Strindheim 2 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 10. Sep 2019

RUTA ARENA (LEANGEN): Kvinnelaget fikk med seg et veldig fortjent poeng i toppoppgjøret mandag kveld.

Her jubler Andrea Holm Aune og resten av Tiller for 2-2 kort tid før slutt. Det kan vise seg å være et avgjørende poeng før man teller opp om en måned.

Kveldens hvitkledde spillere fra Tillerbyen opplevde en jevn og tett start på toppkampen i avdelingen. Ingen av lagene hadde noen særlige store målsjanser til å begynne med, og selv om Tiller hadde kanskje ballen mest, virket det ikke som om alt var helt på stell.

Strindheim gikk opp i ledelsen i det 18. spilleminutt, da en nedfallsfrukt på et frispark fra nesten 50 meter havnet på nært hold, der en blåkledd spiller styrte inn 1-0.

Men Tiller svarte nesten med en gang. Kun få minutter senere var det Kaisa Øien Aunes tur til å juble. Et frispark fra 37 meter gikk knallhardt både mot mål og i mål - kontant til 1-1.

Mistet ledelsen på overtid

Rett etterpå holdt Marie Optun på å sende hvittrøyene i ledelsen, men på Sandra Aardahl Gulstads innlegg klarte hun ikke å få returen fra keeper på mål.

Strindheim hadde deretter en dobbelsjanse på et hjørnespark. Først reddet Ida Stiles på streken, før heading nummer to fra kloss hold gikk like utenfor lengste stolpe.

Tiller fikk et mål annulert for keeperangrep kort tid etterpå, men det var Strindheim som kunne gå til pause med hevet hode. Fem minutter på overtid endte en bakromspasning hos en angriper som kom alene med Tiller-keeper Tuva Tvervåg, og på iskaldt vis sto det 2-1 i favør hjemmelaget.

Status Marie Schult Optun

Men det var også mer dramatikk rett før pause. Optun gikk i bakken etter et skuddforsøk som havnet i nettveggen etter en tett duell inne i 16-meteren, og hun tok seg til leggen i det hun fikk hjelp.

Smertene var imidlertid så store at hun ikke klarte å bli båret av banen. Det ble tilkalt ambulanse som ankom banen ca en halvtime etter at andre omgang skulle ha startet.

Kvarteret senere ble hun kjørt til legevakta, og andre omgang kunne omsider starte etter nesten en time pause.

Siste beskjed fra legevakta, natt til tirsdag da denne kamprapporten publiseres, var at Marie ventet på å komme inn til sjekk. Vi krysser fingrene for at det går bedre enn først fryktet.

Oppdatering på skadeomfanget kommer så snart det foreligger.

Holm Aune scoret i sjansebonanza

Men Tiller ville vise seg fra en bedre side i andre omgang - for Marie.

Og det var et helt annet Tiller-lag som bokstavelig talt hadde skiftet side. Hvittrøyene rullet opp det ene gode angrepet etter det andre.

Først skjøt Hinsverk midt på keeper etter å ha blitt spilt alene gjennom, før en scoring fra tre meter etter et flott angrep ble avvinket for offside.

Da Andrea Holm Aunes skudd fra 30 meter holdt på å gå inn og Thale Hinsverks hjørnespark ble styrt i stolpen fra et par meters hold, begynte man kanskje å tvile på en kjærkommen utligning.

Men den som intet våger, intet vinner. Tiller fortsatte å kjøre mot Strindheims mål.

Sju minutter før slutt ble det endelig Tiller-jubel. En krigersk innstilling med en god krydderblanding av faenivoldskhet gjorde at Thale Hinsverk vant tre nærdueller utenfor 16-meteren, klarte å spille gjennom kaptein Holm Aune som etter å ha kjempet til seg ballen satte ballen forbi keeper og i mål til 2-2.

På overtid kunne et langskudd fra Tonje Gravdal ha sneket seg innenfor stengene, men ballen trillet like utenfor.

Det endte dermed 2-2 i en veldig spennende toppkamp mellom de to beste lagene i avdelingen. Tiller beholder dermed avstanden ned til Strindheim på andreplass på tabellen, som i skrivende stund er på åtte poeng (med en kamp mer spilt).

Med tre serierunder igjen å spille må Tiller dermed vinne to av dem for å vinne avdelingen og sikre plassen om kvalifisering til 2. divisjon.

Se tabellen her.

Neste kamp er mot Malvik mandag 16. september kl.20.00 på TOBB Arena Sør.

PS! 15-årige Hedda Stuedahl-Karlsen fikk sin A-lagsdebut da hun ble byttet inn i andre omgang. Vi gratulerer med en velfortjent og flott debut!