G19: Tiller 4 - 5 Nardo

Postet av Marius L. Larsen den 30. Mai 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Et reservepreget Tiller-lag holdt 4-4 til det sto igjen ett minutt. Nardos vinnermål var av den bitre sorten etter at hjemmelaget hadde hentet inn 1-4 i løpet av ti minutter.

Thomas Mikalsen (i midten) sitt forsøk fire minutter på overtid ble utrolig nok reddet på streken.

Det var mannefall i Tiller-troppen onsdag kveld, på grunn av skader, sykdom og soning for røde kort. Bare fem spillere som startet forrige seriekamp mot Verdal, var i startelleveren mot Nardo. Fredrik Meland Johnsen spilte attpåtil med skadd skulder og måtte gå av etter 20 minutters spill.

Målløs dominans

Og hjemmelaget fikk den verst tenkelige starten mot et sterkt Nardo-mannskap. Allerede i første spilleminutt scoret gjestene fra kloss hold etter corner.

Tiller lot seg imidlertid ikke bringe ut av fatning av den tidlige kalddusjen. Etter målet var det hjemmelaget som skaffet seg et overtak, og målsjansene kom på løpende bånd. Først satte Byaombe Heri Bafondoko et innlegg fra Sondre Vinjevoll rett utenfor stolpen. Like etter skjøt Magnus Kristoffersen like over fra 25 meters hold. Samme mann ble så spilt gjennom av Markus Sitouze Danielsen, men ventet for lenge med å fyre. Danielsen var svært nære ved å utligne etter corner, og returen fra Jonas Aune kunne like gjerne gått på innsiden av stolpen.

Så skjedde der som så ofte skjer når et lag presser hardt for scoring uten å lykkes: Scoring i det andre målet. En Tiller-spiller var uheldig og ekspederte et innlegg fra Nardos høyre side videre i eget mål. En fantastisk scoring hvis det hadde vært på den andre siden av banen.

Redusering før pause

Etter 0-2-målet hadde Bafondoko to store målsjanser. Først ble han spilt fri av Kristoffersen, men skuddet gikk i blokka. Så headet han ballen i tverrliggeren etter corner. I stedet var det Nardo som økte til 3-0 på en flott kontring. Mange trodde nok at dette var spikeren i kista, men i omgangens siste spilleminutt kvitterte Tiller. Et flott innlegg av Bafondoko ble headet kontant i mål av Thomas Mikalsen. Etter spill og sjanser ga 1-3 et feil bilde av førsteomgangen.

Tiller gikk hardt ut etter pause, men ble hardt straffet da et skudd fra 25 meters hold smalt inn ved stolpen. Nardo dominerte de ti neste minuttene, men Tiller reiste seg mesterlig. Et drøyt kvarter inn i omgangen satte Markus Sitouze Danielsen ballen i mål etter klabb og babb inne i feltet. Fem minutter senere kom Roy Nzui Sneisen seg fri på venstresida og satte ballen utagbart i det lengste hjørnet fra skrått hold. Utligning skulle det også bli etter at Thomas Mikalsen ble hektet innenfor 16-meteren. Magnus Kristoffersen satte straffen i mål.

Redning på strek

Det siste kvarteret måtte det mures igjen bakover. Slitne musker og såre lysker slet med å holde det i gang, og Nardo var i fyr og flamme for å avgjøre kampen. Tiller hadde også et par gode overganger, men det var gjestene som skulle få det siste ordet. Etter en corner ble overmakten for stor, og keeper Lars Smemo måtte plukke nok en ball ut fra nettet. Bittert.

På overtid fikk Tiller indirekte frispark fra 15 meter, men Kristoffersens skudd gikk i muren. Corneren som fulgte ga nok en kjempesjanse. Et skudd ble reddet på strek av en Nardo-spiller.

Et surt tap for Tiller, men likevel en sterk og imponerende prestasjon med tanke på mannefallet denne kvelden. Allerede fredag kveld er det ny seriekamp, borte mot Stjørdals-Blink. Forhåpentlig er sykdomslista blitt kortere til da.