Gjøvik-Lyn 3 - 0 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 25. Aug 2019

GJØVIK STADION (GJØVIK): Tiller så rødt og tapte med tre mål lørdag ettermiddag.

Det var ikke helt dagen for Robin Hermanstad og resten av gutta i helblått.

Hjemmelaget åpnet med et offensivt press mot et Tiller-forsvar som trengte noen minutter for å komme i gang, men de ble advart.

I det 13. spilleminutt smalt det i nettmaskene bak Tiller-keeper Erland Tangvik. Et innlegg fra høyre ble styrt i mål fra ti meter, og dermed ble det tidlig motbakke for trønderne.

Men så våknet de blå.

Først trodde Martin Berdal at han hadde satt inn utligningen til 1-1 på kaptein Magnus Bjerkes frispark, men det ble annulert for offside. Deretter hadde både Even Kvalvær og Robin Hermanstad en brukbar sjanse hver.

Rett før pause skjøt Hermanstad midt på keeper fra 18 meter, mens Andreas Druzkowski fikk den hittil største sjansen. På corner fra Bjerke var forsvarsspilleren umarkert på sju meter, men headingen gikk over tverrliggeren.

Rødt kort, straffe og ingen redusering

Andre omgang startet med et brak. Etter bare få minutter siden avsparket fikk Sindre Welo en gigantsjanse fra tolv meter. Han fikk tid og rom til å dempe ballen på et nytt innlegg i feltet etter et hjørnespark, men skuddet snek seg like utenfor stolpen.

Men så startet dramatikken for alvor, og vi hadde ikke en gang spilt i en time.

Kort tid etter at Sondre Garstad skjøt i kryssfestet på hel volley fra skrått hold, fikk Gjøvik-Lyn straffespark da dommeren mente at Bjerke handset på streken. Samtidig pådro kapteinen seg et rødt kort for forseelsen. Tiller protesterte kraftig, men til ingen nytte. Straffesparket ble satt i mål til 2-0, og en vanskelig oppgave for gjestene var et faktum.

Vanskelig ble til nærmest umulig da vertene økte ledelsen til 3-0 på en heading fra åtte meter, men Tiller hadde ikke tenkt å gi seg.

Halvveis i andre omgang ble Hermanstad spilt gjennom alene med keeper, men i skuddøyeblikket ble han felt bakfra og ballen trillet utenfor. Det endte med utspill fra keeper.

Tiller prøvde å sette inn en sluttspurt, men tiden gikk fra dem. Sondre Garstads forsøk alene med keeper som ble reddet var det siste gjestene fikk.

Kampen ebbet ut i et skuffende 3-0-tap, men allerede førstkommende fredag kl.19.00 får Tiller mulighet til å reise seg igjen, da serieleder Rosenborg 2 kommer på besøk på TOBB Arena Sør.

Erland Tangvik
Magnus Bjerke (k) - Sindre Myrvold Welo - Martin Kristoffer Berdal - Andreas Druzkowski
Kjartan Ulstad - Oskar Stølan - Espen Johnsen
Even Rogstad Kvalvær - Jonthan Smerkerud Frønes - Robin Johansen Hermanstad

46’ Frønes —> Sondre Bondø Garstad
67’ Johnsen —> Niklas Lyngvær Iversen
75’ Druzkowski —> Alpha Doboyou
78’ Welo —> Henning Borgen Gladsø
78’ Kvalvær —> Kasper Røe

Ubenyttede reserver: Marius Lundhaug Larsen, Simon Hustad Evjen.