- Dette har vært det viktigste bidraget

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

10 år med Tiller Media gir svært mange historier. Her er noen av dem.

Forandring fryder. Håper vi.


Det var egentlig en helt enkel idé som startet på denne dagen for ti år siden. Men vi kjørte på, Alexander og jeg. Tiller Media kom til syne rett over midnatt torsdag 25. november 2010, og det gikk ikke lang tid før folk lo.

"Tiller i 2. divisjon herrer og nå skal de plutselig begynne å publisere ting." Dette kunne jo ikke vare lenge, verken 2. divisjon eller publiseringen, tenkte kritikerne sikkert.

De fikk rett med plassen på nivå tre, dessverre. Tiller rykket ned etter ett år, men Media rykket opp. Til de grader.


Borte bra, men hjemme er alltid best

Men det skjedde mye i Tiller i starten av 10-tallet. Herrelaget valgte å rive seg løs fra klubben og danne en helt ny klubb utenfor kommunegrensene. Dette skapte hodebry for undertegnede. Skulle man bli værende eller følge etter?

Et blått hjerte sørget for at man ble værende, og grunnlaget for ytterligere publisering av alt det gode i Tiller ble kraftig forsterket. Å holde det gående på nett - å vise frem de gode prestasjonene - selv om kapteinen på tankskipet var borte, var ekstremt viktig.

Det var også minst like viktig at Tiller ble fullkommen i forkant av 2019-sesongen etter mange år med usikkerhet. En helhet på både gutte- og jentesiden er det som gjør en fotballklubb vellykket, uansett prestasjon, er min mening. Undertegnede er stolt over å ha vært en stor forkjemper for akkurat det - på flere måter.


Norgesmester

Men det var ikke det viktigste bidraget Tiller Media har gjort.

Tiller Idrettslag Fotball likestilte begge kjønn i 2011, og et par år etter kom det en tydelig e-post fra en gråhåret lagleder. "Kanskje en idé å skrive om jentelag i klubben også," lydet henstillingen. Lite visste han om at Tiller Media bare var én person også på den tiden, men det var bare å kjøre på.

Det ble kretsmesterskap på kretsmesterskap som jeg fikk æren av å offentliggjøre for resten av "verden", men det største kom i 2017.

Et eventyr som startet på Steinkjer i februar og ble avsluttet i Telenor Arena i november, da Tiller ble norgesmester i J16-klassen takket være en 2-1-seier over Stabæk. En ellevill vinterdag i hovedstaden som alltid vil stå i historiebøkene.

Samme år startet Tiller et kvinnelag basert på gode årganger og rykket opp på første mulighet. Dette laget kom også til Norway Cup-finalen for første gang noensinne.

Jeg hadde mange fantastiske turer til Oslo den gangen.


Aldri mer 12. mars

Men det aller viktigste bidraget som jeg føler jeg har gjort, var ukene etter 12. mars i år.

Norge ble stengt ned grunnet en usynlig krig, og selv om bekymrede meldinger fra omverdenen kom dagene i forveien, var det å ikke få lov til å spille fotball en skremmende beskjed å få.

Da var det godt å ha noen gåturer med trenerkolleger å se fram til, la oss kalle dem Rune og Øyvind, der man alltid endte opp med hjernetrim rundt kaffebordet på...salatdisken.

All aktivitet ble forbudt i over tre uker med uvisshet, og da følte jeg det var ekstremt viktig å holde ting i gang på sosiale medier. Vise frem hva vi har gjort tidligere. Fortelle hva som skal skje. Berolige og glede alle. Spillere, trenere og støttespillere.

Meldinger jeg har fått i etterkant bekrefter at dette har kanskje vært det viktigste bidraget for å unngå større frafall av spillere.


Aldri mer 12. mars.

Vask hendene. Hold avstand. Hold deg hjemme ved sykdom.
Fortsatt ekstremt viktig. Livsviktig.


LL


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline