Kategori

2020 fra A til Å

Postet av Marius L. Larsen den 28. Des 2020

Året 2020 har vært en sesong for minnebøkene. Vi tar frem nostalgien og oppsummerer det som har skjedd, stort og smått, i en tradisjonell A til Å for første gang på seks år.

Denne gjengen ble kretsmester i J19-klassen. Fantastisk.


A - Alternativ trening. Tiller-spillere sentret pasninger på parkeringsplasser, bygde om garasjer til fotballbane og la kunstgress på terrassen da lagstreninger ble forbudt. Alt for fotball. Vi skulle tilbake. Enormt.

B - Bredde slo topp. J19-1 var lenge en solid outsider til å bli kretsmester, men etter hvert ante man en sjokkbølge. Gjennom to kamper, to seire og 7-0 i målforskjell mot Rosenborg, kunne Tiller juble over et svært fortjent kretsmesterskap i november. Jubel.

C - Cuper. Det ble dessverre ikke så mange av dem i år. Neste år tar vi alt. Men vi fikk med oss seire i J15-, J19- og G19-klassen i Tiller Futsal Cup i januar. I tillegg vant J17 Stjørdal Fotballcup i august. Gull.

D - Drømmedag. Lørdag 6. juni vil alltid stå som en merkedag i Tiller-historien. Da ble nemlig Tiller-mesterskapet i straffespark for våre eldste lag arrangert - årets første «kamp». Strålende vær, ellevill glede og stor iver. Herrer vant en direktestrømmet finale. To uker senere arrangerte vi for 12-14 år, også her under perfekte forhold, men denne gang med publikum. G14 gikk til topps. Eufori.

E - Etasjebygging. Få dager etter 12. mars ble arbeidet i andreetasjen i Fotballhuset fullført til en vanvittig glede blant tilhengerskaren i sosiale medier. Roar Hassel-Aalbu, Frode Helgheim og flere av gutta gjorde jobben slik at høstsesongen ble møtt med enda større glede. Fortreffelig.

F - Fort Tonstad. Vi har ikke tallet foran oss, men det var ikke akkurat mange nederlag Tiller-lagene hadde på TOBB Arena Sør i høst. Alltid mye folk på tribunen, speaker, musikk, intimt. Hjemmebanefordel.

G - Gruppetrening. Tirsdag 7. april var de første organiserte treningene i gang etter nedstengningen. I snø, sludd og minusgrader kunne lagene kun trene i små grupper på maks fem spillere og med to meter avstand. Men det klarte dere aldeles utmerket. Lettelse.

H - Hedda Stuedahl-Karlsen. Ble toppscorer på J19-1 sammen med kapteinen med sju scoringer. Hun var avgjørende med sine to fulltreffere i «finalen» mot Rosenborg, som førte til at laget ble kretsmester. Byggmester.

I - Identitet. Klubben er i gang med å resertifisere kriteriene av kvalitetsklubb. Her er alle med og bidrar i arbeidet for en god gjennomføring. Klubbens visjon vil stå enda sterkere. Best sammen.

J - Jubilant. Tiller Media fylte ti år i tro tjeneste den 25. november. Fikk svært mange tilbakemeldinger på tiårsdagen. Etter å ha varslet avgang etter inneværende år, ble styret og media enige om en avtale for 2021 to dager før julaften. Klasse.

K - Kapteiner. Fredrik Olufsen (G19), Synne Bye-Andersen (J19), Mathias Vinjevoll (G16) og Synne Aunehaugen (J17) ledet våre eldste konkurrerende lag til mange fantastiske jubelkvelder. Kjempe.

L - Leer, Emilie Jørgensen. Toppscorer på J17-1 med sine ni fulltreffere på øverste nivå. En flying start på Tiller-karrieren i august før hun ristet av seg skader gjennom andre halvdel og var utvilsomt en viktig brikke i det unge laget som kapret sølv i kretsmesterskapet. Spæller.

M - Marie Methi. J19-1 ledet 1-0 over samarbeidslaget Steinkjer/Egge da man var på overtid. På et frispark fra nærmere 40 meter klemte hun til, og ballen klistret seg i lengste kryss på absolutt det lekreste vis. Årets mål, kanskje tiårets. Pang.

N - Nguyen, Alex Thien-Lac. Den målfarlige angriperen ble toppscorer med sine åtte fulltreffere på G16-1 i 0. divisjon. Han var en sterk bidragsyter til at laget havnet på en meget respektabel 5. plass, få poeng fra en potensiell topplassering. Mål.

O - Overraskelser. Det er ikke alle vedtak som rekker å bli gjennomført eller bli til nyhetsoppslag. På nyåret er det ventet at det kommer noen svært gode nyheter, så det er bare å følge med. Spenning.

P - Portstengt. Hele fire ganger måtte vi fysisk stenge portene rundt TOBB Arena Sør under kamper i henhold til gjeldende smittevernsreglement. Første gang på en G16-kamp, deretter to nierkamper som gikk samtidig og til slutt begge J19-oppgjørene mot Rosenborg. Alltid mange entusiastiske supportere på tribunen som heier frem våre helter. Takknemlig.

Q - QR-koder. Dette fikk våre mange supportere erfare fra tidlig i august. Alle måtte registrere seg for å se kamp på TOBB Arena Sør, men vi måtte stoppe etter 200. Sikkerhet.

R - Robin Hermanstad. Hadde en kort, men strålende høstsesong for G19. Var en svært viktig brikke med sine mange og avgjørende scoringer i et meget solid lag. Jager.

S - Sæther, Anette. Klubbens eneste ansatt og gjør alltid mer enn egentlig avtalt. Du så henne sikkert på TOBB Arena Sør i høst, uansett kveld. Om det var bærende på ei pappeske, snakkende i telefonen eller med en PC i hånda, så var hun alltid imøtekommende uansett spørsmål. Og litt stresset. Stålkontroll på treningstidsoversiktene. Maskin.

T - Thea Arnegård Kulvik. J17s yngste og kanskje mest aktive spiller, ehm. Toppscorer med 23 mål for Tiller 2 og nær toppscorer for Tiller 1, kun slått av en annen måljeger, Leer. Nettsus.

U - Utsatt. For våre eldste spillere så ble det aldri noen fotballsesong. Helt på tampen av året fikk man endelig lov til å trene som normalt igjen. Nå ønsker vi en fullverdig sesong i 2021. Håpefull.

V - Vanvittig. G19-1 møtte daværende serieleder Strindheim Toppfotball i starten av oktober. De blå lå under 2-0, men derfra og ut så de seg ikke tilbake. Kampen endte til slutt i en hinsides 7-5-seier. Få uker senere beseiret de Ranheim Toppfotball 5-3. Spinnvilt.

W - Word. Andreas «Andy» Arukwe. 20-åringen fikk endelig lov til å spille i G19-serien litt utpå høsten, og laget ble umiddelbart tryggere. Fikk en egen Instagram-spalte fra august. Holder med riktig lag på den andre siden av dammen. Godt likt av alle. Word.

X - X-spiller Odin Thiago Holm. Var i Tiller i et knapt halvår i fjor, men bemerket seg kraftig i den helblå drakta. I fjor høst fikk han debuten i Eliteserien for Vålerenga. I siste serierunde i år scoret han Oslo-lagets siste mål i 4-0-seieren over Start. Stolt.

Y - Yngst. Et purungt J17-lag vant sin 1. divisjonsavdeling på siste spilledag, og dermed var de blå klare for finale i kretsmesterskapet mot Steinkjer. Til tross for en meget dominerende første omgang, ble det et knepent finaletap for et eldre lag. Neste år. Imponert.

Z - Zorro. Det er Jonathan Smerkerud Frønes. Med sine 17 scoringer på 15 tellende kamper for G19-1, ble han uten tvil toppscorer for laget som havnet på en solid 5. plass i 0. divisjon. En potensiell spennende duett med Hermanstad i 3. divisjon 2021. Skarpskytter.

Æ - Ærbødighet. Våre trenere, spillere og supportere har vist en stor respekt for regler og regelendringer på kort varsel. De har stilt opp sterkt og uten nøling, og samtidig representert Tiller på en flott måte. Tillit.

Ø - Økende. I løpet av 2020 passerte Tiller Fotball 2000 følgere både på Instagram og Facebook, og nå er tallet nærmere 2500. Klubben har fortsatt en økende trend, og dette ser ut til å fortsette i det uendelige. Sterkt.

Å - Året 2021. Vi har hatt det helt strålende under vanskelige omstendigheter, men vi savner normalen. Vi savner det å kunne juble sammen - mange. 2021, du kan ikke komme fort nok. Gledes.


0 Kommentar

Galskapens kveld

Postet av Marius L. Larsen den 22. Okt 2020

Tiller seiret i tre av tre oppgjør på en gal onsdagskveld. Her er vår oppsummering.

Gutta jubler over Robin Hermanstads småfrekke chip.


De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klar for nok en høyinteressant onsdagskveld, der to av oppgjørene ble spilt på TOBB Arena Sør.

Den første var G16-1 vertskap for Trygg/Lade i 0. divisjon. Tiller, med kun ett tap på sine fire siste kamper, kom fra en sterk 3-2-seier over Stjørdals-Blink i helga, og de gikk også rett i angrep igjen.

Blåtrøyene styrte det meste av banespill og målsjanser mot Trygg/Lade, men så var det dette med å sette ballen i mål. Det hadde Tiller muligheten til ved flere anledninger, men skulle det bli Tiller Fotballs første 0-0-kamp for sesongen?

Nei.

For på overtid fikk Tiller tildelt et korrekt straffespark, og en selvsikker Jørgen Øyan Digre steppet frem. Han var iskald og fikset 1-0 til elleville jubelscener på TOBB Arena Sør.

Dermed ble det andre strake seier for de blåkledde.

Neste kamp er også sesongens siste. Da går turen til nord i Trøndelag og Levanger førstkommende søndag.


Se kampfakta her


Avsluttet med fire strake

J14 tok fatt på en liten kjøretur til Inderøy denne kvelden. Utesesongens siste seriekamp skulle gjennomføres med stil, og gjett om det var akkurat det som skjedde.

Marie Danielsen sørget for 1-0, men hjemmelaget utlignet rett etterpå. Men så var det denne Ida Sofie Bye-Andersen, da. Hun fikset 2-1 og 3-1 før pause før Danielsen ble tomålsscorer med sin 4-1-scoring.

Bye-Andersen var uansett ikke ferdigscoret. Kort tid før slutt fastsatte hun sluttresultatet til 6-1 etter to nye nettkjenninger, og hennes fjerde for dagen.


Dermed klatret Tiller til 3. plass på tabellen etter å ha avsluttet med imponerende fire strake seiere.

Vi gratulerer jentene med en solid høst, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Se kampfakta her


Fire mål på 24 minutter

Og hvis du tror dette var galskapen, så toppet det seg på TOBB Arena Sør da G19-1 tok imot Ranheim Toppfotball i 0. divisjon.

Ranheim TF fikk en tidlig 1-0-ledelse, og Tiller hang ikke helt med gjennom hele første omgang. Derfor var det ikke noe å si på at ledelsen ble doblet, men Fredrik Meland Johnsen skapte et lite håp om endring da han reduserte til 1-2 fra kloss hold etter et perfekt innlegg fra Magnus Kristoffersen.

For det var i andre omgang at galskapen virkelig tok overhånd - nok en gang.

Etter 58 minutter fikk Tiller straffespark etter en rugbytakling på Robin Hermanstad, og den satte Jonathan Smerkerud Frønes klokkeklart i mål til 2-2.

For nå var det bare å holde seg fast i det som var av rekkverk, stolper og stoler. Kampen ble snudd tre minutter senere, da Hermanstad serverte Frønes på hjørnet av 16-meteren og sistnevnte banket ballen i korthjørnet til 3-2.

Nye tre minutter gikk, og da sto det plutselig 4-2. Hermanstad kranglet, kriget og fintet bort et par Ranheim TF-spillere og chippet ballen elegant over en utrusende keeper fra 18 meter.

I det 72. spilleminutt ble ledelsen økt ytterligere. Forfatter tror det var Magnus Hafsmo som sendte kaptein Fredrik Sjøvold overraskende nok alene gjennom, og midtbanedirigenten leverte et fantastisk refreng med sin iskalde avslutning alene med keeper - 5-2!

Ranheim TF reduserte helt på tampen, men ingen kunne hindre at Tiller vant til slutt 5-3 etter en maktdemonstrasjon etter sidebytte.

Neste kamp er borte mot Byåsen Toppfotball neste onsdag.


Se kampfakta her


0 Kommentar

Jevnspilt søndag

Postet av Marius L. Larsen den 12. Okt 2020

En seier og to uavgjort i tre svært spennende kamper på søndag.

Luna Rebecka Kyvik-Nærland scoret J14s eneste mål i seieren over Byafossen/Steinkjer. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.


De blåkledde fra Tillerbyen var tidlig hjemme fra høstferien på søndag, for kampdagen startet midt på dagen på Hammersborg kunstgress.

Der gjestet G14 Vestbyen i det som skulle bli et heftig måloppgjør mellom to offensive lag. Hjemmelaget fra vestre Byåsen tok ledelsen rett etter avspark, men så svarte Tiller med scoringer fra Oskar Vold og Vetle Lien.

Vestbyen utlignet til 2-2 rett etter sidebytte, men to scoringer fra Vold sørget for at Tiller ledet 4-2 med få minutter igjen å spille.

Helt på tampen scoret vertene to ganger slik at resultatet ble 4-4.

Høstens siste seriekamp er hjemme mot Strindheim lørdag 17. oktober kl.12.00.


Se kampfakta her


Kyvik-Nærland matchvinner

Deretter gikk turen på hjemlige trakter på TOBB Arena Sør. Der tok J14 imot nordtrønderske Byafossen/Steinkjer til et tøft tabellnabooppgjør, men hvis det var målrikt for de likeårige guttene, så var det stikk motsatt for jentene.

En jevn første omgang klarte ikke de blå å bikke i sitt favør, og da andre omgang ble sparket i gang, kunne man fort se at første mål ville bli vinnermålet.

Og det ble det.

Halvveis i omgangen ble den 13-årige måljegeren Luna Rebecka Kyvik-Nærland matchvinner med sin 1-0-scoring.

Dermed klatrer Tiller helt oppe på 3. plass på tabellen med en kamp igjen å spille.

Høstens avslutningsrunde spilles borte mot Inderøy onsdag 21. oktober kl.18.30.


Se kampfakta her


Ett poeng på Guldbergaunet

Helt til slutt skulle også gutta i aksjon mot et lag fra nord i Trøndelag, men de måtte reise den drøyt to timer lange veien til Steinkjer og Guldbergaunet stadion.

Tiller tok ledelsen på et godt satt straffespark etter et kvarter spilt, og 1-0-ledelsen holdt seg til pause.

Tidlig i andre omgang utlignet Steinkjer til 1-1, og selv om begge lag hadde flere store sjanser utover i omgangen, ble det stillingskrig og ett poeng hver til slutt.

Neste oppgjør, den tredje siste, er mot Stjørdals-Blink søndag 18. oktober kl.16.00 på TOBB Arena Sør.


Se kampfakta her
(PS! Ikke oppdatert målscorer til Tiller pr mandag ettermiddag)


0 Kommentar

To av fire

Postet av Marius L. Larsen den 29. Sep 2020

Tiller fikk tøff motstand i flere kamper mandag kveld. Her er oppsummering av dagen.

Luna Rebecka Kyvik-Nærland (i midten) scoret hattrick mot Kattem. Her har hun ved siden av seg sine medmålscorere Mia Arnegård Kulvik (t.v.) og Alva Fjærli.


De blåkledde fra Tillerbyen startet det som skulle bli en spennende mandagskveld på Lade 4, der Flatås var hjemmelag i G13-klassen. Her har vi ikke annen informasjon enn av Tiller 3 vant 3-1 på Ladesletta, og de blå tok dermed sin andre seier for sesongen.


Se kampfakta her (PS! Ingen målscorerere notert pr tirsdag ettermiddag)


Knepent tap

På TOBB Arena Sør var det duket for to høyinteressante oppgjør i 13-årsklassen. På den ene siden spilte gutta mot Freidig, og der tok hjemmelaget ledelsen 1-0 etter ti minutter. Freidig utlignet rett før pause, men de blå tok tilbake kampen i andre omgang og gikk opp i ledelsen til 2-1.

Dessverre ble Freidig for sterke i sluttminuttene. Tiller klarte ikke å svare da gjestene fra Eberg fastsatte sluttresultatet til 2-4.


Se kampfakta her (PS! Ingen målscorere er notert pr tirsdag ettermiddag)


Hattrick av Kyvik-Nærland

På den andre siden på TOBB Arena Sør spilte jentene i samme aldersklasse mot Kattem i det som skulle bli et svært målrikt lokaloppgjør.

Kattem utlignet Luna Rebecka Kyvik-Nærlands ledelse etter få minutter, men så var det bare Tiller det handlet om den neste tiden.

Kyvik-Nærland sendte de blå tilbake i ledelsen med sin 2-1-scoring, og Ida Sofie Bye-Andersen økte ledelsen til 3-1 før 12-årige Mia Arnegård Kulvik fikset 4-1.

Målsniken Kyvik-Nærland la på til 5-1 med sitt hattrick for dagen før Alva Fjærli scoret Tillers sjette og siste. Kattem reduserte helt på tampen til 6-2.


Se kampfakta her


60 sekunder fortvilelse

Helt til slutt skulle G16-1 kjempe om tre nye poeng i et tøft bortemøte med Verdal. Det varierer om Tiller trives nord i Trøndelag, men det skulle ikke bli blå jubel i Lotto-bygda denne kvelden.

Tiller hang godt med og hadde flere gode muligheter i første omgang, men to mål på ett minutt halvveis i den andre sørget for at Verdal ledet 2-0.

Gjestene fra storbyen klarte aldri å respondere, og dermed måtte de se seg beseiret.


Se kampfakta her0 Kommentar

De eldste med full kontroll

Postet av Marius L. Larsen den 22. Sep 2020

Knepent J13-tap, uavgjort for G13 og storseier for J19. Vi oppsummerer mandagen.

Nora Negård Larsen scoret et viktig mål for J19 i oppgjøret mot Strindheim 2. Bildet er fra forrige kamp mot Vestbyen.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en spennende åpning på mandagskvelden på egen hjemmebane. Selv om det var en realt drittvær, var det en veldig bølgende J13-kamp mot Klæbu i 9er-serien.

Klæbu tok ledelsen 1-0 før Ida Sofie Bye-Andersen utlignet til 1-1 kort tid etterpå. Selv om gjestene fra kommunegrensen ledet 3-1 rett før pause, var ikke yngstejenta i Bye-Andersen-familien ferdig for dagen.

To nye scoringer med få minutters mellomrom sørget for 3-3 til pause, og det var også hjemmelaget som tok kommandoen etter sidebytte.

Et realt spissmål fra Luna Rebecka Kyvik-Nærland gjorde at Tiller ledet 4-3 - og for første gang i kampen.

Ledelsen holdt lenge etter at Tiller kjempet iherdig, og mens regnet pøste ned trodde kanskje publikum som hadde tatt turen at dette skulle bli en blå seier. Men serielederen ville det annerledes. To mål helt på tampen førte til at kampen ble snudd nok en gang, og Tiller måtte se seg slått 4-5 etter en herlig innsats i toppoppgjøret.


Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7601682


Seks mål på Åsheim

Samtidig spilte G13-1 borte mot Kattem, og her var det også langt fra enveiskjøring. Lokaloppgjøret på Åsheim kunstgress hadde seks scoringer, godt og jevnt fordelt.

Tiller to scoringer med kort tid i mellom sørget for en solid 2-0-ledelse, men Kattem reduserte rett før pause.

Kattem utlignet halvveis i andre omgang, men Tiller-gutta svarte ti minutter før full tid med en perfekt 3-2-scoring.

Dog utlignet Kattem nok en gang rett før slutt slik at resultatet ble 3-3 i en velspilt fotballkamp.


PS! Da denne saken ble skrevet natt til tirsdag, sto ikke Tillers målscorere oppført.


Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7601330


Full kontroll på Leangen

En etter hvert lang mandagskveld ble avsluttet med kampstart kl.21.00 på Leangen, der J19-2 gjestet Strindheim 2 i 2. divisjon.

De hvitkledde fikk en perfekt start på kampen med både 1- og 2-0 tidlig. Først satte Thale Hinsverk inn 1-0 etter 19 minutter med et herlig skudd i langhjørnet fra 18 meter. Få minutter senere doblet Nora Negård Larsen ledelsen etter å ha satt innlegget fra Synne Bye-Andersen kontant i mål.

Tiller virket virkelig på hugget i dette oppgjøret, og Strindheim hadde knapt en målsjanse. Dermed økte heller sørtrondheimerne ledelsen ytterligere.

Etter 51 minutter var det Bye-Andersen sin tur til å score på innlegg, da hun styrte inn Hedda Stuedahl-Karlsens perfekte målgivende pasning fra bakre stolpe.

Helt på tampen fastsatte Bye-Andersen sluttresultatet til 4-0 med et fantastisk skudd i vinkelen etter ha mottatt ballen fra Maria Alvestad Høvik.


Kampfakta: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7638959


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline