J17: Tiller 9 - 1 Sverresborg

Postet av Marius L. Larsen den 6. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J17 fikk utfordrende åpningsminutter i Nye OBOS-cup, men så dro de ifra på imponerende vis.

Frida Ørndal Svendsen (i midten) brukte bare åtte minutter på å score sitt første Tiller-mål på TOBB Arena Sør.


De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klare for en aldri så liten høydare denne onsdagskvelden; nemlig sesongstart i 2020.

Ganske uvanlig i august, men så har det også vært uvanlige tider med bare treninger siden 1. april. Det var tydelig at det var nerver i garderoben før kamp, men de høye skuldrene ble sluppet ned ganske raskt.

Før åtte minutter var spilt var det klart for årets første deilige jubelbrøl på TOBB Arena Sør. Frida Ørndal Svendsen snappet ballen midt på Sverresborgs halvdel og stormet framover. Hun flikket ballen videre til Karine Ornæs Midjo, som med et perfekt veggspill sendte Svendsen alene med keeper. Der var det absolutt ingen tvil - 1-0 til hjemmelaget.

Men Sverresborg var ikke ufarlige i starten. Tre minutter etterpå utlignet grønntrøyene på et godt langskudd, og dermed var Tiller advart.


Lobb, kinn og sklitakling

Dog gikk det ikke mange minutter før Emilie Jørgensen Leer sendte det blåkledde tilbake i ledelsen. Et godt slått frispark fra kaptein Synne Aunehaugen endte med at Leer kom alene med keeper, og en vanskelig sprettball ble til en lekker lobb rett i mål til 2-1.

Kort tid før pause økte Leer ledelsen til 3-1 på magisk vis. Hun dro av gårde på et 40-metersløp på egen hånd, fintet seg forbi alt som var av grønne trøyer og sorte shortser før hun iskaldt satte ballen til side for keeper og i nettmaskene.

Men det kunne ha vært annerledes til pause. Bare noen minutter tidligere var Tiller-keeper Matilde Høyem Grove god å ha da hun reddet mesterlig med høyre kinnbein i duell med en Sverresborg-spiller, men ballen havnet tilbake i spilleren og var på vei mot mål. Ida Dahl Bjørkøy satte fart og sklitaklet ballen vekk fra målstreken med knappest mulig margin.


Helt Vill(vang)

De første minuttene etter sidebytte var uryddige av de blå. Sverresborg hadde tidvis noe å fare med, men det var ikke før Tiller bestemte seg at det virkelig ble farlig.

I det 51. minutt ble Aunehaugen felt og dommeren pekte på straffemerket. Måljegeren Leer økte ledelsen til 4-1 med et hardt og velplassert skudd - hattrick i sin hjemmedebut - og dette ble blod på tann for resten.

Mens en spesiell håndverkerstabel i Isabel Teigen, Rikke Olufsen og nevnte Svendsen som murte igjen midten og nektet gjestene fra Trondheim vest å komme fremover, var Hejar Kara en majestetisk servitør til Sandra Vilvang Halseth. Hun tok imot en fortreffelig gjennombruddspasning og trillet ballen forbi keeper og i mål til 5-1.

Men denne Sandra var ikke helt ferdig med å juble for scoringer. I løpet av det neste kvarteret var det tre prikk like nettkjenninger som sørget for en større ledelse - tro det eller ei.

Aunehaugen var arkitekt med sine smarte innlegg, og ved tre anledninger dukket Halseth opp og styrte ballen elegant i mål fra kloss hold.

Helt på tampen ville ikke kapteinen være noe dårligere. Et perfekt slått frispark endte med et nydelig hodestøt i bue over keeper og i mål til 9-1, som også ble sluttresultatet.


Dermed ble gjensynet med konkurransen en nydelig affære for J17, som kan sikre seg avansement i sluttspillet i Nye OBOS-cup lørdag ettermiddag dersom de gjør jobben borte mot Stadsbygd.


Kampfakta:

Tiller IL 9 (3) - (1) 1 Sverresborg IF
1-0 Frida Ørndal Svendsen 8'
1-1 11'
2-1 Emilie Jørgensen Leer 19'
3-1 Emilie Jørgensen Leer 36'
4-1 Emilie Jørgensen Leer 51'
5-1 Sandra Vilvang Halseth 60'
6-1 Sandra Vilvang Halseth 63'
7-1 Sandra Vilvang Halseth 77'
8-1 Sandra Vilvang Halseth 79'
9-1 Synne Aunehaugen 80'

1. kamp Nye OBOS-cup J17 pulje 7
Onsdag 5. august 2020 kl.18.00
Gult kort Tiller: Emilie Jørgensen Leer (18')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget:

Matilde Høyem Grove
Ida Marie Dahl Bjørkøy - Emma Jensen - Synne Aunehaugen (k) - Vilde Bjørgård Kristiansen
Frida Ørndal Svendsen - Isabel Teigen - Rikke Sofie Olufsen
Sandra Vilvang Halseth - Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Ayla Elise Buzzi Latifi, Viktoria Vestavik, Arlinda Shala, Leona Gutji Fjeldsø, Hejar Kara.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline