J17: Tiller 2 4 - 2 Astor

Postet av Marius L. Larsen den 4. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Astor ga J17-2 en tøff kamp, men de blå leverte foran motstanderens mål.

Emilie Jørgensen Leer (i midten) scoret to da Tiller 2 beseiret Astor søndag ettermiddag.

Det tok ikke mange minutter før det ble hjemmejubel på TOBB Arena Sør. Emilie Jørgensen Leer serverte Sandra Vilvang Halseth med en strålende pasning alene med keeper, og Halseth takket og bukket da hun på iskaldt vis satte inn 1-0.

Men ut av ingenting utlignet Astor på et godt langskudd etter 16 minutter, og Tiller måtte opp et hakk.

Flere sjanser ble skapt før pause. Rikke Olufsen tapte duellen alene med keeper, Leer skjøt i stolpen og Ine Smemos forsøk fra kloss hold ble reddet av Astors sisteskanse.

Nok en Bye-Andersen markerer seg

Men det var ikke før i andre omgang at det endelig skulle eksplodere.

Det sa pang da 13-årige Ida Sofie Bye-Andersen satte Smemos corner på halv volley i nærmeste hjørne til 2-1. Man skulle nesten tro at hun har gjort dette i årevis, men vi antar at hun har hatt to gode læremestere.

Under 60 sekunder senere valgte Leer å prøve den solide skuddfoten, og hvorfor ikke, liksom. Fra 25 meter hamret hun ballen kontant i mål til 3-1, og Tiller kunne puste litt lettere.

Fra nær utligning til tomålsledelse

Bye-Andersen var nære ved å bli tomålsscorer i sin J17-debut, men den kraftfulle headingen på Emma Jensens corner ble så vidt avverget foran mål.

Rett etterpå stormet Kornelia Hov fremover på banen. Hun fintet seg lekkert forbi backen og traff perfekt fra hjørnet av 16-meteren, men ballen smalt i lengste stolpe.

Da var det skjebnen som ville det annerledes da Astor reduserte til 2-3 på en styring fra kloss hold i det neste angrepet, og nå levde Tiller farlig.

Tiller-keeper Matilde Høyem Grove reddet flott alene mot Astors spiss, og Leona Gutji Fjeldsø måtte trø til som en reddende engel på streken kort tid etterpå.

Sju minutter før slutt fjernet Leer all tvil til side da hun satte på turboen og ga gass gjennom Astor-forsvaret og scoret alene med keeper til 4-2.

Helt på tampen holdt Bye-Andersen på å skru ballen opp i lengste kryss fra 16 meter, men ballen føk centimetere utenfor.

Dermed klatrer Tiller 2 tilbake på tabelltoppen før den avgjørende toppkampen mot serietoer Orkla/Orkanger tirsdag 13. oktober kl.20.00 på TOBB Arena Sør.