Namsos 1 - 5 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 25. Aug 2019

GRONG SPAREBANK-BANEN (NAMSOS): Tiller leverte en strålende første omgang og vant kontrollert over Namsos søndag ettermiddag.

Kaisa Øien Aune (i midten) åpnet ballet tidlig fra krittmerket.

Dagens hvit- og blåkledde fra Tillerbyen startet med et forrykende press, og de stresset et mulig nervøst hjemmelag til å gjøre flere feil.

Spesielt Sandra Aardahl Gulstad var sedvanlig livlig og alltid på ferde, og i det tiende spilleminutt ble angrepsspilleren felt rett innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket, og der var Kaisa Øien Aune like kald som en Trondheimsnatt og hamret inn 1-0 på sikkert vis.

Nesten umiddelbart ble ledelsen doblet. Thale Hinsverk var årvåken som Rosalita og snappet ballen inne i hjemmelagets 16-meter før hun satte inn 2-0 fra kloss hold.

Alkymistene

Og nå var Tiller virkelig på hugget.

Få minutter senere satte Marie Optun inn 3-0 på utsøkt vis. Først stresset hun keeper til å dele ut et tilbakespill med mye luft på, og hun tok ballen på hel volley på ti meter og bredsidet ballen lekkert i mål med mye Lys og varme.

Tiller kjørte på og skapte mange store målsjanser, men det var ikke før i det 34. spilleminutt at det ble en ny nettkjenning og tilsynelatende punktering.

Emma von Düring hadde ikke så lyst til å Dains med dæ da hun snappet ballen fra en klareringsklar forsvarsspiller fra tre meters hold og styrte den med låret i mål til 4-0.

Hinsides av Hinsverk

I andre omgang fortsatte Tiller å dominere banespillet. Selv om det til tider ikke fløt 100 %, var det store målsjanser de skapte.

Gulstad skjøt like over mål fra tolv meter, Vilde Winge Kristiansen traff over tverrliggeren på en retur og Synne Bye-Andersen skjøt midt på keeper fra nært hold.

Men i det 82. spilleminutt ble det ny bortejubel. Thale Hinsverk, som etter kampen skulle spise Fire pizza og ingen pils, gjorde alt selv da hun dundret ballen i lengste kryss fra 25 meter. Kampens scoring!

Namsos reduserte helt på tampen etter kluss i bakre rekker hos gjestene, men det hindret ikke byjentene å juble over tre sterke poeng.