims 16-meter også etter sidebytte. Både Thea Arnegård Kulvik og Bye-Andersen var farlig frempå i starten, og i det 51. minutt løsnet det endelig.

Vilde Bjørgård Kristiansen brøt Ranheim inn på deres halvdel, satte kursen mot mål og fant Bye-Andersen til venstre. Hun slo perfekt inn til Arnegård Kulvik i feltet, som fintet bort motspiller og satte ballen i nærmeste hjørne til 1-1.

Hvittrøyene fortsatte å kjøre på, og flere sjanser ble skapt. Solbakken testet skuddfoten fra langt hold, men keeper reddet forsøket. Like etterpå traff Bye-Andersen midt på keeper etter å ha blitt spilt gjennom.

Ranheims største mulighet kom etter en time spilt. En lang ball i bakrom havnet hos en Ranheim-angriper som kom alene med Tiller-keeper Marita Flataunet, men en solid futsalblokk nære 16-meteren hindret ny Ranheim-ledelse.

I det 64. minutt trodde alle at Synne Aunehaugen hadde scoret vinnermålet, men dessverre ble det avblåst for et eller annet som Tiller ikke kunne forstå.

Tok straffene med bravur

Helt på tampen var livlige Bye-Andersen frempå igjen. Hun skaper alltid furore i slike kamper, men det ble bare med nesten. Et hardt og godt skudd fra parogtjue meter smalt i tverrliggeren.

Dermed var det duket for ekstraomganger, og også her var Tiller farligst frempå. To store målsjanser for Frida Ørndal Svendsen og en heading like utenfor fra Aunehaugen ble fasiten etter to gange fem minutter.

Da var det bare straffesparkkonkurransen igjen. Tiller hadde gode minner fra kvartfinaleseieren over Strindheim og ikke minst Tiller-mesterskapet i straffespark to år på rad. Hvittrøyene var sterkest fra ellevemetersmerket, da de scoret på samtlige forsøk mens Ranheim misset på ett.

Tiller kunne derfor juble over en knallsterk seier i OBOS-cup, det trønderske mesterskapet, etter en lang og hard høstsesong som har tæret på kreftene til mange av spillerne.