G19 berget kvelden

Postet av Marius L. Larsen den 30. Sep 2020

To tap og en seier tirsdag kveld.

G19, med Fredrik Sjøvold og Jonathan Smerkerud Frønes (t.h.) i spissen, var det eneste Tiller-laget som vant tirsdag kveld. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.

De blåkledde fra Tillerbyen var representert i tre konkurranseklasser tirsdag kveld, og det hele startet på egen hjemmebane.

På TOBB Arena Sør var det J13-2 som var først ut med sin 7er-kamp mot Ranheim 3. Det sto 1-1 til pause etter scoring av Luna Rebecka Kyvik-Nærland, men så dro Ranheim ifra.

Tiller responderte med scoringer fra Caroline Nha Thy Tran og Ida Sofie Bye-Andersen, men det var Ranheim som kunne juble over en 6-3-seier til slutt.

Se kampfakta her

Mistet ledelsen rett før slutt

Videre på samme bane tok J17-1 imot Strindheim til et toppoppgjør i 1. divisjon, og det startet så lovende med fantastisk spill fra de blåkledde.

Etter 17 minutter kom kampens første scoring på spesielt vis. Et hardt frispark fra Sofie Graabak traff Karine Ornæs Midjo på hodet, som fra 14 meter stanget ballen i en perfekt bue over keeper og i lengste hjørne til 1-0.

Spesielt var spissduoen Emilie Leer og Thea Kulvik livlig, og de hadde gode muligheter til å doble ledelsen før pause. Det hadde også Rikke Olufsen som traff rett på keeper fra skrått hold, og Midjo som skjøt i nettveggen.

Men på overtid i første omgang utlignet Strindheim til 1-1 på et frispark fra 18 meter, deres første sjanse i kampen.

Tiller prøvde å svare i andre omgang, men selv om det var færre sjanser etter sidebytte, var det vertene som styrte kampen.

Allikevel var det gjestene fra Leangen som scoret vinnermålet åtte minutter før full tid på et godt plassert skudd fra 16 meter.

Snudde kampen og vant

Tirsdagskvelden ble avsluttet på Havstein kunstgress midt i Sverresborg-land, der G19-1 spilte en ny kamp i 0. divisjon.

Men kampen fikk en oppoverbakke etter sju minutter, da hjemmelaget gikk opp i ledelsen. Dog ble den utlignet av Jonathan Smerkerud Frønes kort tid etterpå da han plukket opp en retur fra keeper.

Henrik Langset Breivoll sørget for en kontant heading og 2-1 på Fredrik Sjøvolds hjørnespark ikke mange minutter senere, og da begynte Tiller å få god kontroll.

Frønes økte ledelsen til 3-1 halvveis i andre omgang på et godt plassert straffespark før Edvard Stølan stanget inn 4-1 på nok en Sjøvold-corner like før slutt.

G16-spiller Mathias Gåsbakk Vinjevoll fikk sin G19-1-debut i denne kampen. Vi gratulerer!