J19: Tiller 3 - 2 Trondheims-Ørn

Postet av Marius L. Larsen den 27. Aug 2017

TOBB ARENA (TILLER): Tiller er klar for kvartfinale i J19-NM etter at de slo ut Trondheims-Ørn lørdag ettermiddag.

Fortjent seier over Trondheims-Ørn, folkefest på TOBB Arena og Tiller er i kvartfinalen. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen var klokkeklare for å ta imot storesøster Trondheims-Ørn i denne 8-delsfinalen, og etter svært gode forberedelser med både felles frokost og et interessant spillermøte tidligere på dagen, var det 17 sultne (!) spillere som hadde skumle planer.

Og det startet forrykende - helt forrykende.

Før fem minutter var passert på klokka var det en lissepasning fra Andrea Holm Aune som fant Victoria Sande Petersen i bakrom, og hun rundet keeper og satte ballen sikkert i mål til 1-0 til ellevill jubel blant de 327 fremmøtte på TOBB Arena - en ny fantastisk rekord for en jente-/kvinnekamp i Tiller Fotball. I tillegg ble kampen streamet på Facebook takket være Hanne Holm, og kommentarene haglet inn underveis i kampen.

Men den forrykende starten stoppet ikke der.

Tre minutter senere bestemte banens yngste spiller Andrea Sivertsen Broholm seg for å gjøre alt selv. Hun passerte flere gultrøyer og hamret ballen opp i nærmeste kryss fra hjørnet av 16-meteren, og dermed sto det 2-0 i målprotokollen.

3-0, men ingen punktering

Heller ikke der stoppet den berømte starten.

I det 21. spilleminutt pekte dommeren på straffemerket etter at Holm Aune ble revet over ende, og Kaisa Øien Aune var like iskald som det var å stå i shorts og ta bilder.

Dermed 3-0, og en magisk første halvdel av første omgang.

Trondheims-Ørns første og største sjanse kom ti minutter før pause, da et volleyskudd fra fem meter gikk like over mål, men ingen hadde vel klaget om Tiller hadde ledet med større margin før en etterlengtet hvil.

Sandra Aardahl Gulstad traff stolpen og like utenfor, Broholm tråklet seg til keeper som reddet så vidt og Tiril Olsen traff nesten mål.

Fram og tilbake

Andre omgang startet like offensivt som den første.

I løpet av de to første minuttene fikk Sande Petersen to sjanser alene med keeper. Først reddet hanskespilleren på et skudd fra skrått hold, og deretter ble det bare nesten at Tillers toppscorer klarte å runde keeperen.

Ørn kom mer inn i kampen etter hvert, og i det 58. minutt kom de plutselig alene med Tiller-keeper Marthe Jakobsen, men hjemmelagets bakerste spiller, som tidligere i kampen hadde plukket baller både høyt og lavt, reddet mesterlig med føttene også på dette forsøket.

Dette var starten på flere minutter med hinsides hawaii-fotball.

Celine Vevle skjøt midt på keeper på Aardahl Gulstads innlegg, Holm Aunes kanonskudd fra 25 meter ble flott reddet av Ørns keeper og Sande Petersen kom i ubalanse etter å ha rundet keeper og skjøt dermed i nettveggen.

Gjestene trykte også på både i og rundt Tillers 16-meter, men iherdige klareringer fikk ballen vekk fra farlig sone.

Reduseringer og stormløp

Men gultrøyene fra Ladesletta ga seg virkelig ikke.

Etter å ha byttet inn flere Toppserie-spillere, satte de inn et voldsomt støt mot Tillers mål de siste tjue minuttene, og i det 73. minutt kom reduseringen. Jakobsen reddet først, men returen fra kloss hold satte de i mål.

Tre minutter senere trodde de fleste at de reduserte til 3-2, men målet ble annulert for offside.

Sju minutter før full tid kom 3-2-reduseringen på en heading i feltet, og nå skulle det bli stressende sluttminutter for spillerne i helblått.

Trondheims-Ørn dominerte fullstendig, og Tiller slet med å få tak i ballen.

Men da det fjerde tilleggsminuttet omsider var over, kunne årets hittil største jubelbrøl runge over TOBB Arena.