G19: Orkla 3 - 1 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 9. Jun 2019

ORKLA SPAREBANK STADION (FANNREM): Med tre baklengs etter bare 23 minutter, ble det tung dag på jobben for juniorene lørdag.

Det ville seg ikke for Jonis Westad og resten av G19 mot Orkla. Nå venter en kamp om å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Tiller slo Orkla klart i treningskamp før sesongstart, men i helgas utsattkamp var det orkdalingene som kunne juble til slutt. Seieren førte laget til andreplass i 0. divisjon. Tiller må på sin side slåss for å unngå nedrykk i de to seriekampene som gjenstår.

Spillemessig begynte lørdagens oppgjør bra for Tiller. Allerede etter seks minutters spill kom Magnus Kristoffersen seg rundt på kanten og fikk slått ballen inn foran mål. Arnaud Habarurema avslutning fra kloss hold traff en heldig keeper, som ikke rakk å reagere. Der burde det vært scoring. I stedet var det hjemmelaget som skulle få nettkjenning. Et frispark fra 17 meters hold gikk rett i mål. Fem minutter senere endte nok et frispark i scoring. Innlegget landet ved bakerste stolpe, og et passivt Tiller-forsvar klarte ikke å avverge.

Kort tid etter ble Tiller tildelt frispark 30 meter fra Orklas mål. Magnus Kristoffersen slo ballen over alle, og Jonathan Smerkerud Frønes sprang gjennom hele forsvaret. Dessverre fikk han ikke rent treff på ballen som endte like utenfor mål.

Effektive Orkla økte like etter til 3-0, da Tiller lot en av hjemmelagets spillere fyre av, upresset, fra rundt 20 meter.

Bare nesten

Det siste kvarteret av første omgang var helt og holdent Tillers. Debutant Oliver Kålvik var med og ga Tiller-laget mer trygghet, og de blå hadde flere gode målsjanser. Fredrik Meland Johnsen skrudde en corner i tverrliggeren. Roy Nzui Sneisen skrudde et flott skudd med venstrefoten like utenfor krysset. Det ble imidlertid med den ene reduseringen, da Jonathan Smerkerud Frønes kom seg løs inne i feltet og plasserte ballen elegant i lengste. Flott forarbeid av Sneisen og Markus Sitouze Danielsen.

Andre omgang endte uten scoringer. Tiller slet med å skape store nok sjanser mot et hardt kjempende Orkla-lag. Det ble til tider for mye føring av ball, og kampen sett under ett var det alt for dårlig presisjon i pasningsspillet.

Etter en periode med mye sykdom og skader i stallen, har Tiller falt mange plasser på tabellen. Nå er trolig bare seier i onsdagens bortekamp mot Ranheim godt nok for unngå nedrykk til 1. divisjon. Da må i så fall bortestatistikken forbedres. Så langt har Tiller-juniorene tapt alle sine fem kamper på fremmed gress. Vi krysser fingrene for årets første borteseier.