J19: Steinkjer/Egge 0 - 5 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 11. Sep 2020

EGGE STADION (STEINKJER): J19-1 leverte en strålende andre omgang etter noen hinsides scoringer torsdag kveld.

Hedda Stuedahl-Karlsen (i midten) sendte Tiller i ledelsen etter bare elleve minutter.

For en gang i året er nemlig langskuddenes aften. Den var torsdag kveld mot samarbeidslaget fra nord i Trøndelag.

Men detaljene fra de nevnte hendelsene kommer litt lenger ned i saken.

For åpningsminuttene startet med et bra Tiller-trykk mot oransjetrøyenes mål. I det 11. spilleminutt fikk de betalt for presset. Et godt slått hjørnespark fra Hege Snåsøy Hovdahl ble delvis klarert før ballen havnet inn i feltet igjen. Der sto Hedda Stuedahl-Karlsen perfekt plassert på ti meter og lobbet elegant over keeper på halvdistanse og i mål til 1-0.

En silketouch med finurlig finesse.

Få minutter senere så det ut til at Thale Hinsverk doblet ledelsen på et godt skudd fra 20 meter, men dommeren hadde blåst for offside i forveien.

Langt og lengre enn langt

Men hjemmelaget kom mer inn i kampen desto lenger man kom mot pause. Kvarteret før hvilen klirret det i tverrliggeren på et hardt skudd alene mot Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, og sistnevnte var godt ute i feltet og plukket et farlig hjørnespark kort tid etter.

Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Tiller rett og slett bestemte seg for å avgjøre kampen. Etter å ha sett sin søster sende hvittrøyene i ledelsen i første omgang, la spissmakker Louisa Stuedahl standarden for andre omgang. Fra over 20 meter tente hun lunta, la kula i kanonen og holdt for ørene. Via keeper endte ballen rett i mål til 2-0.

Men vi er jo langt fra ferdige her, så du må bare henge med.

To minutter senere var det som å se en reprise - denne gang fra en oppofrende Maria Alvestad Høvik. Fra samme distanse, med nærmest stillestående oppløp, leverte hun en kruttsalve så hard at nettmaskene fikk en knekk i nærmeste vinkel. 3-0.

Bolt med det femte

Umiddelbart etter avspark ville ikke Hinsverk være noe dårligere. Fra 30 meter var det høyreslegga som var i aksjon, men nå ble hun hindret av en dirrende tverrligger.

Tiller var overalt på banen, og Steinkjer/Egge hadde knapt ballen.

Det fjerde målet kom nemlig, og den kom etter en drøy time. Langskuddenes aften ble bekreftet av Stuedahl-Karlsen, som fra 25 meter limte ballen i lengste hjørne på nok absolutt finesse-vis.

Og endelig skulle Hinsverk få målet sitt, som var like fortjent som tålmodigheten av å spille fotball i 2020. Etter å ha fått et mål annulert, ødelagt en tverrligger og headet utenfor fra fem meter på et hjørnespark, lyktes hunkjønnsversjonen av Usain Bolt like før slutt. Fra hjørnet av 16-meteren prøvde hun å finne en åpning mellom dyptliggende forsvarsspillere, og da hun fant den, limte hun ballen i lengste kryss til 5-0.