Kategori

Sikret andreplassen i 3. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 18. Okt 2022

Kvinner-2 slo Strindheim og sikret andreplassen med én runde igjen, mens J13-2 klarte uavgjort mot Trond. Her er vår mandagsoppsummering.

Emma Kalvøy Bye (i midten) scoret to av tre mål mot Strindheim som sikret andreplassen i 3. divisjon. Helt til høyre kan vi skimte den første målscoreren, Ingeborg Nyberg Hansen.


De blåkledde fra Tillerbyen var klare for en heftig mandagskveld, årets siste kamp-mandag av høstsesongen, der G13-1 fikk det tøft borte mot Strindheim. Oliver Olden Myhre reduserte tidlig til 1-2, men det var vertskapet som til slutt gikk seirende av banen med sifrene 8-2.

Les kampfakta her


Samtidig var G13-3 på bortekamp mot Støren, og også her ble det målrikt, men jevnere. Tiller havnet tidlig under, men snudde kampen til 2-1 ved scoring av Mustafa Fadi Alhamoud og et selvmål. Støren tok tilbake ledelsen i andre omgang, men Tiller utlignet til 4-4 takket være mål fra Aksel Martinius Dahl og Mohammed Adem Hamo.

Dessverre for gjestene så var det Støren som scoret vinnermålet helt på tampen.

Les kampfakta her


På TOBB Arena Sør tok J13-2 imot Trond. Gultrøyene ledet 1-0 halvveis, men så snudde Tiller kampen. Mål fra Silja Andersen Nordgård og Karina Garg sørget for en blå 2-1-ledelse, men fire minutter før slutt kom utligningen og kampen endte dermed 2-2.

Les kampfakta her


Solid framover og bakover

Mandagens siste duell var mellom kvinner-2 og Strindheim i førstnevntes siste hjemmekamp i årets 3. divisjon.

Her skulle Tiller vise en helt annen mentalitet enn etter en skuffende forestilling i forrige hjemmekamp. Etter 14 minutter serverte Andrea Buberg Sæteren en perfekt pasning til Cornelia Nordtug Knudsen i bakrom, og alene med keeper var hun uselvisk og sentret videre til Ingeborg Nyberg Hansen som hadde verdens enkleste jobb med å sette inn 1-0.

Tiller hadde et overtak i både ballbesittelse og målsjanser, og det var derfor ikke helt ufortjent da ledelsen ble doblet like før pause. Kaptein Emma Jensen fant navnesøster Emma Kalvøy Bye i bakrom som kom alene med keeper, der sistnevnte rundet målvakten og plasserte ballen iskaldt i hjørnet til 2-0.

Andre omgang inneholdt noen færre sjanser, men det var blåtrøyene som skulle fortsette jubelkvelden. Tolv minutter før full tid punkterte Kalvøy Bye kampen med sin 3-0-scoring alene med keeper.

I motsatt ende hadde keeper Live Espolin Johnson en strålende 3. divisjonsdebut. Hun hadde ikke mange redninger å gjøre, men var solid i det som kom imot, deriblant en glimrende inngripen på overtid.

Les kampfakta her


Dermed kunne det unge rekruttlaget juble over å ha sikret en knallsterk 2. plass i årets 3. divisjon. Laget har hatt en snittalder på 17 år, hvor de aller fleste av spillerne aldri har spilt før på nivået. De har beseiret svært gode motstandere fullt fortjent og har vist en enorm utvikling både som lag og individer. Vi gleder oss virkelig til fortsettelsen.

Vi gratulerer laget med en vanvittig prestasjon!


De avslutter serien borte mot seriemester Steinkjer neste mandag.

Kretsmester med stil

Postet av Marius L. Larsen den 5. Okt 2022

Tiller er kretsmester i J17-klassen, mens gutta tapte knepent i to oppgjør. Slik var en sprudlende onsdagskveld.

Denne gjengen er kretsmester i fotball i 2022.


De blåkledde fra Tillerbyen kunne juble over et fantastisk kretsmesterskap, men vi starter dagens oppsummering med guttenes to oppgjør.

G16-2 tok turen nedover til Sjetnmarka for å møte hjemmelaget Sjetne, men det ble tøffe minutter i starten. Vertene tok ledelsen, men Bendik Jenssen utlignet tidlig i andre omgang. Kort tid etter tok Sjetne tilbake ledelsen, og Tiller klarte aldri å svare. Dermed endte det med et knepent 1-2-tap.

Les kampfakta her


Senere på TOBB Arena Sør var G19-1 vertskap for Strindheim Toppfotball, og også her måtte blåtrøyene se seg selv havne tidlig under. Tommy Bandiola Do utlignet til 1-1 før et selvmål førte til at gjestene var i ledelsen nok en gang.

David Tertels utlignet til 2-2 rett før fløytesignalet, og stillingen holdt seg nesten hele andre omgang. Spillet bølget fram og tilbake, men det var gjestene som stakk av med alle poengene med sitt vinnermål på overtid.

Les kampfakta her


Satte standarden tidlig

På TOBB Arena Sør sto også slaget om kretsmesterskapet i J17-klassen, der serieleder Tiller tok imot utfordrer Utleira til en real toppkamp.

Blåtrøyene var virkelig skrudd på fra start av, for etter bare ti minutter sto det 2-0 til hjemmelaget etter to scoringer av Ida Sofie Bye-Andersen. Et mål fra Ingeborg Nyberg Hansen, to mål fra Emma Kalvøy Bye og nok en nettkjenning fra Bye-Andersen - dermed hattrick - sørget for en solide 6-0 til pause.

Tiller spilte lekker angrepsfotball og viste seg fra sin beste side, og de fortsatte etter sidebytte. To scoringer fra Michelle Kveberg Alstad, der siste nettsus var i lengste kryss, gjorde at blåtrøyene ledet hele 8-0 mot lag nummer to på tabellen.

Utleira reduserte helt på tampen, men det dempet uansett ikke Tillers strålende kveld. De blåkledde kunne juble over en knallsterk 8-1-seier og kretsmesterskap i J17-klassen for første gang siden 2018.

En særdeles stor prestasjon av et ungt lag som kunne feire med sprudlevann ute på banen etter kampslutt. Vi gratulerer så mye med prestasjonen!

Les kampfakta her
Dramatikk til siste slutt

Postet av Marius L. Larsen den 4. Okt 2022

Knepne seire og tap. Slik var en nervepirrende mandagskveld.

Ingeborg Nyberg Hansen (nr to f.v.) likte svært godt å returnere til sin tidligere hjemmebane.


De blåkledde fra Tillerbyen hadde knapt rukket å komme seg til rette før Ema Redzovic sendte J13-1 i føringen i hjemmeoppgjøret mot KIL/Hemne på TOBB Arena Sør. Gjestene fra Kyrksæterøra utlignet, men Tiller gikk opp i en 3-1-ledelse ved scoringer fra blant annet Anna Standal Lyngstad.

Utrolig nok snudde gjestene kampen helt på hodet med fire scoringer de siste tretti minuttene før Tiller reduserte til 4-5 helt på tampen.

Les kampfakta her


Tiller tok ledelsen tidlig i andre omgang etter målløse første 35 minutter mot Melhus på samme bane, men gjestene fra Gruva utlignet kort tid etterpå. Spillet bølget fram og tilbake før Tiller tok tak og tok tilbake ledelsen ved Mathias Samson. Mot slutten fastsatte Patrik Tørset Johnsen resultatet til 3-1 og stor jubel hos de blå.

Les kampfakta her


Ingeborg Nyberg Hansen. Det er overskriften

Dramatikk skulle det bli nok av hos de voksne også. I kveldens siste kamp på TOBB Arena Sør var herrer-3 vertskap for Bratsberg. Et forfallstungt Tiller-lag måtte se gjestene ta ledelsen, men Tiller ga seg ikke, til tross for at de fikk en spiller utvist.

I løpet av seks minutter kom det tre nye scoringer. Først utlignet Morten Modalsli Torset til 1-1 før Bratsberg scoret på nytt. Rett etterpå svarte tvillingbror Marius til 2-2 og store gledesscener. Kampen lå og vippet helt til det 89. minutt da Bratsberg scoret vinnermålet i en hektisk kamp.

Les kampfakta her


Og hvis man trodde man hadde opplevd alt, så må man faktisk lese det som kommer nå. På Hammersborg kunstgress gjestet kvinner-2 et rutinert Vestbyen-lag i 3. divisjon. En svak første halvtime gjorde at hjemmelaget tok ledelsen på et innlegg i feltet, men Tiller svarte.

I løpet av de ni neste minuttene var det duket for Ingeborg Nyberg Hansen-show på sin tidligere hjemmebane. Først utlignet hun til 1-1 på straffespark etter at Emma Kalvøy Bye ble felt. Ikke mange minutter etterpå kom dagens beste angrep. Andrea Buberg Sæteren var inne i 16-meteren på en 5-meter. Ballen gikk via Tiril Olsen som fant nysignerte Mari Steinbråten Krogsgård på vei fremover. Hun fant Nyberg Hansen med en strålende bakromspasning, som chippet e-l-e-g-a-n-t over keeper og i mål. Rett før pause hamret sistnevnte like greit inn 3-1 for Tiller på et hjørnespark som gikk rett i mål!

Vestbyen reduserte til 2-3 etter en drøy time før Tiller svarte igjen. En ball som havnet like utenfor 16-meteren ble plukket opp av - ja, du gjettet riktig - Nyberg Hansen som fyrte løs og sendte Tiller tilbake i en tomålsledelse.

Men det ble enda mer galskap mot slutten. Vestbyen reduserte først fra straffemerket, og fire minutter før full tid utlignet de til 4-4 på en kontring, rett etter at Tiller hadde en stor mulighet alene med keeper.

Men Tiller var ikke ferdig - vær du sikker. Et knapt minutt senere stormet Tiller i angrep fra avspark. Nyberg Hansen kom inne i feltet fra skrått hold og var iskald da hun serverte Cornelia Nordtug Knudsen på fem meter som tuppet inn 5-4 i nærmeste hjørne til elleville jubelscener hos de hvitkledde.

Dermed er våre unge rekrutter fortsatt i skuddhold rett bak serielederen med kun tre kamper igjen av sesongen.

Les kampfakta herUavgjort mot Ranheim

Postet av Marius L. Larsen den 27. Sep 2022

...mens 14-åringene vant. Slik var mandagskvelden.

Ida Sofie Bye-Andersen (t.h.) scoret et kremmerhus mot Ranheim. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.


De blåkledde fra Tillerbyen startet kvelden på TOBB Arena Sør der J13-2 tok imot Sokna til en tøff duell. Tiller spilte seg fint frem til flere gode målsjanser, men dette var ikke dagen for å treffe mellom stengene. Kampen endte til slutt med et knepent 0-2-tap.

Les kampfakta her


På Ranheim var J14 på besøk, og her skulle det bli store jubelscener. Tiller tok umiddelbart tak i kampen og fikk belønning for strevet rett før pause. Mia Arnegård Kulvik var sikker i sin sak fra straffemerket og sendte Tiller i føringen.

Frida Karine Helgheim Bang doblet ledelsen etter 47 minutter, og selv om Ranheim reduserte helt på tampen, holdt Tiller unna og kunne juble over en sterk 2-1-seier.

Les kampfakta her


Kanskje årets mål på TOBB?

Tilbake på TOBB Arena Sør var kvinner-2 i aksjon mot et forsterket Ranheim-lag. Tiller, som hadde flere sentrale forfall grunnet sykdom og skoletur, stilte allikevel en sterk tropp for å duellere mot de mer rutinerte gjestene.

15-årige Ida Sofie Bye-Andersen hamret inn 1-0 allerede etter tre minutter på fantastisk vis. Hun vendte opp fra 22 meter og fyrte løs der ballen gikk kontant i lengste kryss - for et mål!

Ranheim utlignet etter et drøyt kvarter, og begge lag hadde store målsjanser i første omgang. Etter sidebytte var det Tiller som skapte de største mulighetene, men verken Emma Kalvøy Bye, Louisa Stuedahl eller Selma Saastad maktet å treffe nettmaskene.

Kampen ebbet ut i 1-1 og ett poeng hver. Resultatet betyr at Tiller har fortsatt heng på serieleder Steinkjer med fire kamper igjen å spille.


Les kampfakta herTre av fire

Postet av Marius L. Larsen den 19. Sep 2022

Mandagen endte med mange jubelscener. Her er vår oppsummering av de fire kampene.

Emma Kalvøy Bye fortsetter å score mål i 3. divisjon.


De blåkledde fra Tillerbyen har passert halvveis av høstsesongen, og det er ikke snakk om å ta det rolig nå.

Lagene peiser på videre i jakten på gode prestasjoner og opplevelser, og det fikk også to av våre 13-årslag erfare. J13-2 var på en bortekamp mot samarbeidslaget Stadsbygd 2/Rissa 2/Vanvik 2, der Tiller kunne juble over en sterk 3-1-seier etter scoringer av blant annet Silja Andersen Nordgård og Ema Redzovic.

Les kampfakta her


Samtidig spilte G13-1 mot Freidig hjemme på TOBB Arena Sør. Her var det lenge spennende og målløst, men en suser fra Axel Martinius Dahl sørget for at Tiller vant 1-0.

Les kampfakta her


TOBB-kvelden ble fullført av G16-2 som tok imot Astor 2, men de måtte se seg beseiret 1-6.

Les kampfakta her


Studentene ga tøff motstand

Kampkvelden ble avsluttet på Lade 4, som utrolig nok hadde fått nye lyspærer i de kruttsvarte lampene fra fjoråret. Vi må si å være positivt overrasket etter å ha hatt småfarlige opplevelser i mørket der de siste årene.

På Lade var kvinner-2 gjestende lag i møtet med studentene fra NTNUI, og laget som holdt på å slå Malvik for få uker siden ga Tiller en solid kamp.

Hvittrøyene fra sørsida tok oppskriftsmessig ledelsen etter 12 minutter. Et hardt og godt skudd fra Cornelia Nordtug Knudsen ble delvis avverget av vertenes keeper som måtte gi retur. Der var Ida Sofie Bye-Andersen først på og kranglet inn 1-0 i duell med sisteskansen.

Det var vanskelig å komme forbi et lavtliggende og hardtkjempende NTNUI-lag. Tiller skapte flere store målsjanser, men var også litt for unøyaktig i pasningsspillet.

Avgjørelsen falt ti minutter før slutt etter en solid dominans. En god og sterk Selma Karaslaan vendte lekkert opp og fant Emma Kalvøy Bye med en perfekt stikker. Alene med keeper var lynvingen iskald og fikset 2-0.

Det betyr at Tiller 2 fortsatt ligger på andreplass på tabellen i 3. divisjon, kun ett poeng bak serielederen.

Les kampfakta her