Kategori

De fire nye

Postet av Marius L. Larsen den 29. Mar 2023

Hils på Storm, Oumar, Roald og Steffen.

Øverst fra venstre: Storm, Oumar, Roald og Steffen.


De blåkledde fra Tillerbyen ble forsterket tidligere i vinter med fire nye spillere. La oss bli bedre kjent med gutta i helblått.


Storm Hilberg Johansen (19, f. 03)

Storm er en allsidig midtbanespiller som er god med ball og trives når han spiller andre god. Han er heller ikke fremmed for å treffe nettmaskene selv. Det beviste han for Ranheim Toppfotballs andrelag i 4. divisjon i fjor, da han scoret fire mål for laget fra fjæra.

Opprinnelig er Storm fra Melhus Idrettslag, og han spilte der fram til 2018-sesongen da han meldte overgang til Byåsen Toppfotball.

Erfaringen fra voksenfotballen fikk han i Ranheim, og nå har han planer om å ta TOBB Arena Sør med...Storm.


Oumar Sergio Sherif (23, f. 99)

Spilleren det bestemmende etternavnet kom til Tiller fra Melhus i vinter. Oumar spilte i sort og hvitt i to sesonger etter overgangen fra moderklubben Stjørdals-Blink.

Stjørdalingen spilte flere sesonger for Blinks andrelag i både 3.- og 4. divisjon, og han er kjent for sin oppofrende spillestil som forsvarsspiller.

Han trives kanskje best som midtstopper i Tillers spillende spillestil, men kan også bekle backrollen på en offensiv måte.


Roald Berge (24, f. 98)

Haugalendingen Roald er herrelagets eldste spiller, og kun én av tre som er født på 90-tallet. Han kom til Tiller i vinter fra Sverresborg, hvor han tilbrakte to sesonger i grønt. Han scoret fire mål og fikk fem gule kort i fjorårssesongen.

Roald kan bekle roller både i forsvar og på midtbanen, har blitt brukt som en vingback i de siste oppgjørene. Han scoret 2-2-målet i cupkampen mot Orkla sist, og har også vist sin målteft i futsal for Trond der han har scoret åtte mål på 11 kamper i år.

Med opphold i moderklubben Skjold og for Ølen og Notodden 2, har Roald aldri spilt høyere enn 4. divisjon.

Før nå.


Steffen With Størseth (17, f. 05)

Steffen er ingen ukjent spiller for den blå følgerskaren. Den offensive midtbanespilleren med stor gjennombruddskraft spilte 2021-sesongen i helblått, og rakk å komme innom G16, G19, 3. divisjon, 5. divisjon og futsalspill før han signerte for Rosenborg i fjor vinter.

Der ble det 11 kamper i Norsk Tipping-ligaen og flere kamper i nasjonal serie for G19 før han valgte å returnere til TOBB Arena Sør og prosjektet til hovedtrener Magnus Eriksson.

Opprinnelig er også Steffen fra fotballbygda Melhus, der han spilte fram til han kom til Tiller for første gang.
Ute av cupen

Postet av Marius L. Larsen den 26. Mar 2023

(Orkla 7 - 6 Tiller e.str.) ORKLA KUNSTGRESS: Tiller dominerte fullstendig og leverte kanskje årsbeste, men maktet ikke å avansere til 1. runde i Norgesmesterskapet 2023.

Tiller tapte cupkampen på Orkanger. Dermed blir det ingen 1. runde i NM denne gang.


Sammendrag

* Havnet tidlig under
* Kolstad utlignet, men Tiller lå under til pause
* Berge fikset 2-2
* Enorme Tiller-sjanser til å vinne
* Tapte på straffesparkkonkurranse


Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere fikk ingen god åpning på cupkampen da de måtte se at hjemmelaget Orkla ta ledelsen før ti minutter var spilt på et godt plassert skudd fra skrått hold i nærmeste hjørne.

Det var også den første - og den siste - muligheten de hadde fram til det 37. minutt. Men før det skulle Tiller utligne til 1-1. Lucas Kolstad snappet opp et utspill rett utenfor 16-meteren og klinte til rett i hjørnet til stor jubel.

Tiller burde ha tatt ledelsen i minuttene som fulgte. Elias Myrvågnes headet like utenfor fra kloss hold, kaptein Nils Gunnar Barstad traff et volleyskudd midt på keeper og Steffen With Størseth rundet keeper, men klarte ikke å avslutte.

Derfor var det et paradoks at Orkla tok ledelsen på nytt kort tid før pause. Tiller mistet ballen litt innpå egen halvdel, og et langskudd føyk over Tiller-keeper Tor Solvoll og i mål.


Enorme Tiller-målsjanser

I starten av andre omgang var det gjestene fra storbyen som kunne juble etter stor balldominans og flere gode angrep. Et hardt innlegg ble skutt mot mål av Marius Jensen, og på bakre stolpe stormet Roald Berge inn og styrte ballen i mål til 2-2.

Nå var Tiller virkelig på hugget. I tillegg til at Størseth ble felt innenfor 16-meteren ved flere anledninger - men det ble ikke dømt straffespark - så skapte hvittrøyene flere store målsjanser.

Størseth skjøt rett på keeper, Myrvold var centimetere unna å stange ballen i mål, Kvalvik fikk en god dobbelmulighet fra nært hold og nevnte Myrvold fikk to sjanser alene med keeper - men til ingen hell.

Helt på tampen kunne Myrvågnes ha blitt matchvinner med et smart frispark fra skrått hold, men keeper reddet med nød og neppe i korthjørnet.

I ekstraomgangene skjedde det lite tross at Tiller hadde ballen klart mest. Oumar Sherifs skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren like over krysset var det nærmeste laget kom.

Kampen ebbet ut i straffesparkkonkurranse som Tiller til slutt tapte.

Nå rettes blikket mot seriestart i Norsk Tipping-ligaen mandag 10. april borte mot Strindheim Toppfotball, og det gleder vi oss enormt til!


Kampfakta

Orkla FK 7 - 6 Tiller IL (e.str.)
1-0 10'
1-1 Lucas Kolstad 20'
2-1 37'
2-2 Roald Berge 52'

Straffespark:
2-3 Storm Johansen
3-3
3-3 Tiller misset
4-3
4-4 Elias Myrvågnes
5-4
5-5 Alexander Kvalvik
6-5
6-6 Steffen With Størseth
7-6

Kvalifisering Norgesmesterskapet menn
Søndag 26. mars 2023 kl.16.00
Gule kort Tiller: Roald Berge (46'), Mathias Gåsbakk Vinjevoll (90'), Tor Solvoll (120')
Tilskuere Orkla kunstgress (Orkanger): ca 75


Laget

Tor Solvoll, Roald Berge, Oumar Sherif, Trym Hansen Jetne, Nils Gunnar Barstad Eggen, Sondre Kvikstad Stuen, Lucas Kolstad, Marius Jensen, Steffen With Størseth, Elias Sandøy Myrvågnes, Fredrik Alexander Myrvold.

Bytter:
55' Jensen --> Alexander Kvalvik
78' Myrvold --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll
85' Kolstad --> Storm Hilberg Johansen
85' Berge --> Joakim Harsvik Alstad
105' Stuen --> Sondre Grøtte

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Edvard Stølan, Erik Schaanning Thome, Jonas Bardo Fossen Thanem.Videre i Adressacupen

Postet av Marius L. Larsen den 25. Mar 2023

(Tiller-2 3 - 1 Utleira) HEIMDAL KUNSTGRESS: Det unge rekruttlaget slo på stortromma og beseiret sterke Utleira i Adressacupen lørdag ettermiddag.

Her vet Tiller-spillerne at avansementet i Adressacupen er sikret.


Sammendrag

* Store sjanser i åpningsminuttene
* Bye-Andersen sendte Tiller foran
* Solid angrepsspill
* Kalvøy Bye og Teigen punkterte kampen
* Sluttspill før sommeren


Kamprapport

Det var noen hektiske åpningsminutter for det unge Tiller-laget i møtet med forsterkede Utleira, der dette oppgjøret var vinn eller forsvinn i jakten på avansement. Utleira hadde to store muligheter, hvor de først headet i tverrliggeren på et hjørnespark, og rett etterpå reddet Tiller-keeper Live Espolin Johnson mesterlig på en nedfallsfrukt etter et innlegg.

Tiller kom bedre med og dominerte banespillet etter de første fem minuttene. I det 13. spilleminutt smalt det i nettmaskene for de blåkledde. Selma Karaaslan ble spilt gjennom på venstresiden, og hun skjærte innover og fant til slutt Ida Sofie Bye-Andersen på seks meter - som skjøt i tverrliggeren! Men returen havnet på pannebrasken da hun stanget inn 1-0 fra kloss hold.

Det var mye nesten for blåtrøyene etter scoringen. Emma Kalvøy Bye ble spilt gjennom et par ganger, men det endte med at keeper vant duellen om ballen i bakrommet.


Ingen tvil ti minutter før full tid

Etter sidebytte var det Utleira som hadde et brukbart trykk til å begynne med. De prøvde seg med et par innlegg i feltet som Espolin Johnson plukket med snapphansken, men så våknet Tiller igjen.

I det 62. minutt smalt det i nettmaskene igjen. Ingeborg Nyberg Hansen fant Kalvøy Bye gjennom, men hun måtte krangle hardt om ballen med Utleiras sisteskanse. Der var Kalvøy Bye råsterk og plasserte inn 2-0 fra nært hold.

Tiller fortsatte å rulle opp gode angrep gjennom en god motstander. Isabel Teigen hamret inn 3-0 på lekkert vis etter et innlegg fra Nyberg Hansen med ti minutter igjen å spille, og selv om Utleira reduserte på et hjørnespark helt på tampen, kunne Tiller juble over en knallsterk seier og avansement til sluttspillet i Adressacupen.

Det er ventet å starte rett etter serien tar sommerpause i slutten av juni.


Denne gjengen har seriestart i 3. divisjon kvinner mandag 10. april borte mot Malvik.


Kampfakta

Tiller IL-2 3 - 1 Utleira IL
1-0 Ida Sofie Bye-Andersen 13'
2-0 Emma Kalvøy Bye 62'
3-0 Isabel Teigen 80'
3-1 89'

Gruppespill Adressacupen kvinner sør
Lørdag 25. mars 2023 kl.15.30
Tilskuere Heimdal kunstgress (Heimdal): ca 60


Laget

Live Espolin Johnson, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen, Kaja Sofie Johansen (k), Selma Emilie Karaaslan, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Emma Kalvøy Bye, Ida Nygård, Ida Sofie Bye-Andersen, Cornelia Nordtug Knudsen.

Innbyttere: Malin Strømsnes Kvingedal, Isabel Teigen, Rikke Sofie Olufsen, Michelle Kveberg Alstad.Kvartett tas opp i A-stallen

Postet av Marius L. Larsen den 24. Mar 2023

Fire unggutter er nye A-lagsspillere i Tiller Fotball.

Fra øverst til venstre: Jonas, Sondre, Marius og Edvard.


Fram mot seriestart 10. april skal vi bli bedre kjent med våre beste menn som skal kjempe i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5, og vi starter med fire spillere som er tatt opp i A-stallen i vinter.

Jonas Bardo Fossen Thanem, Sondre Kvikstad Stuen, Marius Jensen og Edvard Stølan tas opp fra det svært gode U21-laget ledet av hovedtrener Gordon Junior Small.

Kvartetten hadde også A-lagstrener Magnus Eriksson som trener fram til sommeren i fjor, og er dermed godt kjent med måten laget spiller på.

La oss bli bedre kjent med dem...


Jonas Bardo Fossen Thanem (19, f. 03)

Den svært spennende angriperen er endelig en del av A-laget i moderklubben sin. Det er det mange som har sett fram til. Jonas, eller bare ofte kalt "Bardo", scoret hele 25 mål på 24 G19-kamper i fjorårets sesong og herjet i Skandia Cup-finalen som Tiller gikk seirende ut av på storstilt vis.

Jonas er målrettet og har samtidig en bra kroppstemperatur - selv om det heldigvis er et stykke opp til hans eldre bror og kortsamler Stian.

Angriperen er best med ballen foran seg, og med sin eksplosivitet og styrke hamres det inn mål som det enkleste i verden.


Sondre Kvikstad Stuen (17, f. 05)

Lade-gutten Sondre kom til Tiller foran fjorårets sesong fra Freidig, der han tilbrakte tre år av karrieren sin. I fjor spilte han hovedsakelig for G19, og den offensive midtbanespilleren scoret fem mål på 22 G19-kamper.

Han ble raskt lagt merke til lenger opp i systemet, og i likhet med Bardo, spilte han noen kamper for Tiller 2 i 5. divisjon.

Sondre er glad i å ha ballen fra sin midtbaneposisjon, og med sin råskap i dueller og solid pasningsfot, kan det være at det blir enda flere målpoeng i år ved at han ofte er nest sist på ballen.


Marius Jensen (18, f. 04)

Marius er oppvokst ikke langt unna TOBB Arena Sør, og er i 2023 inne i sitt første år som A-lagsspiller i moderklubben. Og ja, du leste riktig, hans søster Emma er også nylig tatt opp på kvinnelaget.

Der hans smått berømte far herjet på midtbanen i helblå drakt tidlig på 2000-tallet, er sønnen nærmest prikk lik i samme posisjon. Med sitt blikk og rykk for spillet, er Marius kjent for å være sjanseskapende samtidig som han aldri gir opp uten ball.

De siste to sesongene har stortalentet slitt med sykdom og småskader, men har vært et friskt pust i vinter og ble belønnet med startplass i første NM-kvalifiseringskamp mot Heimdal sist, der Tiller vant 1-0.


Edvard Stølan (19, f. 03)

Den tårnhøye Sjetnmarkingen kom til Tiller midtveis i 2017-sesongen, og har vært tilpasningsdyktig ettersom han kan spille overalt sentralt i banen; midtstopper, midtbane og spiss.

I fjor var han en sentral brikke i både G19-laget og for Tiller 2 i 5. divisjon, der han samlet noterte seg for fem nettkjenninger fra forskjellige posisjoner.

I siste treningskamp før NM-kvalifiseringen spilte han midtstopper, hvor hans styrker ligger i luftrommet og posisjonering både med og uten ball.
Trio opp i A-stallen

Postet av Marius L. Larsen den 23. Mar 2023

Kvinnelaget tar opp tre spillere fra det gode rekruttlaget foran 2023-sesongen.

Ny A-lagstrio. Fra venstre: Isabel, Andrea og Emma.


Det har egentlig ikke vært noen hemmelighet, men grunnet Tiller Medias ufrivillige fravær er det bedre sent enn aldri.

Kvinner A forbereder seg til en spennende sesong i en ny nasjonal 2. divisjon, hvor fjorårets åtte avdelinger har blitt til to - prikk lik herrenes nivå - og laget forsterkes før første obligatoriske kamp har blitt spilt.

De fleste spillerne fra fjoråret har signert nye kontrakter med de blåkledde fra Tillerbyen, og gjengen har økt i antall med tre nye spillere fra et solid U20-lag ledet av hovedtrener Rune Olufsen.

Isabel Teigen, Andrea Buberg og Emma Jensen har blitt tatt opp til A-stallen etter en imponerende fjorårssesong for rekruttene i 3. divisjon og J17.

Vi kan jo bli litt bedre kjent med dem...


Isabel Teigen (18, f. 04)

Hun går nå inn i sin sjette strake sesong i helblå drakt etter overgangen fra Heimdal etter 2017-sesongen, og 2023 er det første som A-lagsspiller.

Isabel er en offensiv spiller som scorer mange mål med både begge bein og hodet. De to siste årene står hun med 14 mål på 12 J17-kamper i 2021 og 13 mål på 17 kamper i 3. divisjon i 2022.

Ironisk nok har hun vært skadet på høsten - i samme ankel - som har forhindret henne i å treffe nettmaskene ytterligere, men hun har hatt en svært god utvikling gjennom vinteren og kriger nå om en startplass i 2. divisjon.


Andrea Buberg (16, f. 07)

Hun blir den yngste A-lagsspilleren som den første 07eren etter at Marita Flataunet og Vilde Bjørgård Kristiansen (begge 05) ble tatt opp i forkant av fjorårssesongen.

Andrea kom til Tiller og den blå bydelen i fjor vinter etter to år i Vestbyen. Hun er opprinnelig fra Sjetnmarka, en liten bakke unna TOBB Arena Sør, og hun fikk god erfaring i 3. divisjon i fjor samtidig som hun debuterte i 2. divisjon.

Hun trives best som midtbanespiller og kan også bekle backrollen. Nå skal hun kjempe om en plass blant de 11 på banen i 2. divisjon.


Emma Jensen (18, f. 04)

Emma er oppvokst et halvlangt steinkast unna TOBB Arena Sør, og går i sin fars fotspor som A-lagsspiller for Tiller.

Forsvarsspilleren spilte samtlige 3. divisjonskamper i fjor, og med sin tydelige lederrolle på banen var hun en sterk bidragsyter til at Tiller slapp inn færrest mål i divisjonen.

Hun har også en evne til å score på hjørnespark fra forskjellige hold, så se ikke bort fra at hun kan bli avgjørende i 2. divisjonskampene.


- Veldig spennende spillere

A-lagstrener Geir Arne Kristiansen skryter av sine tre nye elever som har gått en god skole innad i klubben.

- I Isabel, Andrea og Emma får vi tre spillere med forskjellige typer ferdigheter som vil både bekle oss godt og som vi skal utvikle videre. Isabel har levert mange målpoeng i flere år, Andrea er et dyktig bindeledd på midtbanen og Emma er en hard forsvarsspiller som nekter motspillere å slippe forbi. Vi har stor tro på at alle tre kommer til å spille en viktig rolle i årets tøffe sesong, sier hovedtreneren før han følger opp:

- U20-laget fortsetter å utvikle gode spillere som med tiden vil være klare for A-laget. Det er flere som jevnlig hospiterer som holder et høyt nivå, og vi gleder oss til å se utviklingen videre. Vi trenger ikke nødvendigvis å gå over bekken etter vann.
Sikker seier over Heimdal

Postet av Marius L. Larsen den 19. Mar 2023

(Heimdal 0 - 1 Tiller) HEIMDAL KUNSTGRESS: Tiller seiret fullt fortjent i lokaloppgjøret og første kvalifiseringsrunde i NM søndag ettermiddag.

Fredrik Myrvold scoret kampens eneste mål tross enorme Tiller-sjanser.


Sammendrag

* Fredrik Myrvold ble matchvinner
* Utrolige Tiller-sjanser
* Nære utligning på over overtid
* Videre til siste kvalifiseringsrunde


Kamprapport

Dagens hvitkledde spillere fra riktig side av E6 var utrolig gira på å beseire Heimdal i det som skulle bli et skikkelig lokaloppgjør med høy temperatur - stikk motsatt av den sure vårvinden som slo imot på snøhaugene rundt kunstgresset.

Søndagens oppgjør mellom 4. divisjonslaget Heimdal og Tiller var den første offisielle kampen mellom klubbenes to herrelag på hele tolv og et halvt år. Den 2. oktober 2010 vant Heimdal, men nå skulle Tiller endelig få juble, selv etter et skuffende tap i treningskamp mot Trygg/Lade på onsdag.

Etter 14 minutter var Tiller farlig på ferde gjennom et godt angrep. En livlig Roald Berge fant Fredrik Myrvold i feltet på lekkert vis, og sistnevnte kontrollerte inn 1-0 til 3. divisjonslaget.

En meget god Marius Jensen var svært nære å doble ledelsen kort tid før pause etter et innlegg fra Berge, men fra 15 meter skjøt han like over tverrliggeren.


Vanvittige målsjanser

Andre omgang startet med en stor Tiller-mulighet ved Jensen, men skuddet fra nært hold gikk via en motspiller og utenfor mål.

Tiller fortsatte å skape etter hvert det vi vil kalle for gigantiske sjanser. Steffen Størseth klarte ikke å krangle med seg ballen forbi siste forsvarer inne i 16-meteren, Elias Myrvågnes hadde to store muligheter fra sju meter som han ikke traff innenfor stengene og det toppet seg da Storm Johansen kom mutters alene med keeper, men snublet i skuddøyeblikket.

Hjemmelaget Heimdal hadde knapt et skudd på mål, der et stødig Tiller-forsvar får ta skylden for det. Men på over overtid holdt det på å gå galt da vertenes keeper ble med opp på et hjørnespark og sidesparket ballen like over mål fra seks meter.


Uansett kunne Tiller juble - og kanskje puste lettet ut - etter at de er klare for den andre og siste kvalifiseringsrunden til NM.

Den spilles allerede neste helg, og kampoppsettet er ventet å komme i morgen, mandag.


Kampfakta

Heimdal FK 0 - 1 Tiller IL
0-1 Fredrik Alexander Myrvold 14'

1. kvalifiseringsrunde Norgesmesterskapet menn
Søndag 19. mars 2023 kl.15.00
Gult kort Tiller: Elias Sandøy Myrvågnes (30')
Tilskuere Heimdal kunstgress: ca 60


Laget

Tor Solvoll, Roald Berge, Oumar Sergio Sherif, Niklas Danielsen Solem (k), Nils Gunnar Barstad Eggen, Alexander Kvalvik, Marius Jensen, Sondre Kvikstad Stuen, Steffen With Størseth, Elias Sandøy Myrvågnes, Fredrik Alexander Myrvold.

Bytter:
60' Jensen --> Lucas Kolstad
72' Sherif --> Trym Hansen Jetne
80' Stuen --> Storm Hilberg Johansen
80' Berge --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Joakim Harsvik Alstad, Jonas Bardo Fossen Thanem, Edvard Stølan, Sondre Grøtte.Norgesmester i futsal

Postet av Marius L. Larsen den 13. Mar 2023

Tiller ble norgesmester i futsal etter en strålende sluttspillshelg i Drammen.

Gjengen som ble norgesmestre i Drammen. For et lag!


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en solid helg i elvebyen Drammen, en halvtimes tid vest for Oslo, denne helga.

Det sto om tittelen som norgesmester og landets beste futsallag, og det startet så bra i Drammenshallen allerede fredag kveld. Laget ankom drabantbyen tidlig på fredag for best mulig oppladning, men det ble altfor spennende i åpningsoppgjøret mot nordnorske Sjarmtrollan. Andrea Sivertsen Broholm ble matchvinner 40 sekunder før full tid, der kampen kunne bikket begge veier etter antall store målsjanser.

Mari Kristine Vik pådro seg en hodeskade etter en mindre pen takling fredag kveld, men resten var klare for to nye dueller på lørdag. Bergenslaget Lyngbø fikk det tøft mot heltente Tiller-spillere, som til slutt feide de av banen med en solid 7-1-seier.

Lørdagskvelden besto av gruppefinale mot Skeid, der Tiller vant 4-1 etter en tøff batalje mot hovedstadslaget. I semifinalen mot Stakkevollan fra Tromsø gikk Tiller hardt ut og ledet 3-0 før en redusering fant sted like før slutt.


Les også: Nasjonal mester i 2022


Toppscorer Sivertsen Broholm

Finalen gikk mot Skeid, som slo trønderske Solsiden i sin semifinale. Helgas siste kamp skulle også vare i 2 x 20 minutter effektiv spilletid, noe som var uvant for begge lag. Tiller tok ledelsen så det holdt ved scoringer av Hedda Stuedahl-Karlsen (2) og Andrea Holm Aune før ni minutter var spilt.

Skeid reduserte like før pause og fikk en ny redusering sju minutter ut i andre omgang som gjorde at kampen ble svært spennende i sluttminuttene. Begge lag jaktet en ny scoring, og det var det Tiller som fikk halvannet minutt før full tid. Et hardt skudd fra Synne Aunehaugen gikk via et Skeid-bein og i mål fra kloss hold til 4-2.

Få sekunder senere fastsatte Andrea Sivertsen Broholm resultatet til 5-2 med sin sjuende scoring på fem kamper, dermed helgas toppscorer blant samtlige åtte lag.

Tiller kunne juble over å ha blitt norgesmester i futsal for aller første gang, og det er vi veldig stolte av.


Les også: Tiller og Utleira er cupmestere (NFF)


- En stor lagsprestasjon

Geir Arne Kristiansen var naturligvis en svært fornøyd hovedtrener etter en stressende helg i Drammen.

- Det er en skikkelig god følelse vi har nå etter å ha blitt norgesmester i futsal. Vi var forhåndsfavoritter av veldig mange grunnet vår seier i det nasjonale sluttspillet i fjor, og det er en sterk prestasjon å svare opp til de forventningene ved å ta gull i Drammen i dueller med mange solide lag, forteller "GAK".

- Vi reiste med 12 spillere som virkelig har stått på i tre lange dager - og i 48 timer. Fem kamper, ti runder med gange fram og tilbake til hallen, 30 minutter med oppvarming før hver kamp og mer til. Spillerne har virkelig levert på et skyhøyt nivå, og vi er veldig fornøyd med alle sammen.

- Samtidig har vi en gjeng hjemme i Trondheim som har bidratt like mye som de som reiste til Drammen. Dette er en stor lagsprestasjon, og vi i trenerteamet er stolte av alle i årets futsalsesong. Samtidig vil jeg berømme våre mange supportere som tok turen til Drammen denne helga. Det er en stor inspirasjon å få oppleve flere titalls Tiller-supportere som heier på laget hele turneringen gjennom. Tusen takk for en uvurderlig støtte, sier hovedtreneren på vegne av laget.


Tiller Idrettslag vil også få takke NFF Buskerud og NFFs Iver Strandheim for et godt arrangement og god tilrettelegging i Drammenshallen denne helga. Samtidig fortsetter vårt opprop for likestilling i futsalverdenen med både landslag og eliteserie for kvinner. Vi både håper og tror dette blir en realitet innen svært kort tid.


Futsalsesongen er nå over for denne gjengen, som nå retter blikket helt og holdent mot en veldig spennende fotballsesong i den nye 2. divisjon.Siste stopp: Drammenshallen

Postet av Marius L. Larsen den 9. Mar 2023

Tiller Kvinner Futsal tar turen sørover til elvebyen Drammen for å kjempe om å bli Norges beste futsallag i helga.

Kretsmesterne fra Trondheim spiller nå om å bli norgesmester i futsal. Foto: Marius L. Larsen.


Kampoppsett Norgescup futsal 2023:

Fredag 10. mars kl.19.15 Sjarmtrollan - Tiller
Lørdag 11. mars kl.12.30 Tiller - Lyngbø
Lørdag 11. mars kl.17.00 Tiller - Skeid
Sluttspill fra søndag kl.11.30

Alle kamper spilles i Drammenshallen (Drammen)

Vi følger oppgjørene direkte på Twitter


Hva er Norgescupen?

De blåkledde fra Tillerbyen setter seg på flyet til Gardermoen fredag formiddag, og da starter en tre dager lang batalje om å bli Norges beste futsallag i det som blir sesongens siste futsalhelg.

Så hva er Norgescup i futsal?

I fjor spilte Tiller finaler i nasjonalt sluttspill i Hønefoss. Der ble det gull, glitter og utrolig stas for de solide jentene. Det nasjonale sluttspillet baserer seg på den lokale serien, der de(t) øverste laget-/ene møter jevnbyrdige fra andre kretser.

Men dette sluttspillet, der Tiller også er kvalifisert til etter å ha blitt kretsmester i februar, starter denne gang i november.

Les også: Nasjonal mester i Hønefoss

Norgescup i futsal er innendørsidrettens svar på Norgesmesterskapet - altså "cupen". Her ble Tiller kvalifisert etter å ha blitt blant de to beste i en egen kvalifiseringsgruppe tidlig i februar.


Kun finalen strømmes

Tillers motstandere i Norgescupen er delvis kjente. Sjarmtrollan fra Tromsø er Tillers første motstander, og de kvalifiserte seg til Drammenshallen ved å slå Porsanger 5-3.

Deretter venter Lyngbø fra Bergen, som ikke spilte kvalifisering og kom på 2. plass bak Sotra i seriespillet. Lørdagens siste motstander er Skeid, som fort blir en av favorittene igjen. De tapte riktignok mot Oslostudentene i kvalifiseringen, men de klarte å beseire Bækkelaget 2-1 og avanserte til byen en halvtime unna Oslo.

Så hvordan kan Tiller klatre til topps på Østlandet igjen?

I Norgescupen er det to grupper, der Stakkevollan, Oslostudentene, Hyggen og Solsiden fra Trondheim i den andre. De to beste lagene går videre til sluttspillet og semifinaler søndag formiddag. En eventuell finale spilles kl.16.00 og strømmes på Direktesport.no.

Skal Tiller ryke ut av gruppespillet, er det plasseringskamp på søndag som gjelder før snuten vendes nordover til Norges navle.

Dessverre ser det ikke ut til at andre kamper enn finalen vil bli strømmet på noen tjenester, men heldigvis er Tiller Media tilbake etter ti ukers uvisshet og oppdaterer i sedvanlig tekstform på Twitter. Husk å skru på varslene slik at du får eventuelle mål rett på mobilskjermen!


Dette laget reiser til Drammen

Vi anbefaler våre følgere å holde seg oppdatert også på Instagram, der vi vil oppdatere støtt og stadig fra forskjellige hendelser i elvebyen. Hva sier hovedtrener Geir Arne Kristiansen etter kamp, hvilket hotell bor laget på og blir det kebab på Snappy's?

Den som følger, får se.


I Drammenshallen finner vi følgende Tiller-spillere:
Marita Flataunet, Kaisa Øien Aune, Sandra Aardahl Gulstad, Andrea Buberg, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Sivertsen Broholm, Mari Kristine Vik, Hedda Stuedahl-Karlsen, Andrea Holm Aune, Vilde Winge Kristiansen, Synne Aunehaugen, Marie Methi.


Vi ønsker de blåkledde lykke til i Drammenshallen!


Forza Tiller!