Arkiv: J16: Tiller 2 - 1 Fløya

Postet av Marius L. Larsen den 17. Sep 2017

(arkiv) TOBB ARENA SØR (TILLER): Tiller er klare for SEMIFINALE i J16-NM etter å ha scoret vinnermålet i siste spilleminutt mot Fløya.

Jubel etter Kaisa Øien Aunes 2-1-scoring rett før slutt. Foto: Marius L. Larsen.

Det er ikke over før det er over!

Dét fikk de blåkledde fra Tillerbyen erfare da klokka tikket mot 80 minutter i denne kvartfinalen mot Fløya, men la oss ta det første først...

Etter en jevn åpning på kampen, var det kaptein Andrea Sivertsen Broholm som fikk den første store sjansen etter sju minutter, men hennes dobbelforsøk inne i 16-meteren ble begge blokkert av Fløya-bein.

Men så smalt det.

I det 14. spilleminutt var det Emilie Marie Joramo som la ballen godt til rette fra 15 meter, fyrte løs - med venstreslegga - og ballen gikk rett i lengste vinkel på det lekreste vis, og dermed 1-0 til de blå.

Utligning rett før pause

Det var hjemmelaget som fortsatte å trykke på i minuttene etter scoringen, men de store sjansene uteble helt til det var igjen ti minutter før en hvilepause.

En svært livlig Synne Bye-Andersen fant Siri Berg-Johansen i feltet, men på halv volley sendte angriperen ballen skyhøyt over mål.

Like etterpå var lynraske Lise Finsrud på vei gjennom, men innlegget hennes ble så vidt klarert av tromsølaget.

Fire minutter før pause sto det plutselig 1-1 i målprotokollen. Et frispark på Tillers venstreside ble slått hardt inn foran mål, og der var det en grønnkledd spiller som styrte inn utligningen fra kloss hold.

Begge lag nære

I andre omgangs åpningsminutter var det vertene som stormet fremover.

Først ble Joramos skudd fra 20 meter reddet av Fløyas keeper, og deretter fikk Louisa Stuedahl pirket ballen mot mål etter nok et godt innlegg fra Bye-Andersen, men Stuedahl ble avvinket for offside.

Ikke mange minutter etterpå hadde Berg-Johansen all verdens tid da hun fikk ballen etter et godt samspill med Broholm og Bye-Andersen, men skuddet fra 14 meter trillet inn til keeper.

Fløya var nære ved å finne nettmaskene da et skudd fra 17 meter ble mesterlig reddet av Tiller-keeper Matilde Bolghaug til hjørnespark, og der gikk dødballen rett i tverrliggeren før Tiller fikk kontroll.

Øien Aune sendte Tiller til himmels

Med ni minutter igjen å spille fortsatte Finsrud å storme fremover på venstresiden, og det var snakk om centimetere før hun fant lagvenninnen Broholm på første stolpe, men en våken keeper var først på ballen.

Rett etterpå var det kun en lang førstetouch fra Tiril Olsen som hindret en stor målsjanse, men i det 80. og siste spilleminutt skulle de 292 fremmøtte på TOBB Arena Sør eksplodere i jubelrus.

Et godt slått hjørnespark fra Mari Kristine Vik dalte ned til Kaisa Øien Aune, som fra ti meter og på halv volley hamret inn 2-1 i lengste hjørne.