Kategori

Tiltrekkende torsdag

Postet av Marius L. Larsen den 16. Sep 2021

Det ble to knallsterke seiere og et fanatisk uavgjortresultat i tre oppgjør torsdag kveld.

J17 vant sin fjerde strake seier i 1. divisjon torsdag kveld.


De blåkledde fra Tillerbyen startet torsdagen på Lade, der våre beste kvinner møtte KIL/Hemne til en "hasteavtalt" treningskamp. Egentlig skulle Tiller møte Charlottenlund i 3. divisjon, men kampen ble 24 timer i forveien utsatt til førstkommende onsdag.

Dermed var det flott at KIL/Hemne stilte opp på kort varsel. I kampen som var på tre omganger a 25 minutter, skjøt Hedda Stuedahl-Karlsen Tiller i ledelsen etter bare to minutter. Marie Methis innlegg etter en corner var Stuedahl-Karlsen lynrask med å snappe på første stolpe og sette inn 1-0.

Etter 16 minutter doblet blåtrøyene ledelsen. Et perfekt innlegg fra Maria Alvestad Høvik fant pannebrasken til Thale Hinsverk som stanget inn 2-0 fra kloss hold.

En svært god første omgang ble etterfulgt av en langt tøffere andre omgang. KIL/Hemne reduserte først og deretter utlignet med kort mellomrom, men det ble en jevnere siste periode.

De siste 25 minuttene hadde en scoring til hvert av lagene, slik at treningskampen endte 3-3 på Lade. En meget solid prestasjon av Tiller mot et 1. divisjonslag.


Fjerde strake seier

J17 tok turen til Dalgård kunstgress og et møte med Astor senere på kvelden. Etter 12 minutter banket Thea Arnegård Kulvik inn 1-0 på et glimrende innlegg av Isabel Teigen.

Rett før pause skjedde det mye. Først både doblet og triplet Ingeborg Nyberg Hansen den 1-0-ledelsen med to fantastiske fulltreffere fra 25 meter, og selv om Astor reduserte etter noe klabb og babb i bakre rekker, chippet Vilde Bjørgård Kristiansen inn 4-1 fra 15 meter rett før pause.

Ida Sofie Bye-Andersen punkterte kampen med sin lynraske tupp foran en utrusende keeper tidlig etter sidebytte, og det var absolutt ingen tvil da Arnegård Kulvik satte inn sitt andre for dagen og Tillers sjette scoring alene med keeper etter 54 minutter.

Det kunne fort ha vært en seier med større margin. Bye-Andersen og Michelle Kveberg Alstad traff stolpen i hver sin omgang, og Arnegård Kulvik hamret ballen i tverrliggeren.

Ekstra fornøyelig var det å se nyankomne Elisabeth Sagfjæra Husby, som spilte hele andre omgang og viste imponerende kvaliteter i et nytt lag.

J17 står dermed med fire seiere på like mange kamper og hele 25-3 i målforskjell.


Se kampfakta her


Ett poeng bak 1. plass

Helt til slutt var det duket for dagens tredje og siste bortekamp. Herrer-2 tok turen til Alvdal og Flåklypa-land i en ny 5. divisjonskamp, og der så det ut til at Il Tempo Gigante hadde dratt fra Trondheim.

Tiller hadde like mye energi som Solan Gundersen, og etter 13 minutter satte Eric Mulundo inn 1-0 for dagens hvitkledde spillere.

Mathias Gåsbakk Vinjevoll doblet ledelsen kort tid etter, og da Tobias Ellingsen Aavik økte den til 3-0 etter en drøy time, begynte man å tro at det var mulig å vinne Grand Prix-løpet.

Alvdal reduserte til 1-3 mot slutten, men Tiller holdt unna stormen og la ned en stor defensiv innsats som selveste Reodor Felgen ville ha vært stolt av.

Dermed fortsetter Tiller 2 klatringen på tabellen og er nå kun én plassering unna toppen.


Se kampfakta her
0 Kommentar

Rimol (48) senket Bratsberg

Postet av Marius L. Larsen den 8. Sep 2021

De gamle er eldst. Det var det klokkeklare beviset på Solbakken kunstgress onsdag kveld.

Brage Rimol på Tiller-mesterskapet i straffespark i april. Han er overalt, rett og slett.


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en blandet onsdagskveld på forskjellige baner rundt omkring i Trøndelag.

På Verdal gjestet G16-1 bygdalaget, men det ble ingen hyggelig affære for byguttene fra sørsida av Trondheim. Verdal ledet 3-0 før Tiller reduserte, men hjemmelaget vant til slutt 4-1 i 0. divisjonskampen.

Det var også en 0. divisjonskamp på Melhus, der G19-1 tok turen langs E6 for å kjempe om tre poeng. Dessverre ble det ingen poeng med tilbake til storbyen, da Tiller tapte knepent 1-0.

Den siste aldersbestemte kampen mellom G19-2 og Utleira 2 endte med en herlig 2-1-seier. Ingen målscorere er notert når dette skrives sent onsdag kveld.


16 måneder med uvisshet

Men på Solbakken kunstgress nært Jonsvatnet ble det endelig blå suksess.

Der gjestet vårt herrer-3-lag Bratsberg på den svært korte og smale banen mellom bakkar og berg. Hjemmelaget fra nærområdet tok ledelsen tidlig, men så svarte Tiller med å snu kampen ved Christopher Sneisen og navnebror Pires Ferreira.

Bratsberg utlignet til 2-2, men Tiller ledet 3-2 til pause takket være Fredrik Olufsen - en typisk scoring som sønn av far sin (tror vi).

Men så skjedde det. Spydspiss, treningsfanatiker og selverklært førstevalg Brage Rimol fikset 4-2 på lekkert vis. 48-åringen har dermed scoret i samtlige seniorsesonger siden 1989.

Bratsberg reduserte på nytt, men Preben Holm Aune punkterte kampen med sin 5-3-scoring halvveis i omgangen.


Tiller 3 kunne dermed juble over årets første seier - og den første på to år (!).


Dette er også noen emosjonelle setninger fra mediaansvarlig om en flott gjeng som aldri ga opp. Torset-brødrene, Kristoffer Pires, Rimol selv, BT Clausen, Marius Garstad, Espen Aarvåg, Tom Erik Larsen og flere har overholdt de svært strenge og usedvanlig usolidariske reglene som resten av fotball-Norge har måttet følge frem til sommeren i år. De har trent med avstand og med knapt nok folk på feltet. Nå er de mange i stallen som vil ta fotballen tilbake og har heldigvis klart å få tilbake flere spillere fra den solide '00- og '01-årgangen som egentlig hadde lagt skoene på hylla.

Det er endelig lysere tider. Og det kan de takke seg selv for med måten de har klart å holdt det oppe på.

Tiller Idrettslag Fotball ønsker å takke herrer-3 for en eksemplarisk måte gjennom to svært tøffe år. Vi gratulerer med seieren og ønsker dem all mulig suksess i årets sesong!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Jubelscener i sommervarmen

Postet av Marius L. Larsen den 2. Jun 2021

OPPSUMMERING: Fire kamper tirsdag kveld ga fire sterke seiere.

G14 trakk det lengste strået i en spennende kamp på Lade.


De blåkledde fra Tillerbyen jublet høyere enn høyt og lengre enn langt da en svært rotete mandag heldigvis endte godt med at kamper for barn og unge kunne fortsette.

Det tok de med seg til tirsdagskvelden, der fire oppgjør sørget for fire jubeløyeblikk. Selv uten publikum på tribunen og under et strengt regelverk, var blåtrøyene veldig ivrig etter å konkurrere igjen.

G13 innledet tirsdagskvelden på TOBB Arena Sør i møtet med Ranheim 2, og selv etter tøffe dueller og angrepsspill begge veier, vant Tiller 5-2. Målscorere er i skrivende stund ukjent.

Se kampfakta her.


"Working 9 to 5"

Vi fortsetter ferden på vår hjemmebane. Rett etter G13s kampslutt var J15 i aksjon mot Utleira. Gjestene gikk opp i ledelsen 1-0 tidlig i kampen, men så var det slutt på leken for Tiller.

Spesielt anført av '07erne Michelle Alstad og Ida Sofie Bye-Andersen, så sørget de to for to mål hver og 4-1-ledelse før Sanna Sveine Follestad økte til 5-1 rett før pause.

Utleira reduserte fire ganger til, men de klarte aldri å hamle opp med den nå kjente Tiller-trioen. Flere mål fra Alstad, Bye-Andersen og Sveine Follestad sørget for at J15 vant hele 9-5, der de tre nevnte scoret like mange mål hver.

Se kampfakta her.


Sørgjerd-dobbel sikret tre poeng

Kveldens eneste bortekamp var på OBOS Kunstgressbane på Lade, der G14 gjestet hjemmelaget Trygg/Lade under glovarme forhold på den tidligere flystripa.

Lucas Sørgjerd sendte Tiller i føringen etter kvarteret spilt før Joshua Munguiko doblet ledelsen før pause.

Trygg/Lade reduserte til 1-2 etter 50 minutter, men sekunder etterpå svarte Tiller og Sørgjerd med sin flotte 3-1-scoring.

Vertene reduserte helt på tampen, men Tiller kunne til slutt juble over en sterk 3-2-seier.

Se kampfakta her.


Ni mål og seks målscorere

Tirsdagen både startet og avsluttet på TOBB Arena Sør.

Den siste kampen var G16-2 mot Trygg/Lade 2, og en fantastisk jubelkveld lenge før soldnedgang var et faktum da dommeren blåste i fløyta for siste gang.

Tiller var som et velsmurt maskineri, der alle tannhjulene fungerte like perfekt i selskap med sine nærmeste.

Triumf Ademi og tre mål fra Amed Roni Tahtaci førte til en 4-0-ledelse til pause, og Tiller-presset fortsatte etter sidebytte.

Eirik Leirvik la på til 5-0 før to mål fra Benjamin Lillehaug Kvam og ett fra Fredrik Sørensen Mørk økte den allerede store ledelsen til 8-0.

Lars Michael Løkken fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 9-0.

Se kampfakta her.0 Kommentar

27 mål på 4 kamper

Postet av Marius L. Larsen den 28. Mai 2021

OPPSUMMERING: Fire Tiller-lag var i aksjon torsdag kveld, og det ble stor jubel og tre storseiere.

Denne G16-gjengen leverte storspill på Leangen.


De blåkledde fra Tillerbyen skulle få oppleve en solid dag på jobben denne torsdagen. Det var fire oppgjør på fire forskjellige baner - i fire forskjellige aldersklasser - der Tiller startet på eget fort, TOBB Arena Sør.

Der var J14 i aksjon i sin seriestart mot Ranheim. I et lignende oppgjør i Adidas Cup for en uke siden ble det 1-1 og jevnspilt, men denne torsdagen handlet det aller meste om Tiller.

Selv om gjestene fra fjæra tok tidlig ledelsen, hadde Tiller bestemt seg. Etter å ha hatt flere gode kveldsøkter på banen i det siste, var det rett og slett en førsteomgang det luktet svidd av. Skuddrøyken sto høyt på TOBB Arena Sør umiddelbart etter Ranheims åpningsmål, da Michelle Kveberg Alstad fikset 1-1 kort tid etterpå.

For det kom mer fra denne Kveberg Alstad - hun tar aldri kveld på en særdeles flott, varm nesten-sommerdag. Det gikk ikke mange minutter før kampen var snudd etter hennes solide straffescoring, og hun fortsatte kanonilden med både sitt tredje og fjerde mål for dagen.

Men da ville en annen giftig måljeger overta stafettpinnen. Ida Sofie Bye-Andersen la på til 5-1 etter en halvtime, før nevnte Michelle økte til 6-1 like før pause - hennes femte (!) nettsus.

En punkterende førsteomgang la grunnlaget for en knallsterk 6-1-seier over en god motstander.


Se kampfakta her


Vakre scoringer i ny 6-1-seier

Et annet Tiller-lag som også møtte Ranheim denne kvelden, var J19. De tok dermed turen ned til Ranheimsfjæra. Ikke for å plukke steiner, tang og tare, men tre poeng.

Etter noen jevne åpningsminutter sto det 0-1 i målprotokollen. Synne Bye-Andersens treffsikre innlegg ble styrt i mål av Thale Hinsverk fra kloss hold, men så kom Ranheim litt mer inn i oppgjøret.

Deres største sjanse var på en kontring, men solid forsvarsspill av Vilde Lund og keeperspill av Kaisa Øien Aune hindret utligning.

Rett før pause var Bye-Andersen nok en gang en stødig servitør med mange tallerkener i balanse. Et perfekt innlegg havnet til Hedda Stuedahl-Karlsen på 14 meter, som banket til på hel volley før ballen klistret seg i lengste hjørne til 2-0.

Andre omgang ble aldri spennende, men det var mye å juble for. Tidlig etter sidebytte ble kampen punktert med Tillers 3- og 4-0-scoring. Først mottok Hinsverk en god pasning fra Pia Skråmo Lien før førstnevnte dro gjennom alt og alle og satte inn gjestenes tredje scoring.

Tre minutter senere ville ikke Maria Alvestad Høvik være noe dårligere. Hun fyrte løs fra svært skrått hold via nærmeste stolpe (og tverrligger?) og i mål på knallhardt vis.

Hege Snåsøy Hovdahls offensive press gjorde at hun snappet ballen fra keeper og fikset 5-0 før Hinsverk økte til 6-0 fra kloss hold etter en glimrende piruett av Louisa Stuedahl.

Ranheim reduserte på straffespark helt på tampen.


Se kampfakta her


Holmberg = Målberg

Samme kveld tok også J15-2 turen til Romolslia for et "hjemmeoppgjør". I 7er-kampen mot banens lokale lag slet Tiller med å finne nettmaskene og måtte til slutt se seg slått 6-1.


Se kampfakta her


På Leangen gjestet G16-2 Strindheim, men her var det ikke mye tvil om hvor seieren skulle havne. Gutta fra sørsida vant til slutt hele 14-1.

Sebastian Lien Bjørgmo satte inn 1-0 før minuttet var spilt. To mål fra Triumf Ademi og ett hver fra Sondre Schønning Bakken og Fredrik Sørensen Mork sørget for en solid 5-0-ledelse.

Deretter var det tre mål som i skrivende stund ikke har registrert målscorer før Knut Roar Rørstad Røyseth økte til 9-0.

Strindheim reduserte ved én anledning, men Jørgen Urfjell Rørvik og fire nettkjenninger fra Dennis Skaldehaug Holmberg fastsatte sluttresultatet til 14-1.


Se kampfakta her0 Kommentar

2020 fra A til Å

Postet av Marius L. Larsen den 28. Des 2020

Året 2020 har vært en sesong for minnebøkene. Vi tar frem nostalgien og oppsummerer det som har skjedd, stort og smått, i en tradisjonell A til Å for første gang på seks år.

Denne gjengen ble kretsmester i J19-klassen. Fantastisk.


A - Alternativ trening. Tiller-spillere sentret pasninger på parkeringsplasser, bygde om garasjer til fotballbane og la kunstgress på terrassen da lagstreninger ble forbudt. Alt for fotball. Vi skulle tilbake. Enormt.

B - Bredde slo topp. J19-1 var lenge en solid outsider til å bli kretsmester, men etter hvert ante man en sjokkbølge. Gjennom to kamper, to seire og 7-0 i målforskjell mot Rosenborg, kunne Tiller juble over et svært fortjent kretsmesterskap i november. Jubel.

C - Cuper. Det ble dessverre ikke så mange av dem i år. Neste år tar vi alt. Men vi fikk med oss seire i J15-, J19- og G19-klassen i Tiller Futsal Cup i januar. I tillegg vant J17 Stjørdal Fotballcup i august. Gull.

D - Drømmedag. Lørdag 6. juni vil alltid stå som en merkedag i Tiller-historien. Da ble nemlig Tiller-mesterskapet i straffespark for våre eldste lag arrangert - årets første «kamp». Strålende vær, ellevill glede og stor iver. Herrer vant en direktestrømmet finale. To uker senere arrangerte vi for 12-14 år, også her under perfekte forhold, men denne gang med publikum. G14 gikk til topps. Eufori.

E - Etasjebygging. Få dager etter 12. mars ble arbeidet i andreetasjen i Fotballhuset fullført til en vanvittig glede blant tilhengerskaren i sosiale medier. Roar Hassel-Aalbu, Frode Helgheim og flere av gutta gjorde jobben slik at høstsesongen ble møtt med enda større glede. Fortreffelig.

F - Fort Tonstad. Vi har ikke tallet foran oss, men det var ikke akkurat mange nederlag Tiller-lagene hadde på TOBB Arena Sør i høst. Alltid mye folk på tribunen, speaker, musikk, intimt. Hjemmebanefordel.

G - Gruppetrening. Tirsdag 7. april var de første organiserte treningene i gang etter nedstengningen. I snø, sludd og minusgrader kunne lagene kun trene i små grupper på maks fem spillere og med to meter avstand. Men det klarte dere aldeles utmerket. Lettelse.

H - Hedda Stuedahl-Karlsen. Ble toppscorer på J19-1 sammen med kapteinen med sju scoringer. Hun var avgjørende med sine to fulltreffere i «finalen» mot Rosenborg, som førte til at laget ble kretsmester. Byggmester.

I - Identitet. Klubben er i gang med å resertifisere kriteriene av kvalitetsklubb. Her er alle med og bidrar i arbeidet for en god gjennomføring. Klubbens visjon vil stå enda sterkere. Best sammen.

J - Jubilant. Tiller Media fylte ti år i tro tjeneste den 25. november. Fikk svært mange tilbakemeldinger på tiårsdagen. Etter å ha varslet avgang etter inneværende år, ble styret og media enige om en avtale for 2021 to dager før julaften. Klasse.

K - Kapteiner. Fredrik Olufsen (G19), Synne Bye-Andersen (J19), Mathias Vinjevoll (G16) og Synne Aunehaugen (J17) ledet våre eldste konkurrerende lag til mange fantastiske jubelkvelder. Kjempe.

L - Leer, Emilie Jørgensen. Toppscorer på J17-1 med sine ni fulltreffere på øverste nivå. En flying start på Tiller-karrieren i august før hun ristet av seg skader gjennom andre halvdel og var utvilsomt en viktig brikke i det unge laget som kapret sølv i kretsmesterskapet. Spæller.

M - Marie Methi. J19-1 ledet 1-0 over samarbeidslaget Steinkjer/Egge da man var på overtid. På et frispark fra nærmere 40 meter klemte hun til, og ballen klistret seg i lengste kryss på absolutt det lekreste vis. Årets mål, kanskje tiårets. Pang.

N - Nguyen, Alex Thien-Lac. Den målfarlige angriperen ble toppscorer med sine åtte fulltreffere på G16-1 i 0. divisjon. Han var en sterk bidragsyter til at laget havnet på en meget respektabel 5. plass, få poeng fra en potensiell topplassering. Mål.

O - Overraskelser. Det er ikke alle vedtak som rekker å bli gjennomført eller bli til nyhetsoppslag. På nyåret er det ventet at det kommer noen svært gode nyheter, så det er bare å følge med. Spenning.

P - Portstengt. Hele fire ganger måtte vi fysisk stenge portene rundt TOBB Arena Sør under kamper i henhold til gjeldende smittevernsreglement. Første gang på en G16-kamp, deretter to nierkamper som gikk samtidig og til slutt begge J19-oppgjørene mot Rosenborg. Alltid mange entusiastiske supportere på tribunen som heier frem våre helter. Takknemlig.

Q - QR-koder. Dette fikk våre mange supportere erfare fra tidlig i august. Alle måtte registrere seg for å se kamp på TOBB Arena Sør, men vi måtte stoppe etter 200. Sikkerhet.

R - Robin Hermanstad. Hadde en kort, men strålende høstsesong for G19. Var en svært viktig brikke med sine mange og avgjørende scoringer i et meget solid lag. Jager.

S - Sæther, Anette. Klubbens eneste ansatt og gjør alltid mer enn egentlig avtalt. Du så henne sikkert på TOBB Arena Sør i høst, uansett kveld. Om det var bærende på ei pappeske, snakkende i telefonen eller med en PC i hånda, så var hun alltid imøtekommende uansett spørsmål. Og litt stresset. Stålkontroll på treningstidsoversiktene. Maskin.

T - Thea Arnegård Kulvik. J17s yngste og kanskje mest aktive spiller, ehm. Toppscorer med 23 mål for Tiller 2 og nær toppscorer for Tiller 1, kun slått av en annen måljeger, Leer. Nettsus.

U - Utsatt. For våre eldste spillere så ble det aldri noen fotballsesong. Helt på tampen av året fikk man endelig lov til å trene som normalt igjen. Nå ønsker vi en fullverdig sesong i 2021. Håpefull.

V - Vanvittig. G19-1 møtte daværende serieleder Strindheim Toppfotball i starten av oktober. De blå lå under 2-0, men derfra og ut så de seg ikke tilbake. Kampen endte til slutt i en hinsides 7-5-seier. Få uker senere beseiret de Ranheim Toppfotball 5-3. Spinnvilt.

W - Word. Andreas «Andy» Arukwe. 20-åringen fikk endelig lov til å spille i G19-serien litt utpå høsten, og laget ble umiddelbart tryggere. Fikk en egen Instagram-spalte fra august. Holder med riktig lag på den andre siden av dammen. Godt likt av alle. Word.

X - X-spiller Odin Thiago Holm. Var i Tiller i et knapt halvår i fjor, men bemerket seg kraftig i den helblå drakta. I fjor høst fikk han debuten i Eliteserien for Vålerenga. I siste serierunde i år scoret han Oslo-lagets siste mål i 4-0-seieren over Start. Stolt.

Y - Yngst. Et purungt J17-lag vant sin 1. divisjonsavdeling på siste spilledag, og dermed var de blå klare for finale i kretsmesterskapet mot Steinkjer. Til tross for en meget dominerende første omgang, ble det et knepent finaletap for et eldre lag. Neste år. Imponert.

Z - Zorro. Det er Jonathan Smerkerud Frønes. Med sine 17 scoringer på 15 tellende kamper for G19-1, ble han uten tvil toppscorer for laget som havnet på en solid 5. plass i 0. divisjon. En potensiell spennende duett med Hermanstad i 3. divisjon 2021. Skarpskytter.

Æ - Ærbødighet. Våre trenere, spillere og supportere har vist en stor respekt for regler og regelendringer på kort varsel. De har stilt opp sterkt og uten nøling, og samtidig representert Tiller på en flott måte. Tillit.

Ø - Økende. I løpet av 2020 passerte Tiller Fotball 2000 følgere både på Instagram og Facebook, og nå er tallet nærmere 2500. Klubben har fortsatt en økende trend, og dette ser ut til å fortsette i det uendelige. Sterkt.

Å - Året 2021. Vi har hatt det helt strålende under vanskelige omstendigheter, men vi savner normalen. Vi savner det å kunne juble sammen - mange. 2021, du kan ikke komme fort nok. Gledes.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline