Ga alt i NM-exit

Postet av Marius L. Larsen den 1. Aug 2021

(Tiller 1 - 5 Kristiansund) TOBB ARENA SØR: Tiller ga alt og hadde flere store målsjanser, men det var gjestene fra Nordmøre som viste divisjonsforskjell søndag kveld.

Ove Westby Bugten står nå i Tiller-historien med sin scoring mot Kristiansund. Her gratuleres han av kaptein Fredrik Sjøvold.

* Kristiansund tok ledelsen etter 27 minutter
* Hermanstad nære utligning
* Aasarød ropte på straffe
* Bugten scoret for Tiller
* Garstad med stor sjanse på 1-3
* Tunge bein på slutten

Alt lå til rette for en cupfest på TOBB Arena Sør denne søndagskvelden. Bare på få dagers varsel og midt i fellesferien, trappet Tiller opp med svært mange dyktige hjelpere som klarte å få arrangementet i land, godt innenfor svært strenge regler i disse dager.

Vi vil bare starte denne kamprapporten med å takke alle dere som hjalp til, takk til alle supportere - fra begge lag - som lagde en stor ramme rundt kampen. Og så hadde vi været med oss.

Vi håper dere hadde en like fin kveld som oss. Takk for din støtte.

Skulle hatt straffespark?

Så tilbake til kampen. Det skjedde ikke så mye de første 25 minuttene. Kristiansund hadde naturlig nok mest ball, og de hadde et annulert mål for offside, men bortsett fra det, så sto Tiller godt imot.

Andreas Arukwe debuterte fra start med bravur mot fysisk sterke eliteseriespillere, men det var lite han og keeper Sondre Kroglund kunne gjøre noe med kampens første mål som suste i lengste hjørne fra 16 meter.

Kroglund reddet mesterlig på et nytt skuddforsøk like etterpå, og deretter traff gjestene stolpen. Det var hett rundt ørene en stund, der.

Men så våknet de blå. Jonathan Smerkerud Frønes med Tillers første skudd på mål etter 33 minutter, og Robin Hermanstad fikk lagets klart store sjanse rett etterpå. Et perfekt innlegg fra Magnus Aasarød traff en helt umarkert Hermanstad på seks meter, men utrolig nok gikk headingen over mål.

Like før pause ropte 2/3 av TOBB Arena Sør på straffespark da Aasarød ble regelrett feid i bakken da han skulle bredside ballen i mål fra åtte meter, men bønnene til de høyere makter ble slettes ikke hørt.

Bugten fikset redusering

Tiller fortsatte å spille seg ut bakfra på en lekker måte, selv om det ikke var noen enkel sak mot gode eliteseriespillere. Det var lite målsjanser å melde om det første kvarteret etter sidebyttet, men så smalt det i nettmaskene igjen.

I det 61. minutt doblet Kristiansund ledelsen med en styring fra kloss hold etter et smart innlegg fra høyre, og 13 minutter senere gikk det fra vondt til verre da gjestene økte ledelsen til 3-0 på nesten samme måte fra motsatt side.

Men så våknet de blå. Sondre Garstad og resten av angrepet sto høyt og presset Kristiansund til å gjøre feil i egen 16-meter. Ballen falt til slutt hos Frønes som fant Ove Westby Bugten på vei gjennom, og alene med keeper var midtbanespilleren iskald og reduserte til 1-3 til eksplosiv jubel blant Tiller-supporterne.

Og nesten umiddelbart etterpå kunne håpet om cupbombe blitt tent igjen. Sondre Garstad valgte å smelle til på hel volley på en bakromspasning, men forsøket rett innenfor 16-meteren gikk over.

I det neste angrepet, så økte gjestene til 4-1 fra kloss hold. Ikke lenge etterpå skjøt Garstad like over tverrliggeren og Hermanstad traff rett på keeper etter et soloshow.

Men når bredden bommer, så kommer eliten og tar deg. På overtid blant slitne Tiller-bein fastsatte Kristiansund sluttresultatet til 5-1.

Tiller kan uansett gå ut av årets Norgesmesterskap med hevet hode etter en solid innsats mot KBK. De blåkledde turte å spille sitt eget spill, skapte flere store målsjanser og fikk sin fortjente scoring ved Bugten.

Nå rettes blikket helt og holdent mot Norsk Tipping-ligaen som sparkes i gang førstkommende lørdag. Da skal Tiller gjeste Aalesund 2 og Color Line Stadion.

Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 511

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Andreas Arukwe, Kasper Røe, Jørgen Valleraunet, Magnus Aasarød, Fredrik Sjøvold (k), Fredrik Alexander Myrvold, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad.

18' Valleraunet --> Jonas Krokstad Aune
57' Myrvold --> Ove Westby Bugten
65' Mathiassen --> Sondre Bondø Garstad

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Fredrik Meland Johnsen, Magnus Kristoffersen, Gard Ragnar Killingberg.