Kategori

Seriestart andre påskedag

Postet av Marius L. Larsen den 15. Des 2022

Våre beste menn og nest beste kvinner seriestarter 2. påskedag. Sjekk hvem de møter her.

Denne gjengen håper å skape flere herlige øyeblikk på TOBB Arena Sør i 2023.


Det er kanskje snart jul og med de forberedelser det medfører, men vi i Tiller Idrettslag Fotball gleder oss vanvittig til 2023-sesongen sparkes i gang.

Våre beste menn opplevde en intens og svært solid avslutning på inneværende sesong, der de fire siste kampene inneholdt 12 poeng, 18 scoringer og kun to innslupne mål. Det førte til at blåtrøyene berget den viktige plassen i Norsk Tipping-ligaen.

Forrige måned fikk de vite sine motstandere i neste års avdeling, der det ble bekreftet at det blir mange morsomme lokaloppgjør og fire turer utenfor Trøndelag.

2023-sesongen starter 10. april borte mot Strindheim Toppfotball før en heftig naboduell mot Kolstad venter på TOBB Arena Sør fem dager senere. Den første borteturen blir mot Bodø/Glimt 2 på Aspmyra stadion i runde tre.

Tiller avslutter sesongen med et hjemmeoppgjør mot Strindheim TF i siste helga i oktober.


Se hele kampoppsettet her

NB! Datoer kan bli endret når det endelige oppsettet kommer i løpet av januar.


Tøff motstand i starten for andrelagene

Herrer-2 skal i 2023 spille i 5. divisjon avdeling 2, og der venter Hitra-laget Dolmøy i serieåpningen på TOBB Arena Sør søndag 16. april. De avslutter sesongen hjemme mot Utleira 22. oktober, noe som fort kan bli en real opprykksduell.

Se hele kampoppsettet her

Klubbens andre 3. divisjonslag, nemlig kvinner-2, serieåpner også andre påskedag. Da venter et borteoppgjør mot hardtsatsende Malvik. I serierunde to spiller Tiller 2 første hjemmekamp mot nyopprykkede Levanger. Sesongen avsluttes 22. oktober borte mot nylig nedrykkede Nardo.

Se hele kampoppsettet herUavgjort i begge oppgjør

Postet av Marius L. Larsen den 25. Sep 2022

Våre to A-lag spilte uavgjort både på TOBB Arena Sør og i Bodø lørdag ettermiddag.

Vilde Winge Kristiansen og Tiller har fortsatt en fem poengs luke til Molde med kun tre kamper igjen å spille.


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde mange tilskuere og god stemning på TOBB Arena Sør under toppkampen mot Molde i 2. divisjon kvinner.

Tiller kjørte kampen i starten, og i løpet av de første 20 minuttene hadde hjemmelaget hele seks gigantiske målsjanser. Hedda Stuedahl-Karlsen fikk først et skudd blokkert i siste liten og ikke lenge etterpå føyk ballen like utenfor lengste stolpe fra kloss hold. Sandra Aardahl Gulstad fikk to sjanser alene med keeper, men sisteskansen sto i veien. I tillegg hadde Thale Hinsverk to forsøk, der det første gikk over mål fra fem meter og det neste ble reddet av keeper.

Huh.

Gjestene fra Romsdalen hadde pent lite å komme med i første omgang, og rett etter sidebytte var Andrea Sivertsen Broholm centimetere å tuppe inn 1-0 på et hjørnespark.

Molde kom bedre med mot slutten, og tverrliggeren var det nærmeste de kom en scoring. Kampen ebbet ut i et noe utrolig 0-0-resultat, som for øvrig betyr at Tiller opprettholder luken på fem poeng med kun tre seriekamper igjen å spille.


Les kampfakta her


Twitter, strømming og Gløsen

Alexander Gløsen utlignet til 2-2 helt på tampen. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.


Rett etter kampslutt på TOBB Arena Sør, skulle herrer A i aksjon mot Innstranda i Bodø. Dette var et viktig oppgjør i jakten på overlevelse på nivå fire, og det var dramatikk både på og utenfor banen.

Heldigvis hadde vi reservelagleder Ole-Petter som tekstet slik at tomlene knakk sammen, og utrolig nok fikk vi hjelp av et par lokale helter på tribunen som streamet fra det 35. spilleminutt. Huh.

Etter 12 minutter smalt det i nettmaskene fra Robin Hermanstad, som kom alene med keeper og var rett og slett iskald.

Kampen bølget litt frem og tilbake. Innstranda traff stolpen ved to anledninger, og Gløsen var en skotupp unna å doble ledelsen på Hermanstads innlegg.

Selv om Innstranda fikk et rødt kort før pause, utlignet de til 1-1 på en styring i feltet seks minutter etter sidebytte. Etter 66 minutter tok de ledelsen, bare minutter etter at Tiller-keeper Tor Solvoll reddet mesterlig på en heading fra nært hold. Skuddet fra 18 meter i lengste hjørne var det derimot lite å gjøre med.

Tiller kjørte kampen fullstendig mot slutten, og enda mer etter at hjemmelaget fikk nok en utvisning ti minutter før slutt. Skulle Tiller klare å utligne?

Ja, heldigvis. Alexander Gløsen styrte inn 2-2 på et innlegg fra Knut Kleppo Vangen tre minutter før full tid, og på overtid fikk blåtrøyene to store muligheter fra kloss hold, men ballen ville ikke innenfor stengene.

Kampen endte dermed 2-2, og dette resultatet sørget for at Tiller fortsatt har fire poeng ned til nedrykksstreken med fire kamper igjen av sesongen.


Les kampfakta her
Luke på toppen - nederlag på TOBB

Postet av Marius L. Larsen den 19. Sep 2022

Jubel på Nissekollen og hender på hodet på TOBB Arena Sør. Slik var våre to A-lagskamper denne søndagen.

Kaptein Marie Methi (bak Vik nr 18) scoret to av fem mål mot Nardo.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på oppgjøret mot Nardo på Nissekollen kunstgress. Tiller-kvinnene dominerte som antatt i banespillet, og denne gang klarte de å bryte ned burgundertrøyene etter 15 minutter da Hedda Stuedahl-Karlsen scoret alene med keeper.

Nardo var gode i presspillet sitt, og de utlignet til 1-1 få minutter før pause der Tiller hadde en periode godt under pari.

Men det løsnet veldig i andre omgang. Tiller var mer gjenkjennelig, og ti minutter etter sidebytte fikset Synne Aunehaugen 2-1 fra straffemerket. Rett etterpå økte kaptein Marie Methi ledelsen med et hardt og velplassert skudd med venstrefoten i lengste hjørne.

Gjestene fra sørsida fortsatte å dominere med ballen, og blant annet traff Andrea Sivertsen Broholm tverrliggeren. Kvarteret før slutt kom den endelige punkteringen, og nok en gang var det kaptein Methi som brukte denne gang høyrefoten til å hamre inn 4-1 fra ti meter etter et fantastisk angrep som startet langt inne på egen halvdel.

Selma Saastad fikk æren av å fastsette resultatet til 5-1 i favør de blå da hun scoret sitt første Tiller-mål i 2. divisjon etter å ha vært iskald alene med keeper.


Denne seieren betyr at Tiller leder med hele fem poeng foran Molde på 2. plass på tabellen. På lørdag møtes de to topplagene til duell på TOBB Arena Sør.


Les kampfakta her


Dominans, men ikke i nettmaskene

Joachim Knutset Solem var tilbake i moderklubbdrakta mot Rana, men kunne ikke forhindre at gjestene stakk av med alle poengene.


Hjemme på TOBB Arena Sør sparket våre beste menn i gang kampen mot Rana mens andre omgang startet på Nissekollen.

Den første halvtimen var Tiller solide både med og uten ball, og de skapte et par store muligheter. Først var Robin Hermanstad god da han kom seg forbi backen og slo inn mot Knut Kleppo Vangen på bakre stolpen, men ballen føyk rett forbi.

Ikke lenge etterpå måtte Ranas keeper ut i full strekk på et skuddforsøk fra Elias Myrvågnes fra kloss hold.

Ironisk nok tok gjestene fra Helgeland ledelsen etter 33 minutter på et smart skudd i nærmeste hjørne fra kloss hold, men Tiller ga aldri opp håpet om poeng.

Andre omgang ble en marsjering mot Ranas 16-meter. Myrvågnes headet rett på keeper fra tolv meter, Nils Gunnar Barstad Eggen skjøt like utenfor lengste hjørne og Espen Mathiassen var nære ved å styre inn utligningen ved to anledninger helt på tampen.

Men dessverre ble det ingen poeng og 0-1-tap for Tiller denne runden.

Ettersom lagene under Tiller på tabellen også tapte sine oppgjør, beholder blåtrøyene avstanden til nedrykksstreken på fire poeng idet fem kamper gjenstår av årets sesong.


Les kampfakta her
Seier i Volda - tap på Fannrem

Postet av Marius L. Larsen den 4. Sep 2022

Det ble både jubelscener og frustrasjon i våre to A-lagskamper på lørdag. Her er vår oppsummering.

Denne gjengen sikret plassen i neste års nye 2. divisjon.


Tillers beste menn og kvinner spilte to nye viktige oppgjør denne lørdagen, der herrene tok turen til Fannremsmoen og Orkla i den 19. serierunden i Norsk Tipping-ligaen.

Dessverre startet det ikke godt da hjemmelaget tok ledelsen etter et kvarter spilt, men få minutter senere utlignet Alexander Gløsen til 1-1 på et fantastisk skudd i lengste kryss fra 20 meter.

Kampen hadde sine muligheter i begge ender, men det var vertene som gikk til pause med en 3-1-ledelse. Først scoret de fra kloss hold etter rot i bakre rekker, og deretter var det en uheldig Tiller-spiller som satte et innlegg i eget mål.

Andre omgang hadde mer å by på, og etter en time ble det ny spenning i kampen da kaptein Andreas Solstrand Fossli reduserte til 2-3 fra straffemerket.

Lucas Kolstad var nære ved å utligne til 3-3 kort tid etterpå, men ballen føyk like utenfor stolpen. Og som så mange ganger tidligere i år, så scorer heller motstanderen. Orkla økte ledelsen til 4-2 på et straffespark.

Og straffesparkene var ikke ferdig. Åtte minutter før full tid fikk Tiller nok et forsøk fra ellevemeteren, og igjen var Fossli sikker og satte inn 3-4 og et nytt håp om poeng.

Tiller var svært nære å få med seg noe i sluttminuttene, spesielt ved Martin Engviks heading fra fem meter som ble reddet av keeper, men hvittrøyene måtte gå slukøret hjem uten økning i poengfangsten.

Les kampfakta her


Hinsverk punkterte - 16-åring debuterte

I studentbyen Volda var kvinnelaget på jakt etter tre nye poeng og dermed sikre plassen i neste års svært spissede og nasjonale 2. divisjon.

Etter en dominerende start i en deilig høstvarme, var det gjestene fra bartebyen som tok ledelsen etter 23 minutter. Kaptein Marie Methi fant Hedda Stuedahl-Karlsen i bakrom, men her var det ikke snakk om at målet var ferdigscoret. Hun løp fra siste forsvarer og fintet henne vekk før hun banket ballen i mål fra kloss hold.

Kvarteret senere ble det ny Tiller-jubel. Synne Aunehaugen var sikker fra straffemerket som alltid og doblet ledelsen like før pause.

Starten av andre omgang var ikke mye å skryte over, og faktisk gjorde Tiller så mye slurv at de var heldige at mer fysiske Volda ikke straffet dem.

Men etter et drøyt kvarter etter sidebytte våknet de blåkledde, og Thale Hinsverk punkterte kampen med sin 3-0-scoring fra kloss hold.

Like før slutt kom det spillerbyttet man hele helga håpte på å kunne gjøre. En meget god keeper Kaisa Øien Aune gikk fornøyd av banen, og inn kom den 16-årige rekruttkeeperen Live Espolin Johnson til sin A-lagsdebut. Hun måtte i aksjon umiddelbart, men hun håndterte presset på et utmerket måte.

Vi gratulerer med A-lagsdebuten!

Dette betydde at Tiller er sikret en plass i neste års nasjonale 2. divisjon. Ingen lag utenfor topp 5 på tabellen kan ta igjen trønderne!

Gratulerer så mye med en kjempeprestasjon!

Les kampfakta her
Positiv start - pinlig avslutning

Postet av Marius L. Larsen den 14. Aug 2022

Det ble både høyt og lavt for våre to beste lag denne lørdagen.

Kvinnene fortsetter å toppe sin avdeling. Her etter Synne Aunehaugens straffescoring mot Herd. Herrene er dessverre i motsatt ende av tabellen etter et skrekkelig bortetap.


De blåkledde fra Tillerbyen kunne endelig oppleve en luksuslørdag med to A-lagskamper rett etter hverandre, der kvinnelaget gjestet Herd og umiddelbart etter kampslutt så startet herrene sin bortekamp mot Byåsen Toppfotball.

Våre beste kvinner skulle få oppleve en tøff bortekamp av et Herd-lag som jakter en topp 5-plassering, men mål på gode tidspunkt sørget for en etter hvert så komfortabelt trønderseier.

Etter kvartetet spilt ble Marie Schult Optun felt dypt inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Synne Aunehaugen var like sikker som høstens rentehevinger og fikset 1-0 til de helhvite.

Det var fullstendig Tiller-dominans i ballinnehavet, men en svært lavtliggende motstander gjorde det vanskelig for bortelaget. Allikevel sto det 2-0 til pause etter et lekkert skudd fra parogtjue meter med venstrefoten fra toppscorer Vilde Winge Kristiansen fant nærmeste vinkel.

Tiller kunne ha scoret flere, for selv om alt ikke gikk helt på skinner, så skapte de svært store målsjanser. Både Winge Kristiansen og Hedda Stuedahl-Karlsen hadde to gigantiske muligheter hver, men ballen ville ikke innenfor stengene. Louisa Stuedahl skjøt like utenfor lengste stolpe fra langt hold og Andrea Holm Aunes returvolley fra 14 meter gikk like over mål.

Kampen ebbet ut i en veldig fortjent 2-0-seier på en dag der Tiller helt sikkert føler de kunna ha gjort det enda bedre.

De blå topper fremdeles tabellen i 2. divisjon med kun sju serierunder igjen av sesongen.


Se kampfakta her


Pinlig på Dalgård

Dessverre gikk det ikke like godt med våre beste menn i et tøft bortemøte med toppfotballklubben Byåsen på Dalgård.

Tiller stresset hjemmelaget til å gjøre flere feil innledningsvis, men de kunne ikke stå imot at rødtrøyene tok ledelsen etter 24 minutter. Byåsen TF økte deretter ledelsen til 3-0, men så stusset Andreas Solstrand Fossli inn 1-3 og en viktig redusering rett før sidebytte.

Dessverre skjedde det mer før fløyta hørtes på Dalgård. Nysigneringen Noah Sevaldsen Aarmo pådro seg et direkte rødt kort for takling som bakerste spiller, og Tiller måtte dermed spille med en mann mindre resten av kampen.

Det skulle vise seg å bli ekstra vanskelig mot et godt hjemmelag. De økte ledelsen ytterligere tidlig i andre omgang, og et sjanseløst Tiller-lag måtte til slutt se seg slått 1-7.

Det største nederlaget for herrer A siden 5-0-tapet borte for KFUM Oslo i 2. divisjon i 2011.

Nå må de blå virkelig brette opp ermene i de ti siste kampene i årets Norsk Tipping-ligaen for å fornye eksistensen på nivå fire.


Se kampfakta her