Tiller 5 - 3 Ranheim 2

Postet av Marius L. Larsen den 27. Okt 2017

TOBB ARENA (TILLER): Kvinnelaget leverte en strålende midtperiode mot Ranheim som sikret en viktig seier i første kamp om kretsmesterskapet torsdag kveld.

Victoria Sande Petersen (t.h.) var i fyr og flamme mot Ranheim. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen måtte ha poeng mot Ranheim denne kvelden for å være sikret en siste kamp om KM-tittelen mot Strindheim, men det så ikke sånn ut i åpningsminuttene.

Tiller slet med å få til eget spill, og et mer aggressivt gjestende lag vant ballen i gunstige posisjoner gang på gang. Hvittrøyene fra fjæra hadde et par-tre brukbare muligheter mot Tiller-keeper Marthe Jakobsens mål, men nettmaskene rørte seg ikke.

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen på sin første store målsjanse i kampen. I det 26. spilleminutt falt et innlegg perfekt til toppscorer Victoria Sande Petersen, som fintet bort en motspiller og hamret inn 1-0 fra tolv meter på sin andre ballberøring i det angrepet.

Kapteinen lærte av 'luftens baron'

1-0-målet kom rett etter noen tilsynelatende viktige rokkeringer fra Tiller-trener Pål Nyheim, og de taktiske genistrekene viste seg å fungere optimalt, for det ble mer jubel for vertene inn mot pause.

Det tok ikke lang tid før ledelsen var doblet etter strålende spill. Celine Kleiven Vevle fant Kaisa Øien Aune i mellomrom, som sendte Sande Petersen alene gjennom med en nydelig stikker, og Tillers nummer 7 var like tørst etter ny scoring som en kamel på jakt etter vann i Sahara, da hun rundet keeper og trillet inn 2-0 på energisk vis.

Kort tid senere var det tid for nok en scoring for de blå. Et godt slått hjørnespark fra venstre ble stanget i mål av kaptein Tonje Gravdal til 3-0 - omtrent slik hennes far og luftens baron gjorde det for noen tiår tilbake i tid.

Sande Petersen er og blir toppscorer

Andre omgang startet heldigvis bedre enn den første, og den kunne egentlig ikke ha startet bedre, når man tenker seg godt nok om.

Seks minutter etter sidebytte var Sande Petersen frempå igjen, og nok en gang var det alltid solide Øien Aune som leverte en målgivende pasning. En perfekt gjennombruddspasning førte til en god blanding av mål nummer en og to, der hun banket inn 4-0 rett innenfor 16-meteren.

Sekunder etter avspark stormet livlige Sandra Aardahl Gulstad i angrep, og det presise innlegget ble styrt rett i lengste stolpe av ingen ringere enn Sande Petersen.

Unødvendige baklengsmål mot slutten

Fem minutter etter en høyst trolig punktering av kampen, reduserte Ranheim på et hjørnespark, men så var det denne Sande Petersen.

Med sin 34. nettkjenning på totalt 16 kamper i årets sesong, viste hun ingen hemninger da hun tuppet inn 5-1 fra kloss hold etter Ina Sofie Roknes gode innlegg.

Sjansene bølget frem og tilbake i sluttminuttene, der Tiller holdt på å rote det til i bakre rekker mens Ranheim reddet på streken på et hjørnespark, men det var gjestene som kunne hale innpå helt på tampen.

Før 90 spilte minutter sto det nemlig 5-3 i målprotokollen etter noen skuffende Tiller-minutter. Først reduserte Ranheim på et godt hodestøt fra kloss hold, og deretter sviktet hjemmelaget nok en gang på et hjørnespark da hvittrøyene satte inn sin tredje scoring.

Men Tiller kunne uansett juble over en sterk 5-3-seier, og dette betyr at Tiller er for øyeblikket i førersetet i kampen om kretsmesterskapet, men de kan ikke tape for Strindheim på søndag.

Søndagens 'finale' spilles på Strindheim kunstgress og er forventet å bli berammet med tidspunkt i løpet av fredag.