Welo straffet Byåsen på overtid

Postet av Marius L. Larsen den 16. Okt 2021

(Byåsen TF 2 - 2 Tiller) BYÅSEN ARENA: Herrer A svarte med to utligninger lørdag ettermiddag, der den siste kom fire minutter på overtid.

Skjermbilde fra Direktesport etter 2-2-scoringen. For ordens skyld så ser det ut til at teknikken øverst til venstre sviktet i kaotiske sluttminutter.

Sammendrag

* Ufyselig vintervær
* Tiller soleklart mest ballinnehav
* Johnsen utlignet rett før pause
* Welo med ny utligning på straffespark

Kamprapport

Det var lite som tydet på fotballstemning på Dalgård denne lørdagen. Et guffent høstvær som minnet om vinteren med knapt noen plussgrader og sludd rett i fleisen, samtidig som det var stusselige 40 tilskuere som fant veien under tribunetaket.

De fikk se hjemmelaget ta ledelsen etter et kvarter på et godt plassert skudd via tverrliggeren, men Tiller ga aldri opp.

Blåtrøyene hadde ballen i to tredjedeler av kampen og styrte det meste, men det var ikke akkurat korte sekvenser mellom de farlige målsjansene.

På overtid i første omgang tok Espen Johnsen ansvar og hamret inn 1-1 i lengste hjørne fra skrått hold.

Dramatikk i begge ender

Samme kampbilde skjedde også etter sidebytte, der Tiller hadde ballen mest mens Byåsen lå veldig lave og ventet på det perfekte kontringsøyeblikket.

Øyeblikket kom, men ikke på kontring. På et frispark fra 17 meter smalt det i nærmeste hjørne til 2-1 i det 90. spilleminutt, og Tiller-spillerne fryktet et fjerde strake tap.

Men blåtrøyene kjørte på videre, og to minutter på overtid ble det mer dramatikk. Et godt innlegg fra Jørgen Valleraunet siktet mot Magnus Aasarød i feltet, som ble regelrett bokset i bakken av vertenes sisteskanse. Dommeren dømte først frispark mot Aasarød, men etter at en årvåken assistentdommer konfronterte med hoveddommeren, ble det dømt et korrekt straffespark. Sindre Welo var sikker som at vinteren har ankommet Trøndelag og fikset 2-2 på siste spark på ballen.

Dermed kunne Tiller innkassere et verdifullt poeng som kan ha stor betydning når man skal avslutte tellingen om to uker.

Neste seriekamp er også årets siste hjemmekamp på TOBB Arena Sør. Lørdag 23. oktober kl.13.00 kommer Orkla på besøk.

Lørdag 16. oktober 2021 kl.16.00
Gule kort Tiller: Magnus Aasarød (38'), Henning Borgen Gladsø (67'), Jørgen Kjøsnes Valleraunet (79')
Tilskuere Byåsen Arena (Dalgård): 40

Laget

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Espen Johnsen, Fredrik Sjøvold (k), Brede Frøysa, Espen Amandus Mathiassen, Magnus Aasarød, Jonathan Smerkerud Frønes.

Bytter:
69' Bjerke --> Alexander Kvalvik
69' Johnsen --> Andreas Druzkowski
77' Mathiassen --> Fredrik Myrvold
90+4' Aasarød --> Andreas Arukwe

Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Steffen With Størseth, Jonas Krokstad Aune.