Kategori

Ni mål, null baklengs og festfotball

Postet av Marius L. Larsen den 15. Mai 2022

Lekende seire for både kvinner A og herrer A på lørdag.

Denne gjengen har vunnet fire kamper på rad i 2. divisjon og topper tabellen.


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en særdeles god lørdag. Moroa startet på TOBB Arena Sør der kvinnelaget tok imot Hødd fra Ulsteinvik, og selv om det faktisk kunne ha stått 4-0 etter de seks første minuttene, ledet i hvert fall Tiller 1-0 etter en flott scoring i lengste hjørne av Andrea Sivertsen Broholm.

Første omgang inneholdt flere store muligheter, men ingen ytterligere scoringer. Gjestene Hødd var aldri i nærheten av å skape noe som helst, for Tiller hadde full kontroll.

Da var det betryggende å se at kampen ble punktert rett etter sidebytte. Etter lekkert angrepsspill, gikk Tiller fra 1 til 4-0 på seks minutter. Først var det Hedda Stuedahl-Karlsen som var iskald alene med keeper, men det ble også kopiert av både Vilde Winge Kristiansen og kaptein Marie Methi.

Thale Hinsverk økte deretter til 5-0 med en knallhard styring fra fem meter etter et perfekt innlegg av Sandra Aardahl Gulstad, og ikke mange minutter senere var det sistnevnte som fastsatte resultatet til 6-0 etter å ha rundet keeper og scoret fra skrått hold.


Tiller er dermed det eneste laget som har vunnet alle kampene så langt. Det betyr fremdeles tabelltopp.

Se kampfakta fra lørdag her


Enveiskjøring i Gruva

Rett etterpå var det Tillers beste menn sin tur borte mot Melhus. Det hersket usikkerhet på om flere av spillerne var klare for kamp grunnet sene skader, men Tor Solvoll, Andreas Fossli og Robin Hermanstad ble alle friskmeldt rett før kampstart.

Og det ble jo utslagsgivende. Hermanstad fant angrepsmakker Espen Mathiassen med et perfekt innlegg og derav hodestøt til 1-0 etter bare tre minutter.

Tiller dominerte banespillet, og Sindre Myrvold Welo doblet ledelsen på et godt frispark via et Melhus-bein rett før pause.

Gjestene bestemte seg for å punktere etter sidebytte. Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Erling Kleppo Vangen ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Nok en gang var Welo iskald og satte inn 3-0 og game over.

Tiller var faktisk nærmere 4-0 enn hjemmelaget var redusering, men det ble bare nesten i sluttminuttene.


Dermed doblet blåtrøyene antall poeng så langt denne sesongen etter denne befriende seieren. Det betyr at de har heng på lagene over seg på tabellen.

Se kampfakta fra lørdag her

Se høydepunkter her (krever innlogging)
De yngste sikret seks poeng

Postet av Marius L. Larsen den 9. Mai 2022

UTLEIRA KUNSTGRESS / TOBB ARENA SØR: Både kvinner-2 og herrer-2 vant sine kamper mandag kveld.

Sandra Vilvang Halseth ble matchvinner på overtid mot Utleira.


Det var nemlig duket for et realt dobbeltoppgjør for våre nest beste kvinnelige og mannlige utøvere denne mandagskvelden. Kvinner-2 gjestet Utleira i en svært tøff batalje i 3. divisjons mens herrer-2 tok imot Flatås til et heftig lokaloppgjør i 5. divisjon.

På Utleira var det hjemmelaget, som i fjor kjempet med A-laget om opprykk til 2. divisjon, som kom best i gang med et tverrliggerskudd etter sju minutter.

Tiller 2 kjempet seg inn i kampen og skapte noen halvsjanser før pause, men det skjedde mer etter sidebytte. Gjestene fikk en dobbelsjanse tidlig i andre omgang først ved en stuss på en corner som gikk rett forbi alle, og deretter ble Ingeborg Nyberg Hansens skudd fra ti meter til slutt reddet av keeper.

I motsatt ende vartet keeper Marita Flataunet opp med en mesterlig dobbelredning kvarteret før full tid, da hun først reddet et hardt skudd fra kloss hold før hun hindret returen å gå i nettmaskene.

Begge lag hadde sine gode muligheter helt på tampen, og det så ut til at toppoppgjøret skulle ebbe ut i 0-0. Men to minutter på overtid falt avgjørelsen. 16-årige Sandra Vilvang Halseth driblet bort to forsvarsspillere og satte ballen kontant i lengste hjørnet fra 15 meter til ellevill Tiller-jubel både på banen, tribunen og sidelinja.

Et herlig øyeblikk fra en spiller som nylig har kommet tilbake for fullt etter en langvarig korsbåndsskade.


Se kampfakta her


15-åring og A-lagstrener i scoringshumør

Michael Løkken scoret i sin første seniorkamp. Bildet er fra et tidligere oppgjør i år.


På TOBB Arena Sør rett etterpå var herrer-2 allerede i gang mot Flatås. Her var det et klart Tiller-overtak fra start til slutt, men målene måtte scores for å vinne.

I det 26. minutt var det nemlig banens yngste spiller som skulle få vise seg frem. 15-årige Michael Løkken vartet opp med det vi har fått tilbakemelding på var en lekker scoring, og dermed 1-0 til de blå i målprotokollen.

Stillingen holdt seg til pause, og rett etter sidebytte var det utrolig nok A-lagstrener Marius Jacobsen som doblet ledelsen.

17-årige Petter Selvaag Solbakken fikk æren av å score Tillers siste mål få minutter senere.

En flott 3-0-seier og et ytterligere byks oppover på tabellen.


Se kampfakta herGjensyn med Utleira og Strindheim

Postet av Marius L. Larsen den 23. Nov 2021

Sjekk ut oppsettene for to av våre seniorlag i 2022.

Kvinner A slo Utleira på bortebane i en heftig opprykksduell i 3. divisjon for en måned siden. I 2022 skal andrelaget ta turen til samme anlegg.


De blåkledde fra Tillerbyen har knapt rukket å lande etter en særdeles innholdsrik 2021-sesong før oppsettet for neste år har kommet.

I år kjempet kvinner A med blant annet Utleira og Strindheim om opprykk til 2. divisjon, og neste år er det Tillers nest beste som får gleden av å duellere i de kjente oppgjørene i 3. divisjon.

Etter Tiller 2s opprykk fra 4. divisjon, blir det mange tøffe kamper på nivået over neste år, da årets to avdelinger er slått sammen til én.

Ettersom det ikke går an å rykke opp til 2. divisjon neste år, blir det spennende å se hvor mange som rykker ned fra 3. divisjon grunnet 2. divisjons omstrukturering fra 2023.

Tiller 2 er for øvrig det eneste andrelaget i divisjonen neste år.


3. divisjon kvinner 2022
Utleira
Strindheim
Steinkjer
Malvik
Ranheim
Vestbyen
Vuku
Orkla
NTNUI
Gimse
Verdal
Tiller 2


Ekstra jubel for Rindal

Herrer-2 var lenge med og kjempet om en opprykkskvalifisering til 4. divisjon, men de tapte knepent for laget som til slutt rykket opp.

Dermed blir det en ny sesong i 5. divisjon. Der blir et blant annet noen turer over dammen til Åfjord, Ørland og Vanvik, samtidig som KIL/Hemne 2 skal besøkes i sør.

I tillegg til flere bykamper, deriblant et lokaloppgjør mot Flatås, blir det også endelig et møte med Rindal, til stor glede for en av Tillers største supportere - uten å nevne navn.


5. divisjon menn avdeling 2 2022
Åfjord
Ranheim TF 3
Malvik
Tiller 2
Nidelv
Vanvik
KIL/Hemne 2
Rindal
Ørland
Flatås
Kvik 2
Orkanger


Se komplett divisjonsoppsett fra kretsen her


Kampoppsettene for 3. divisjon kvinner og 5. divisjon menn er ventet å komme i uke 50.

Uken i forveien, nærmere bestemt torsdag 9. desember, offentliggjøres avdelingsoppsettet i Norsk Tipping-ligaen og 2. divisjon.

Avdelingene i 4. divisjon kvinner og 6. divisjon menn er ventet å komme et stykke ut i januar.
Før avspark: Strindheim TF & Steinkjer

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2021

Les deg opp før to A-lagskamper på 24 timer i helga.

Robin Hermanstad (t.v.) og Jonathan Smerkerud Frønes er i scoringshumør om dagen. Fortsetter nettsusene på lørdag?


Kampinformasjon: Strindheim TF

🏆 9. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
📅 Lørdag 2. oktober 2021
⏰ Kl.16.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 DirekteSport.no


Tror du Tiller scorer mange mål i år?
Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben

Kvinnelaget gjester Steinkjer i siste grunnserierunde. Klarer de sju seiere på rad før sluttspillet starter neste uke?


Kampinformasjon: Steinkjer

🏆 7. runde 3. divisjon kvinner avd. 1 grunnspill
📅 Søndag 3. oktober 2021
⏰ Kl.15.00
🏟 Guldbergaunet TOBB Arena


Tap, walkover og ingen Twitter

De blåkledde fra Tillerbyen har vært solide gjennom en så langt tøff høst, men våre beste menn fikk seg en smell i forrige serierunde.

Etter fire strake seiere, jaktet Tiller den femte borte mot Kolstad. De blå havnet tidlig under, men hentet seg inn to ganger og ledet også 3-2 tidlig i andre omgang. Dessverre ble de felt av en ulovlig to-touch-straffe, som overraskende nok ble gyldig, og tapte 4-3 på overtid.

Dermed ligger Tiller foreløpig på 6. plass på tabellen, kun fem poeng opp til serieleder.

Nå jakter de en solid revansje mot Strindheim Toppfotball.


Siste fem kamper:
 Tiller 4 - 1 Molde-2
 Tiller 1 - 0 Melhus
 Tynset 1 - 2 Tiller
 Tiller 1 - 0 Volda
Kolstad 4 - 3 Tiller


Våre beste kvinner opplevde en skuffelse selv om det ble tre poeng i forrige kamp. Så hvordan kan det ha seg?

Forrige kamp mot Charlottenlund som skulle ha vært spilt onsdag i forrige uke, ble avlyst ettersom gråtrøyene ikke klarte å stille lag på banen som er 13 kilometer unna. Tiller ble derfor tilkjent 3-0-seier på walkover.

Forrige spilte kamp endte jevnt, men med en fortjent Tiller-seier da blåtrøyene slo Malvik 3-2 på TOBB Arena Sør. Med denne seieren ble også plassen i sluttspillserien sikret, som starter i uke 40.

De blå leder tabellen i grunnserien på målforskjell foran søndagens motstander Steinkjer.


Siste fem kamper:
✅ Egge 0 - 6 Tiller
 Tiller 5 - 0 Vuku
✅ NTNUI 1 - 2 Tiller
Tiller 3 - 2 Malvik
Tiller 3 - 0 Charlottenlund (WO)


Lørdagens oppgjør mot Strindheim Toppfotball blir ikke oppdatert på Twitter. Det er fordi mediaansvarlig har et trenerverv som man vier dagen til.


Ustabil og stabil form

Herrelagets motstander er toppfotballklubben fra Leangen, Strindheim. Fra vegg-i-vegg med den snart eksporterte travbanen har de hatt en heftig galopp gjennom årets Norsk Tipping-liga.

De ledet avdelingen tidligere i høst, men så har de ikke plukket så mange poeng som forventet. De tapte overraskende nok for Melhus for tre uker siden og deretter klarte bare uavgjort mot Træff rett etterpå, men de rettet opp inntrykket med en sterk 4-0-seier over Orkla forrige helg.

De ligger i skrivende stund tre poeng foran Tiller på 2. plass.


Siste fem kamper:
🔘 Strindheim TF 3 - 3 Aalesund 2
✅ Strindheim TF 6 - 1 Tynset
❌ Melhus 1 - 0 Strindheim TF
🔘 Strindheim TF 2 - 2 Træff
✅ Orkla 0 - 4 Strindheim TF


Kvinnelagets motstander Steinkjer har i likhet med Tiller gjort rent bord på sine seks første kamper, men de opplevde også dessverre det Tiller gjorde i sin forrige kamp.

Gultrøyene skulle ha møtt Charlottenlund til en real krig om poengene, men gjestene ble hjemme i Trondheim og Steinkjer vant 3-0 på walkover.

Med likhet for loven, så betyr det at Tiller starter oppgjøret med fire plussmål bedre enn nordtrønderne. Også Steinkjer er klare for sluttspillet, så dette oppgjøret i grunnserien har kun med æren å gjøre, men blåtrøyene gleder seg til å måle krefter mot en tøff motstander.

Er det en ting som er sikkert senere i oktober, så er det at når lagene møtes igjen så blir det på TOBB Arena Sør.


Siste fem seriekamper:
✅ Orkla 2 - 4 Steinkjer
✅ Steinkjer 3 - 2 Malvik
✅ Steinkjer 3 - 1 NTNUI
✅ Egge 0 - 9 Steinkjer
✅ Steinkjer 3 - 0 Charlottenlund (WO)


Mye jubel for to år siden

Sist alle de fire lagene møttes i seriespill på sitt nivå, var i 2019 ettersom myndighetene aldri åpnet opp for fotball for voksne i 2020.

Herrelaget hadde stålkontroll på Strindheim Toppfotball i sommervarmen på Leangen i juli. Robin Hermanstad sendte Tiller foran rett før pause, og to nye scoringer sørget for en knallsterk 3-0-seier.

I motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør på høsten gikk det ikke fullt så bra. Tiller ledet 1-0 tidlig i andre omgang, men fikk utligning mot seg rett etterpå og tapte til slutt 3-1.


Kamprapporter fra 2019:
Strindheim TF 0 - 3 Tiller
Tiller 1 - 3 Strindheim TF


Kvinnelaget fikk et tøft og svært nervepirrende bortemøte med nyopprykkede Steinkjer i april 2019. Blåtrøyene lå under 2-0 med en gang, men de utlignet til pause. Selv om de gulkledde tok ledelsen på nytt i andre omgang, var det Tiller som sto igjen som seierskvinner etter en 4-3-seier i nest siste spilleminutt.

På TOBB Arena Sør i august det året var det egentlig ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Det sto riktignok 1-1, men så våknet Victoria Sande Petersen og resten av de blå og vant hele 6-1 til slutt.


Kamprapporter fra 2019:
Steinkjer 3 - 4 Tiller
Tiller 6 - 1 Steinkjer


Romero i kamptropp

Herrelaget er svært revansjelystne etter forrige helgs regelbruddtap, og de har hatt en solid uke på treningsfeltet, selv om de mangler noen fra forrige oppgjør.

Andreas Druzkowski og Espen Johnsen er begge utilgjengelige, men på den gledelige siden er Sindre Myrvold Welo tilbake etter å ha spilt to futsalkamper for Norge.

For første gang i en A-kamptropp finner vi U21-spiller Benjamin Romero, som har imponert både på trening og i kamp den siste tiden.


Kvinnelaget har hatt nesten to gode treningsuker på feltet etter sist gjennomførte kamp. Marie Schult Optun blir ikke å finne på Guldbergaunet, mens Marie Methi er foreløpig usikker.

Det kan også bli en A-lagsdebut for nysignerte Idun Benjaminsen.Gratis inngang også i 2021

Postet av Marius L. Larsen den 10. Aug 2021

Det blir ikke noen form for inngangsbetaling på A-lagskampene i seriesammenheng i 2021.

Det koster ingenting å se Synne og Jonathan spille 3. divisjonsfotball på TOBB Arena Sør i 2021.


Tiller Idrettslag Fotball gleder seg vanvittig til at seniorkampene starter igjen på TOBB Arena Sør. Det har blitt spilt kamper i OBOS-cup og i Trøndersk Mesterskap allerede, men på lørdag starter årets seriesesong.

Våre beste menn møter Ranheim TF 2 kl.16.00 i første hjemmekamp i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 før kvinnelaget tar imot Orkla i 3. divisjon ni dager senere på TOBB Arena Sør.

Mens andre klubber og lag på vårt nivå velger å ta inngangspenger for å se hjemmelaget spille kamper, står vi fortsatt på vårt og nekter å ta imot betaling i porten. Vi mener, spesielt etter de siste 16 månedene, at det skal være gratis å se på sitt lokale lag i serien, gammel som ung.

Dette har vi videreført siden 2014 og varer i hvert fall ut 2021-sesongen.

Kjøp deg en kaffe eller mineralvann og noe å bite i fra kiosken, kanskje du vil tippe resultatet på kampen du er på eller vil du heller tippe hvor mange mål Tiller scorer i år?


Husk å registrere deg ved hovedinngangen når du kommer, men inngangspengene kan du selv beholde.


Velkommen til Tiller og TOBB Arena Sør!