Kategori

- En strålende treningsøkt

Postet av Marius L. Larsen den 16. Aug 2017

Spillere fra J99-03 trente sammen på full bane på TOBB Arena tirsdag kveld.


Skjermbilde fra Snapchat. Følg oss gjerne (@TillerFotball) for å se flere videosnutter fra tirsdagens økt!


Det er ingen hemmelighet at Tillers eldste jentelag både har herjet og fortsetter å herje lokalt så vel som nasjonalt i alle mulige sammenhenger, og jakten på høstens bragder har blitt styrket både fysisk og mentalt etter det som beskrives som en herlig treningsøkt tirsdag kveld.

Tiller ligger i toppen i både J17 0. divisjon og 4. divisjon kvinner, og samtidig skal de blå kjempe om kvartfinaleplasser i J16- og J19-NM - og høsten er bare så vidt i gang.

Tirsdag kveld på TOBB Arena var hel bane reservert til en forventningsfull treningsøkt. Etter god dialog mellom lagene og sportslig utvalg, var det spillere født i '99 til '03 - totalt 32 stk - som gjennomførte en solid oppvarming og spill på to halvbaner med differensierte lag, der alle lagene fikk egne fokuspunkter under spillsekvensen.


- Gleder oss til neste økt

Skal vi tro Tiller-trenerne, var dette en kjempesuksess fra første spark.

- Når vi får til slike økter som passer inn i lagenes trenings- og kampplan, vil dette gi en voldsom energiøkning. Med hel bane lagt til rette for oss, fikk vi jobbet med mye som er kamprelevant. Det ble svært gode spillsekvenser med samtlige spillere, og dette tar vi med oss videre til neste treningsøkt, forteller J15-trener Geir Arne Kristiansen.

J19-/kvinnetrener Pål Nyheim deler sin trenerkollegas syn på det som ser ut til å være et svært fruktbart samarbeid.

- Det ble en strålende treningsøkt, rett og slett. Mange spillere på samme flate, vi fikk mikset solide lag og inntrykket som vi satt igjen med etter trening var upåklagelig. Slike økter styrker troen på våre mål både som lag og klubb, og nå gleder vi oss alle til neste fellesøkt som blir om ikke så altfor lenge, meddeler Nyheim.


Se full oversikt over kommende Tiller-kamper her! (velg datovisning)


1 Kommentar

Har knekt en 13 år gammel nøtt

Postet av Marius L. Larsen den 30. Nov 2015

For første gang på 13 år kommer Tiller til å stille i en klasse over J16 i seriespillet neste år. Men visste du at Tiller hadde et J19-lag i 2003? Vi har tatt en titt i arkivet.

Både lag og klubb kan juble over de siste års fantastiske prestasjoner på jentesiden. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen er i vinden på jentesiden om dagen. I tillegg til særdeles gode prestasjoner og ytterligere pokaler, er det med store kull i både 02- og 01-årgangen.

Samtidig fortsetter Trøndelags beste J16-lag å prestere på alle mulige fronter.

Senest i går ble det klart at Tiller IL kommer til å ha et fotballag på øverste nivå i den nyopprettede J17-klassen i 2016 - året da idrettslaget fyller 100 år.

Men det har ikke alltid vært like forutsigbart i jentefotballen i Tiller.


Høydepunkt i 2003

Vi har tatt et lite dykk i arkivet, som i praksis var tabellene på Norges Fotballforbunds sine hjemmesider som lar oss gå tilbake til og med 1999-sesongen - 16 år tilbake i tid.

I 1999 var 14-åringene (småjenter den gang) det eldste Tiller-laget på jentesiden, og dette fortsatte også i 2000.

I 2001 ble en J15-klasse opprettet, og Tiller stilte med to lag i denne sammenheng i samarbeid med Heimdal. Dette samarbeidet fortsatte også i 2002 i J16-klassen.

I 2003 ble det muligens skrevet historie i Tiller IL, da klubben stilte med et J19-lag i seriesammenheng med årskullene 84-86. Vi kan ikke bekrefte i skrivende stund om dette var det første J19-laget i Tiller-historien, men personer vi har snakket med bekrefter at dette var i hvert fall første gang på mange år som de kan huske.


12-åringer de eldste

Tiller hadde en svært lovende 89-90-årgang. Foto: Tiller IL.


I 2004 og 2005 var Tiller tilbake med det eldste kullet sitt i J16-klassen på øverste nivå, mens i 2006 og 2007 stilte laget i samme årsklasse på nivå to.

Dog var det få spillere igjen på det laget. I 2008 klarte de å fullføre vårsesongen i J16-klassen, men vi kan ikke finne laget i noen tabeller på høsten.

I 2009 ble det satt i gang et samarbeid med Sjetne, som lot alle Tiller-spillerne gå dit. Dette gjorde at det eldste laget i Tiller-sammenheng var J12 dette året.


Jenteløft i 2010

Kretsmestere J14 i 2013. De fleste spillerne spiller på dagens J16-lag. Foto: Marius L. Larsen.


Men det var tydelig at man ønsket å fortsette med en solid forankring av jentefotball i Tiller. Fra 2010 ble det satt i gang et jenteløft i klubben med det vi i dag kjenner som "Tillerjentan".

I 2010 var 97-kullet i J13-klassen, som fortsatte som J14 i 2011.

I 2012 var fortsatt det eldste Tiller-laget i J14-klassen, og i 2013 skjedde det en særdeles opptur med hovedsaklig den gjengen vi i dag kjenner som J16.

vårsesongen det året vant de sin 2. divisjonsavdeling, vant kvalifiseringen til 1. divisjon og ble kretsmestere samme år.


Kretsmestere igjen og J17-kvalik

I forkant av 2014-sesongen var det lenge usikkert om det var nok spillere til å stille i J16-klassen. Dog kom bekreftelsen på at dette var tilfellet - for første gang på seks år skulle Tiller stille i J16 - og oppturen stagnerte ikke av den grunn.

Våren 2014 vant laget sin 2. divisjonsavdeling, vant kvalifiseringen og havnet på en imponerende 4. plass i høstsesongen i 1. divisjon med nesten bare førsteårsspillere.

Rett før nyttår samme år spilte laget om en kvalifisering til det nye konseptet 0. divisjon. Tiller vant alle tre kampene, og skulle i 2015 spille på øverste nivå i J16-klassen.

I 2015 har vel de fleste fått med seg prestasjonene. Med kun ett tap og flest scorede mål ble de kretsmestere for annen gang på tre år.

I tillegg stilte de med et 7-erlag som også vant sin avdeling.


I 2016 stiller laget i 0. divisjon i den nyopprettede J17-klassen, og med en bydel i svært rask befolkningsvekst, kan jenteløftet fortsette å vokse i Tiller IL Fotball.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline