J17: Utleira 1 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 7. Mai 2017

UTLEIRA KUNSTGRESS (RISVOLLAN): J17-1 lå under 1-0 til pause, men leverte en strålende andre omgang som sikret tre poeng.

Nora Krafft Sæther (nr. 9) ble matchvinner mot Utleira. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet jevnt med sine motstandere fra Utleira, og det nærmeste gjestene kom, var da Siri Berg-Johansen prøvde med en chip over keeper fra distanse, men forsøket endte utenfor.

Etter 26 minutter tok Utleira ledelsen, og det var muligens ikke helt ufortjent. Et innlegg fra Tillers venstre side havnet på bakre stolpe, der en oransjkledd spiller stanget inn 1-0.

Tiller løftet seg umiddelbart, og Thale Hinsverk fikk en stor mulighet da hun snappet ballen foran keeper, men skuddet fra skrått hold snek seg utenfor.

Fem minutter før pause scorte Mari Kristine Vik fra ti meter, men dessverre for blåtrøyene ble det avblåst for offside.

Rett før hvilen hadde Utleira to store muligheter til å doble ledelsen, men Tiller-keeper Matilde Bolghaug var med på notene og reddet begge forsøkene på strålende vis.

Vindkalde Siri

Det var et Tiller-lag med voldsom selvtillit som startet andre omgang på en fortreffelig måte. Det hadde ikke gått tre minutter siden dommeren blåste i gang kampen etter sidebytte da Berg-Johansen stormet i bakrom. Alene med keeper var hun like iskald som vindtrekken fra vest og fikset 1-1.

Tiller kjørte på i minuttene som kom, og Berg-Johansen holdt på å sende Tiller i ledelsen, men fra skrått hold kom keeper seg tilbake i målet og reddet forsøket.

Deretter var Marita Olsen først på ballen som ramlet ned i feltet etter et hjørnespark, men skuddet gikk like over mål.

Krafftskudd fra Nora

Det måtte noe spesielt til for å score mål nummer to, og det var det som skjedde etter 55 minutter da Nora Krafft Sæther siktet seg inn mot mål fra 25 meter, ladet kanonen og hamret ballen opp i vinkelen - for et mål!

Tiller virket alltid farlige hver gang de var fremoverrettet, men Utleira var slettes ikke ufarlige på sine muligheter. Nok en gang var Bolghaug bokstavelig talt redningen da hun holdt unna skuddene fra nært hold.

Hinsverk, Berg-Johansen og Vik la ned flere mil i ren løping, og nektet Utleira å få etablert noe spill i sluttminuttene.

Kampen ebbet ut i en sterk 2-1-seier til det unge Tiller-laget, som med denne seieren klatret opp til en fin 2. plass på tabellen.

J17: Utleira IL 1 (1) - (0) 2 Tiller IL