Før kampen: Tynset - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 18. Okt 2019

Kvinnelaget gjester Tynset i den første kvalifiseringskampen til 2. divisjon lørdag ettermiddag.

Blir det flere slike jubelscener på lørdag?


Tynset IF - Tiller IL
Første kamp
Kvalifisering til 2. divisjon kvinner
Lørdag 19. oktober 2019 kl.14.00
Nytrømoen gras (Tynset)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
Regn, 2 grader, flau vind

Sendes på direktesport.no (krever innlogging)
Oppdateres direkte på Twitter (gratis)


De blåkledde fra Tillerbyen gjør seg klare til å gjeste Tynset og deres nyklipte grasbane på Nytrømoen denne lørdagen. Dette er det første oppgjøret av to i kvalifiseringen til neste års 2. divisjon.

Lagene møttes i 3. divisjon i fjor. I åpningskampen på TOBB Arena Sør overrasket Tiller fra start, så seg aldri tilbake og vant hele 3-0.

I motsatt oppgjør på Tynset rett etter sommeren ble et offensivt Tiller-lag felt av mange dødballer og tapte til slutt 5-2.


Soleklare favoritter

Tynset prøver å komme tilbake til 2. divisjon for andre gang på rad etter det forsmedelige nedrykket i 2017. Den gang rykket de ned på siste dag.

I fjor prøvde de å overliste Verdal i samme avdeling som Tiller, men de var bare ett fattig mål unna det befriende opprykket. Også her glapp det på siste kampdag.

Tynset kommer til årets kamp mot Tiller som soleklare favoritter etter å ha gått gjennom serien med 15 seiere og kun ett tap, og hele 111 plussmål i målforskjell - dog kun noen få mål foran avdelingsutfordrer Utleira.

Det eneste tapet kom mot nettopp Utleira i midten av august, og da fikk Tynset se at oransjetrøyene vant hele 5-1.

I etterkant av nederlaget står Tynset med seks strake seiere, der de har scoret 48 mål. I siste kamp som avgjorde avdelingen endte det med en 8-1-seier over Orkla på bortebane.


Se sluttabellen i 3. divisjon avdeling 2


9-0-seier sist

Tiller håper å levere nok en solid prestasjon mot opprykksfavoritten fra Nord-Østerdal, men da må flere gode kamper fra seriespillet gjenskapes.

Blåtrøyene avsluttet serien på toppen av tabellen med fem poengs margin ned til Strindheim. Etter 2-2-kampen på Leangen, slo de til og vant avdelingen med en sterk 5-2-seier over NTNUI på Lade.

I siste serierunde hadde Tiller få problemer med å overliste Byåsen KF 2, da de vant til slutt hele 9-0 på TOBB Arena Sør.

Nå skal det unge Tiller-laget slippe ned skuldrene og nyte to kvalifiseringskamper mot god motstand.


Se sluttabellen i 3. divisjon avdeling 1


Svært lystne trøndere

Til oppgjøret mot Tynset er troppen nesten komplett.

Landslagsspiller Mari Kristine Vik er utilgjengelig grunnet EM-kvalifisering for Norge J16, der hun for øvrig spilte første kampen som endte med en 12-0-seier.

Ellers har resten trent godt den siste uken, og det rapporteres om svært lystne Tiller-spillere som ønsker å imponere på lørdag.


Kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline