Fantastisk gullhelg

Postet av Marius L. Larsen den 22. Jan 2018

Tiller skapte nok en gang store overskrifter i helga, da det ble maaaange pokaler, knallsterke prestasjoner og ikke minst; en ny landskamp. Les en lang oppsummering her.

Tiller vant gull i J16-klassen i Lillehammer Cup. Foto: Geir Arne Kristiansen.


De blåkledde fra Tillerbyen nyter stor respekt både lokalt og nasjonalt for deres prestasjoner den seneste tiden, og det fikk også de tre lagene som stilte i Lillehammer Cup erfare.

Flere av motstanderne, trenere som spillere, gratulerte Tiller med både norgesmesterskap og opprykk til 3. divisjon i fjorårets sesong, og de skulle snart få anledning til å gratulere igjen.

Blåtrøyene stilte med to lag i J16-klassen og ett lag i J19-klassen i Norges største innendørsturnering, som hovedsaklig ble spilt i storslåtte Håkons Hall, med tilskuerkapasitet på 12 000. 

Selv om futsalreglene var byttet ut med det gamle indoor-reglementet, hindret det ikke Tiller å gjennomføre sterke prestasjoner nok en gang.

I J19-klassen viste våre eldste jentespillere en lagånd uten sidestykke da de feide gjennom gruppespillet på lørdag, og grytidlig søndag var det på'n igjen. De beseiret Ottestad og Oppdal og gikk til en imponerende semifinale. Mot forhåndsfavoritten - og til slutt gullaget - Lyn ble det imidlertid tøft. Et fysisk sterkere Lyn-lag vant fortjent 7-2 over etter hvert slitne Tiller-spillere, men blåtrøyene kunne juble over en fantastisk 3. plass.

I J16-klassen gikk begge lagene videre til sluttspillet som puljevinnere, og selv om Tiller 2 måtte se seg slått av Gjelleråsen i åttedelsfinale, var Tiller 1 klare for finale sent søndag kveld. Mot nettopp Gjelleråsen skulle det bli en jevn gullkamp, men i år som i fjor, så var Tiller det sterkeste laget. Mål fra Siri Oline Berg-Johansen (2) og Vilde Winge Kristiansen sørget for en 3-1-seier og at en fantastisk gullpokal ble med hjem til Trondheim.

Alt i alt hadde spillere, trenere og flere foreldre en forrykende tur til Lillehammer, der det sosiale veide minst like mye som det sportslige.

Lagene anbefaler Lillehammer Cup til andre Tiller-lag som i fremtiden vurderer denne turneringen.


Trippel blått gull i Fjernvarmecupen

Her hjemme var det duket for den siste helga i Fjernvarmecupen 2018, og gjett om de blåkledde viste seg frem fra sin aller beste side.

I de tre konkurranseklassene J13, G13 og J14 skulle Tiller etter hvert gjøre stilrent bord, og våre ferske 13-åringer skulle få en spesiell opplevelse i sin første turnering i sin nye aldersklasse.

I J13-finalen var det våre jenter som skulle opp mot Gimse, og en svært jevn finale bikket i blåtrøyenes favør. Selv om Tiller lå under 3-2 med kort tid igjen å spille, snudde laget kampen etter sene scoringer fra Viktoria Vestavik og Sandra Halseth.

Hos de jevnaldrende gutta skulle det bli enda mer dramatisk i kampen om gullet. Også her lå Tiller under 3-2, men Lucas Kolstad sørget for utligning og golden goal. Her ble det ingen avgjørelse, og dermed gikk finalen til straffesparkkonkurranse. Der måtte det seks straffer hver til for å skille lagene, som Tiller gikk seirende ut av.

I J14-finalen var det ingen tvil om hvem som skulle vinne. Nok en gang var det arrangørklubben Tiller som kunne juble - ikke bare over 1. plass, men også 2. plass. I en herlig klubbfinale var det Tiller 1 som trakk det lengste strået i en 3-1-seier, der Vilde Grøseth fikk æren av å score det siste målet og ble etter kampslutt kåret til finalens beste spiller.

Vi gratulerer våre lag med hinsides sterke prestasjoner!


Morsom futsalopplevelse

Samtidig skulle en ny futsalrunde for både herrene og kvinnene spilles. Samtlige kamper var i Charlottenlund VGS-hallen, der herrene var først ut på lørdag.

De startet med et 5-2-tap for Byneset, spilte seg opp med 4-4 og uavgjort mot Fram, før de til slutt slo Gimse 3-2 i en tett og jevn kamp.

Kvinnene spilte to kamper søndag, og siden de eldste spillere var i Lillehammer, steppet våre 01-ere opp og gjorde en sterk innsats. Selv om det ble tap for både Surnadal (2-11) og NTNUI 2 (2-8), kom det tilbakemeldinger på at spillerne syntes dette var en morsom opplevelse og god læring.

Neste futsalrunde for herrene er 27. januar, og de avslutter årets serie 10. februar.

Kvinnene har siste futsalrunde søndag 4. februar.

Alle gjenværende kamper spilles i Charlottenlund VGS-hallen.


Ny landskamp for Marita

I helga var det også landslagssamling for J17 i Italia, der vår egen Marita Olsen var tatt ut for å kjempe i to oppgjør mot vertsnasjonen.

Dessverre for forsvarsbautaen fikk hun seg en trøkk i låret under oppholdet, som førte til at hun måtte stå over første kamp.

Men hun entret banen som innbytter i kamp nummer to, og fikk dermed sin åttende landskamp som Tiller-spiller.

Norge vant henholdsvis 4-1 og 2-1 i treningskampene over Italia.


Vi gratulerer Marita med en vel gjennomført landskamp!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Marius L. Larsen

Kategori

Levert av IdrettenOnline