J17: Åfjord 3 - 6 Tiller 2

Postet av Marius L. Larsen den 20. Sep 2020

ÅSET KUNSTGRESS (ÅFJORD): J17-2 fikk en tøff kamp av Åfjord søndag ettermiddag, men de blå seiret etter solid spill.

Ida Nygård (t.h.) var svært delaktig i seieren med sine to mål fra spissplass.

De blåkledde fra Tillerbyen prøvde, men de slet med å ta ned de lange ballene i en vindfull affære på fosenhalvøya denne søndagen.

En rotete åpning på oppgjøret mot Åfjord kunne minne om kokt kål uten salt og pepper, men det kokte heldigvis lite da en av banens yngstejenter Ida Nygård var iskald alene med keeper og fikset 1-0 etter 12 minutter.

I det 26. minutt skjedde det et trekk som Petter Smart ville ha vært stolt av. En hard og presis corner fra Tuva Haukås Næss så ut til å treffe Frida Ørndal Svendsen på fem meter, men hun dukket merkverdig nok unna. Ballen traff så rett i kroppen på en gulkledd spiller før Svendsen tuppet inn nedfallsfrukten og dermed 2-0.

Frida Smart.

Næss svarte med en gang

Selv om Åfjords raske spiss utlignet åtte minutter før pause, var det langt fra pause.

Tiller svarte få minutter senere. Hejar Kara serverte en glimrende gjennombruddspasning til Næss, som stormet mot mål. Fra skrått hold så hun at det var ledig i korthjørnet, da hun hamret til med et knallhardt skudd til 3-1.

Ytre midtbanemakker Rikke Olufsen ville ikke være noe dårligere kort tid etterpå. Forsvarsspiller Emma Jensen raidet oppover og fant Olufsen med en perfekt stikker. Alene med keeper var hun urovekkende rolig og bare plasserte ballen forbi keeper og i mål.

Nygård tomålsscorer

Rolig var derimot ikke starten på andre omgang. Nok en gang bølget spillet frem og tilbake. For Tillers del var J17-debutant Kornelia Berggård Hov livlig på venstrekanten, og hun hadde et skudd fra 16 meter like utenfor krysset.

Men det var Åfjord som skapte ny spenning i oppgjøret like før en time spilt. Et lavt innlegg fra høyre med styrt kontant i mål fra ti meter.

De kunne også ha kommet ennå nærmere bare minutter senere, men avslutningen fra skrått hold gikk like bortenfor lengste stolpe.

Tiller pustet lettet ut, og med både medvind og sideregn som hjelp, tok de tilbake kampen i sitt spor. Spiker'n i den berømte kista dukket opp fem minutter før slutt, da Kara satte elegant inn 5-2 alene med keeper.

Selv om Åfjord reduserte på et hjørnespark i noen elleville sluttminutter, var det tomålsscorer Nygård som fastsatte sluttresultatet til 6-3, et resultat Kasper Ruud ville ha vært storfornøyd med.

Tiller beholder dermed tabelltoppen i avdelingen, men det er tre tøffe kamper igjen. Neste oppgjør er en toppkamp borte mot Skaun onsdag 23. september kl.20.00.