Kategori

En merkbar tidslinje

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

Hver dag er en fest. Eller? Les Tiller Medias siste ord for dagen - på 10-årsdagen.


Å spille for Tiller er noe man kan skryte av. Man spiller i en stor klubb, på et godt lag med gode trenere og det er alltid et stort engasjement på kampdag, som tross alt er ukas høydepunkt.

I tillegg vil det bli publisert noe fra forskjellige kamper gjennom året. Kamprapporter og bilder vil alltid være på plass, og kanskje kommer det noen videosnutter.

Det gjør Tiller Idrettslag Fotball unik i breddefotballsammenheng.

Spillere har gledet seg over nye profilbilder og forhåpentligvis lese fornøyd om seg selv mens foreldre og besteforeldre kan stolt vise frem og gjerne skryte av sine etterkommere - med god grunn.

Det tar i gjennomsnitt to timer å legge ut kamprapport og bilder fra en Tiller-kamp. I snitt er det knipset 500 bilder pr kamp. Målet er å få 10 % av disse ut på nett.

Plusser man tiden på selve kampen man er på, går fort fire timer av en kveld.

Det er en halv arbeidsdag. På én kamp.


Les også: 10 år som Tiller Media


Fokus på personer, ikke tall

Jeg kan ikke klage. Jeg har gjort dette helt frivillig uten innblanding, og jeg synes det har vært utrolig gøy å få lov til å glede andre.

Det er det som gjør min hverdag som trener også så givende; det å se spillere smile og at de har det gøy.

Men man må glemme disse tallene. Et tall gir en liten gjenspeiling på hva det innebærer. Det viktigste er personene, det som gjøres og hvordan det gjøres.

Hvis et eple i butikken koster deg 10 kroner og du vet det eplet gjør deg vel, så er det kanskje lurt å kjøpe det eplet når muligheten er der.

I min tid som såkalt mediaansvarlig har jeg opplevd svært mye, på godt og vondt. Å få gode tilbakemeldinger har utvilsomt vært det morsomste, som igjen har ført til at man har hatt lyst til å fortsette.

Men tiden er knapp. Det koster å være Tiller Media basert på frivillig arbeid og med eget utstyr.

Tidslinja før og etter Tiller Media vil bli merkbart, men jeg er ikke sikker på om alle er klar over det.

Min tanke er å avslutte med stil før jul i år mens noen andre kan ta over den berømte stafettpinnen. Så ser jeg fram til å "bare" være trener for mine to lag som gir meg stor glede tilbake. Og samtidig få mulighet til å se litt på TV-en som har støvet ned.


Ha det gøy med det du gjør. Det er min beskjed til deg, uansett hva du velger å gjøre.


Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger i dag og gjennom ti lange år. Det blir satt utrolig stor pris på av meg, og det har gitt meg motivasjon til å bruke så mye tid på dette.


LL- Dette har vært det viktigste bidraget

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

10 år med Tiller Media gir svært mange historier. Her er noen av dem.

Forandring fryder. Håper vi.


Det var egentlig en helt enkel idé som startet på denne dagen for ti år siden. Men vi kjørte på, Alexander og jeg. Tiller Media kom til syne rett over midnatt torsdag 25. november 2010, og det gikk ikke lang tid før folk lo.

"Tiller i 2. divisjon herrer og nå skal de plutselig begynne å publisere ting." Dette kunne jo ikke vare lenge, verken 2. divisjon eller publiseringen, tenkte kritikerne sikkert.

De fikk rett med plassen på nivå tre, dessverre. Tiller rykket ned etter ett år, men Media rykket opp. Til de grader.


Borte bra, men hjemme er alltid best

Men det skjedde mye i Tiller i starten av 10-tallet. Herrelaget valgte å rive seg løs fra klubben og danne en helt ny klubb utenfor kommunegrensene. Dette skapte hodebry for undertegnede. Skulle man bli værende eller følge etter?

Et blått hjerte sørget for at man ble værende, og grunnlaget for ytterligere publisering av alt det gode i Tiller ble kraftig forsterket. Å holde det gående på nett - å vise frem de gode prestasjonene - selv om kapteinen på tankskipet var borte, var ekstremt viktig.

Det var også minst like viktig at Tiller ble fullkommen i forkant av 2019-sesongen etter mange år med usikkerhet. En helhet på både gutte- og jentesiden er det som gjør en fotballklubb vellykket, uansett prestasjon, er min mening. Undertegnede er stolt over å ha vært en stor forkjemper for akkurat det - på flere måter.


Norgesmester

Men det var ikke det viktigste bidraget Tiller Media har gjort.

Tiller Idrettslag Fotball likestilte begge kjønn i 2011, og et par år etter kom det en tydelig e-post fra en gråhåret lagleder. "Kanskje en idé å skrive om jentelag i klubben også," lydet henstillingen. Lite visste han om at Tiller Media bare var én person også på den tiden, men det var bare å kjøre på.

Det ble kretsmesterskap på kretsmesterskap som jeg fikk æren av å offentliggjøre for resten av "verden", men det største kom i 2017.

Et eventyr som startet på Steinkjer i februar og ble avsluttet i Telenor Arena i november, da Tiller ble norgesmester i J16-klassen takket være en 2-1-seier over Stabæk. En ellevill vinterdag i hovedstaden som alltid vil stå i historiebøkene.

Samme år startet Tiller et kvinnelag basert på gode årganger og rykket opp på første mulighet. Dette laget kom også til Norway Cup-finalen for første gang noensinne.

Jeg hadde mange fantastiske turer til Oslo den gangen.


Aldri mer 12. mars

Men det aller viktigste bidraget som jeg føler jeg har gjort, var ukene etter 12. mars i år.

Norge ble stengt ned grunnet en usynlig krig, og selv om bekymrede meldinger fra omverdenen kom dagene i forveien, var det å ikke få lov til å spille fotball en skremmende beskjed å få.

Da var det godt å ha noen gåturer med trenerkolleger å se fram til, la oss kalle dem Rune og Øyvind, der man alltid endte opp med hjernetrim rundt kaffebordet på...salatdisken.

All aktivitet ble forbudt i over tre uker med uvisshet, og da følte jeg det var ekstremt viktig å holde ting i gang på sosiale medier. Vise frem hva vi har gjort tidligere. Fortelle hva som skal skje. Berolige og glede alle. Spillere, trenere og støttespillere.

Meldinger jeg har fått i etterkant bekrefter at dette har kanskje vært det viktigste bidraget for å unngå større frafall av spillere.


Aldri mer 12. mars.

Vask hendene. Hold avstand. Hold deg hjemme ved sykdom.
Fortsatt ekstremt viktig. Livsviktig.


LL10 år som Tiller Media

Postet av Marius L. Larsen den 25. Nov 2020

Den 25. november 2010 startet det man nå kan betrakte som et eventyr.


På denne dagen for ti år siden startet det som selv ble kalt for "en ny æra for Tiller Fotball", da det første innlegget på en ny nettside ble publisert.

Herrelaget hadde en måned tidligere rykket opp til 2. divisjon, og Alexander Sotberg og Marius Larsen, som begge spilte på laget, gikk sammen for å etablere en ny hjemmeside for laget - vel fortjent.

Kort tid senere kom også Rune Meyer med i den etter hvert så berømte "avdelingen" med sitt fokus på G19.

I 2012 kom det så mange meldinger fra lagledere og foreldre på andre lag at undertegnede valgte å endre fra tillersenior.com til tillerfotball.no i samarbeid med klubben.

I 2014 og 2015 hjalp også fotograf Robert Magnussen til med flotte bilder.

Den nye offisielle hjemmesiden for en klubb i sterk vekst var for alvor i gang.

Selv om mediaavdelingen gikk fra å være tre personer til to og deretter kun én etter det første året, har man oppdatert hverdagen til så å si samtlige Tiller-lag i konkurranseklassene gjennom et helt tiår.

Det er helt på frivillig basis, uten noen form for ekstra utdannelse, og med eget utstyr og et stort engasjement.


I dag er de blåkledde fra Tillerbyen den breddefotballklubben i hele Trøndelag som er soleklart størst i sosiale medier og på hjemmeside.

Den klubben DU er en del av, altså.

På en helt vanlig kampdag kan bortimot 1000 forskjellige personer klikke seg inn på saker for å lese seg opp til det neste storoppgjøret for våre to A-lag.

10 % av dem ergrer seg sikkert over at vi overhodet ikke er nøytrale i påfølgende kamprapporter eller i andre gladsaker.

Men de kan allikevel glede seg over at vi i det hele tatt produserer mange saker om breddefotballen uansett årstid. Det er ikke mange av oss - om noen.


Tiller Idrettslag Fotball har satt en helt ny standard for oppdateringer av en breddeklubb gjennom mange års hardt og produktivt arbeid.

Men det har kostet. Det er svært mange timer som ligger bak - flere enn de fleste aner. Finurlig vinkling på tekster, bruk av enorme visuelle effekter og god timing på publisering. Det har blitt brukt utallige kvelder og helger på bekostning av andre interesser.

Det har blitt som et eventyr, som har en start - og en slutt.


Men først og fremst er det nå på tide å feire 10-årsjubileum med glans, brask og bram.


Det hadde vel de færreste trodd.


Gratulerer så mye med dagen til oss selv.


Utover dagen kommer det mer lesing fra en lang historie. Her er det mye å ta tak i.


Mvh,
Marius Lundhaug Larsen
Frivillig siden 2010


Slik så det aller første innlegget ut på den gang tillersenior.com 25. november 2010.