Postet av Marius L. Larsen den 9. Feb 2018

ABRAHALLEN (SVEBERG): Herrelaget seiret i første treningskamp for året fredag kveld.

Målscorerne Brage Rimol (t.v.) og Sander Jenssen. En fotogen og knallgrønn Liridon Ademi i bakgrunnen.

De blåkledde fra Tillerbyen kom seg endelig ut fra KVT-hallen denne fredagskvelden, og selv om noen ble påtvunget en uhøytidelig tacokveld hjemme i sin egen stue, var det 17 mann som viket unna tradisjoner og heller satte kursen mot Abrahallen.

Oppgjøret mot 5. divisjonslaget Malvik startet dog på verst tenkelig vis. Allerede før ti minutter var spilt satte rødtrøyene inn 1-0 bak Tiller-keeper Marius Larsen, da et innlegg i feltet fikk en merkelig dupp, slik at ballen løftet seg over en utrusende keeper og havnet bakerst i feltet der en heading førte til kampens første mål.

Selv om det ble en liten tur i pølseboden med bestillingsordre med ekstra grov sennep i speltlompe, var det allikevel ikke langt unna vakre korndager med havre i spissen.

Få minutter senere var Tillers sortkledde spiller lynraskt nede og reddet et hardt skudd fra 16 meter, akkurat som i 'gamledager', men så begynte endelig blåtrøyene å våkne også.

Rimål - igjen

Gjestene fra sørsida spilte seg frem til flere store muligheter, deriblant da Brage Rimol skjøt midt på keeper og da Tom Pedersen traff stolpen på et hjørnespark fra hjemvendte Arton Ademi.

Ademi, med et par hundre 2. divisjonskamper på CV-en, strødde pasninger med like stor hyppighet som salting på veiene ved nullpunktet, men det var nevnte Rimol som skulle bli til Rimål igjen.

44-åringen har levd et langt liv innenfor de smale vegger i breddefotballen, og jaggu satte han ikke inn 1-1 tre minutter før pause på et lekkert angrep. Marius Garstad til Morten Torset via Jimboy Diaz Brevik, og Rimol var unektelig fra sju meter.

Nesten harpun fra Haroun

I andre omgang fortsatte blåtrøyene å være like aggressive foran motstanderens mål som snøsmelting i april, og etter en time spilt stanget Sander Jenssen inn 2-1 i favør Tiller etter et lekkert innlegg fra Torset.

De siste tjue minuttene ble preget av mye nesten i et labert og mulig døgnvilt tempo, der blåtrøyene styrte det meste av det berømte banespillet og nysigneringen Mohammedin Haroun fikk den største sjansen med sitt hodestøt fra åtte meter som keeper reddet.

Alt i alt ble det en fin gjennomkjøring for våre eldste menn, der også de tidligere Tiller-spillerne Bjørn Tore Clausen, Tom Erik Larsen og Arne Julius Berdal gjorde sitt beryktede comeback foran glisne tribuner i Abrahallen.