Kategori

2021 fra A til Å

Postet av Marius L. Larsen den 28. Des 2021

Vi gjentar fjorårssuksessen ved å oppsummere året som har gått fra A til Å.

Stor fotballglede å se under straffesparkkonkurransen i april, da vi trengte det som mest.


A - Avlyst. Dessverre ble Tiller Futsal Cup 2021 avlyst grunnet et forhøyet smittetrykk. Dejá vú også nøyaktig ett år senere, da neste års turnering heller ikke blir gjennomført av samme årsak. Trist.


B - Brede Frøysa. Ble toppscorer for herrer A i Norsk Tipping-ligaen med fire nettkjenninger. Sammenlagt i alle turneringer havnet han likt med Jonathan Smerkerud Frønes og Robin Hermanstad. Nåløye.


C - Cupmoro. Våre beste menn kvalifiserte seg til 2. runde i NM, og der møtte de eliteserielaget Kristiansund Ballklubb foran 511 feststemte tilskuere under fortsatt strenge smittevernregler på TOBB Arena Sør. En fantastisk dag som alle fortjente, tross 1-5-tap. Takk.


D - Dennis Tørset Johnsen. Tiller-gutten oppvokst i Martin Kregnes veg debuterte på A-landslaget i VM-kvalifiseringskampen mot Montenegro 11. oktober. Det ble i tillegg en målgivende pasning på 2-0-målet rett før slutt. Tiller.


E - Ellevilt. Futsal-Tiller blomstret virkelig etter utesesongen var over. 14. november tok Tiller tre gull i Heimdal Indoor (G13, G16 og J17). Deretter ble det gull på G14 og gull for J17 i Flatås Julecup mens G19 fikk æren av å avslutte innendørsåret med gull i Buvik Cup. Pokalplukkere.


F - Finalelag. J17 spilte totalt fem finaler i 2021, der de vant tre av dem. Den første var talentcupen på Hamar, som var en intensiv turnering på tre dager - men for en herlig opplevelse for alle involverte. De kronet utesesongen med å bli kåret til best i Trøndelag. Gull.


G - Gjensyn. Etter å ha sendt et helt lag noen kilometer nordover de siste årene, ble det rett før jul endelig bekreftet at Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Tiril Olsen og Siri Berg-Johansen returnerer til den helblå drakta foran en svært spennende 2022-sesong. Comeback.


H - Høsten. Vi fikk en fantastisk høstsesong. Først litt restriksjoner på antall, men så var alle i full blomst, også de eldste. Vi opplevde mange fantastiske hendelser, hjemme og borte. Glede.


I - Immatrikulering. Sent i august fikk våre nye spillere trene på TOBB Arena Sør for første gang, nemlig 2015-årgangen. Fremtiden.


J - Jensen, Marius. 17-åringen ble toppscorer i G19 0. divisjon med sine fem fulltreffere for laget som til slutt havnet på en respektabel 5. plass. Treffsikker.


K - Kok. Både virkelige og uvirkelige scener da J17 ble kretsmester i futsal foran over 300 tilskuere i Heimdalshallen, der 95 % av dem holdt med de blå. Synne Aunehaugen scoret finalens eneste mål. Utvikling.


L - Lett start. Det tok sin tid før vårsesongen kom i gang, men utover våren ble det heldigvis kamper for våre lag i aldersbestemte årsklasser. For en hel uke midt i varmeste juni måtte vi også stenge TOBB Arena Sør for publikum, men vi tok ansvar og delte live-oppdateringer, kamprapporter og bilder fra samtlige oppgjør. Vilje.


M - Mesterlig. Lørdag 17. april arrangerte vi Tiller-mesterskapet i straffespark for andre år på rad. Nok en gang ble det en gedigen festdag på TOBB Arena Sør. To arrangementer, 300 deltakere, 100 tilskuere og ti arrangører. G14 seiret i første del, herrer A i andre del. Tusen takk for en flott dag. Tradisjon.


N - Navnekonkurranse. I februar arrangerte vi en navnekonkurranse på andreetasjen i Fotballhuset. Vi ba om deres stemmer på Facebook og Instagram, og der gikk navnet "Blåstua" til topps. Forslagsstiller var Mia Bjerkan. Hjem.


O - Opprykk x 2. Kvinnelaget kunne juble over en fantastisk opprykk til 2. divisjon 31. oktober etter en sterk 5-3-seier over Steinkjer. En uke senere rykket også andrelaget opp til 3. divisjon etter å ha slått Flatås i opprykkskvalifisering. Dedikasjon.


P - Potensial. Våre to A-lag brukte flere unge spillere i årets sesong, og de imponerte kraftig. Alexander Kvalvik, Vilde Bjørgård Kristiansen, Mathias Vinjevoll, Marita Flataunet - for å nevne noen. Og flere kommer. Det er bare å spenne seg fast. Muligheter.


Q - Qatar. Et omdiskutert tema. Et enstemmig Tiller-styre sa nei til norsk deltakelse i VM i Qatar neste år på et ekstraordinært fotballting. Nå slipper vi uansett å tenke på den saken. Handling.


R - Ros. For andre år på rad ble TINE Fotballskole Tiller kåret til Trøndelags beste. I år hadde vi hele 140 deltakere fordelt på to arrangementer. Vi ser allerede frem til neste august. Topp.


S - Stuedahl-Karlsen, Hedda. Ble toppscorer for kvinner A med sine ni mål på elleve 3. divisjonskamper. Thale Hinsverk var bare ett mål bak. Nå venter 2. divisjon. Vi gleder oss noe vanvittig. Goals.


T - Thea Arnegård Kulvik. Spissen havnet utvilsomt på toppen av måltabellen for J17 med sine 19 nettsus i alle trønderske turneringer. Livet.


U - Utvikling. Samtlige Tiller-årganger opplevde mange oppturer i form av både prestasjoner og resultater. Vi hadde det så gøy, spesielt på TOBB Arena Sør - det var mye for oss å dele med befolkningen. Å vinne gir også utvikling. Det vises i stor grad. Trapp.


V - Ventetid. 637 dager tok det før herrer A spilte sin første obligatoriske kamp da de slo Tynset i 1. runde i NM i juni. Lykke.


W - Western. Det var magisk stemning lørdag 25. september da Norge ble gjenåpnet for fullt. Klemming, high-fives og sikkert litt skåling. Minner.


X - X-aksen. Den som går vannrett, som en tidslinje. Vi fikk mange slike akser, både bortover og oppover, servert av myndighetene i år, men var det noe vi var flinke til, så var det å se fremover og fortsette å etterleve regler, anbefalinger og oppfordringer. Utholdenhet.


Y - Yngst. I september etaberte vi fotball etter skoletid sammen med Reidar Schjei. Der går pila strake veien oppover. I skrivende stund er det 15 deltakere, men det er plass til mange flere, noe vi både håper og tror det vil bli i løpet av 2022. Schooligans.


Z - Zakopane. Som hoppbakken i Polen, tok Tiller sats og etablerte en rekruttordning på jentesiden etter suksessen med guttene (U21) i år. Det er fra 2022 dette gjelder for jentene, og klubben er veldig positive til gjennomføringen. Behersket.


Æ - Ærefullt. I august fikk vi lov til å vise frem fra vår beste side da Trønderfotball lagde en times lang videoreportasje om Tiller Idrettslag Fotball. Den ligger på YouTube for reprise. Smil.


Ø - Ødeleggende. Rett før jul ble det klart at Norge igjen måtte stenges ned grunnet stor smittespredning. I skrivende stund får ikke spillere over ungdomsskolealder trene innendørs. Vi krysser alt vi har for at dette ikke blir langvarig. Omikron.


Å - Året 2022. Det kommer straks. 2021 er over om ikke så altfor lenge, og vi tror at 2022 kommer til å bli enda bedre. Bare vent og se. Forventningsfull.0 Kommentar

Ti mål og seks poeng

Postet av Marius L. Larsen den 27. Okt 2021

J14-1 og G16-1 jublet for seier tirsdag kveld.

Petter Selvaag Solbakken scoret hattrick mot Stjørdals-Blink. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en særdeles god tirsdagskveld med sine to kamper både på hjemme- og bortebane.

På TOBB Arena Sør tok J14-1 imot Byåsen i sin tredje siste kamp for sesongen. Tiller leverte noen strålende åpningsminutter og ledet 3-0 etter scoringer av Michelle Alstad (2) og Ida Sofie Bye-Andersen.

De slapp rødtrøyene fra Trondheim vest inn i kampen igjen da de reduserte til 1-3 halvveis i andre omgang, men dette var de blåkleddes dag.

I sluttminuttene fikset Bonnie Steinsvoll Bornhammar 4-1 før Bye-Andersen fastsatte resultatet til 5-1 helt på tampen.


Se kampfakta her

Dermed klatret J14-1 opp til 3. plass på tabellen, fire poeng bak og en kamp mindre spilt enn serieleder Malvik - som for øvrig er neste motstander allerede på torsdag.


Solbakken-feber overalt

G16-1 var neste og siste lag ut denne kvelden. De gjestet Stjørdals-Blink på Sandskogan stadion, og der var det dominans fra laget fra storbyen.

Den siste uken har man hørt om Ola Selvaag Solbakken som herjer for Bodø/Glimt og 15-årige lillesøster Ella er fast inventar på vårt solide J17-lag, men denne småkalde kvelden handler om lillebror Petter som tok ansvar på Stjørdal.

Etter 22 minutter fikset sistnevnte 1-0, men utrolig nok ledet hjemmelaget 2-1 til pause.

Andre omgang ble et kjør mot vertenes mål, og i løpet av sju minutter løsnet det til gangs. Fra det 59.- til det 66. spilleminutt endret gjestene målprotokollen fra 2-1 til 2-5.

Sondre Grøtte utlignet til 2-2 før Selvaag Solbakken sendte Tiller i føringen. Alexander Olsen la på til 4-2 før Petter dunket inn sitt hattrick rett etterpå.


Se kampfakta her


G16-1 klatret til 7. plass på tabellen med god kontakt til de nærmeste lagene over seg. Neste seriekamp er også årets siste. Søndag 7. november gjester de avdelingsfavoritt Trygg/Lade.


0 Kommentar

Tiltrekkende torsdag

Postet av Marius L. Larsen den 16. Sep 2021

Det ble to knallsterke seiere og et fanatisk uavgjortresultat i tre oppgjør torsdag kveld.

J17 vant sin fjerde strake seier i 1. divisjon torsdag kveld.


De blåkledde fra Tillerbyen startet torsdagen på Lade, der våre beste kvinner møtte KIL/Hemne til en "hasteavtalt" treningskamp. Egentlig skulle Tiller møte Charlottenlund i 3. divisjon, men kampen ble 24 timer i forveien utsatt til førstkommende onsdag.

Dermed var det flott at KIL/Hemne stilte opp på kort varsel. I kampen som var på tre omganger a 25 minutter, skjøt Hedda Stuedahl-Karlsen Tiller i ledelsen etter bare to minutter. Marie Methis innlegg etter en corner var Stuedahl-Karlsen lynrask med å snappe på første stolpe og sette inn 1-0.

Etter 16 minutter doblet blåtrøyene ledelsen. Et perfekt innlegg fra Maria Alvestad Høvik fant pannebrasken til Thale Hinsverk som stanget inn 2-0 fra kloss hold.

En svært god første omgang ble etterfulgt av en langt tøffere andre omgang. KIL/Hemne reduserte først og deretter utlignet med kort mellomrom, men det ble en jevnere siste periode.

De siste 25 minuttene hadde en scoring til hvert av lagene, slik at treningskampen endte 3-3 på Lade. En meget solid prestasjon av Tiller mot et 1. divisjonslag.


Fjerde strake seier

J17 tok turen til Dalgård kunstgress og et møte med Astor senere på kvelden. Etter 12 minutter banket Thea Arnegård Kulvik inn 1-0 på et glimrende innlegg av Isabel Teigen.

Rett før pause skjedde det mye. Først både doblet og triplet Ingeborg Nyberg Hansen den 1-0-ledelsen med to fantastiske fulltreffere fra 25 meter, og selv om Astor reduserte etter noe klabb og babb i bakre rekker, chippet Vilde Bjørgård Kristiansen inn 4-1 fra 15 meter rett før pause.

Ida Sofie Bye-Andersen punkterte kampen med sin lynraske tupp foran en utrusende keeper tidlig etter sidebytte, og det var absolutt ingen tvil da Arnegård Kulvik satte inn sitt andre for dagen og Tillers sjette scoring alene med keeper etter 54 minutter.

Det kunne fort ha vært en seier med større margin. Bye-Andersen og Michelle Kveberg Alstad traff stolpen i hver sin omgang, og Arnegård Kulvik hamret ballen i tverrliggeren.

Ekstra fornøyelig var det å se nyankomne Elisabeth Sagfjæra Husby, som spilte hele andre omgang og viste imponerende kvaliteter i et nytt lag.

J17 står dermed med fire seiere på like mange kamper og hele 25-3 i målforskjell.


Se kampfakta her


Ett poeng bak 1. plass

Helt til slutt var det duket for dagens tredje og siste bortekamp. Herrer-2 tok turen til Alvdal og Flåklypa-land i en ny 5. divisjonskamp, og der så det ut til at Il Tempo Gigante hadde dratt fra Trondheim.

Tiller hadde like mye energi som Solan Gundersen, og etter 13 minutter satte Eric Mulundo inn 1-0 for dagens hvitkledde spillere.

Mathias Gåsbakk Vinjevoll doblet ledelsen kort tid etter, og da Tobias Ellingsen Aavik økte den til 3-0 etter en drøy time, begynte man å tro at det var mulig å vinne Grand Prix-løpet.

Alvdal reduserte til 1-3 mot slutten, men Tiller holdt unna stormen og la ned en stor defensiv innsats som selveste Reodor Felgen ville ha vært stolt av.

Dermed fortsetter Tiller 2 klatringen på tabellen og er nå kun én plassering unna toppen.


Se kampfakta her
0 Kommentar

Rimol (48) senket Bratsberg

Postet av Marius L. Larsen den 8. Sep 2021

De gamle er eldst. Det var det klokkeklare beviset på Solbakken kunstgress onsdag kveld.

Brage Rimol på Tiller-mesterskapet i straffespark i april. Han er overalt, rett og slett.


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en blandet onsdagskveld på forskjellige baner rundt omkring i Trøndelag.

På Verdal gjestet G16-1 bygdalaget, men det ble ingen hyggelig affære for byguttene fra sørsida av Trondheim. Verdal ledet 3-0 før Tiller reduserte, men hjemmelaget vant til slutt 4-1 i 0. divisjonskampen.

Det var også en 0. divisjonskamp på Melhus, der G19-1 tok turen langs E6 for å kjempe om tre poeng. Dessverre ble det ingen poeng med tilbake til storbyen, da Tiller tapte knepent 1-0.

Den siste aldersbestemte kampen mellom G19-2 og Utleira 2 endte med en herlig 2-1-seier. Ingen målscorere er notert når dette skrives sent onsdag kveld.


16 måneder med uvisshet

Men på Solbakken kunstgress nært Jonsvatnet ble det endelig blå suksess.

Der gjestet vårt herrer-3-lag Bratsberg på den svært korte og smale banen mellom bakkar og berg. Hjemmelaget fra nærområdet tok ledelsen tidlig, men så svarte Tiller med å snu kampen ved Christopher Sneisen og navnebror Pires Ferreira.

Bratsberg utlignet til 2-2, men Tiller ledet 3-2 til pause takket være Fredrik Olufsen - en typisk scoring som sønn av far sin (tror vi).

Men så skjedde det. Spydspiss, treningsfanatiker og selverklært førstevalg Brage Rimol fikset 4-2 på lekkert vis. 48-åringen har dermed scoret i samtlige seniorsesonger siden 1989.

Bratsberg reduserte på nytt, men Preben Holm Aune punkterte kampen med sin 5-3-scoring halvveis i omgangen.


Tiller 3 kunne dermed juble over årets første seier - og den første på to år (!).


Dette er også noen emosjonelle setninger fra mediaansvarlig om en flott gjeng som aldri ga opp. Torset-brødrene, Kristoffer Pires, Rimol selv, BT Clausen, Marius Garstad, Espen Aarvåg, Tom Erik Larsen og flere har overholdt de svært strenge og usedvanlig usolidariske reglene som resten av fotball-Norge har måttet følge frem til sommeren i år. De har trent med avstand og med knapt nok folk på feltet. Nå er de mange i stallen som vil ta fotballen tilbake og har heldigvis klart å få tilbake flere spillere fra den solide '00- og '01-årgangen som egentlig hadde lagt skoene på hylla.

Det er endelig lysere tider. Og det kan de takke seg selv for med måten de har klart å holdt det oppe på.

Tiller Idrettslag Fotball ønsker å takke herrer-3 for en eksemplarisk måte gjennom to svært tøffe år. Vi gratulerer med seieren og ønsker dem all mulig suksess i årets sesong!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Jubelscener i sommervarmen

Postet av Marius L. Larsen den 2. Jun 2021

OPPSUMMERING: Fire kamper tirsdag kveld ga fire sterke seiere.

G14 trakk det lengste strået i en spennende kamp på Lade.


De blåkledde fra Tillerbyen jublet høyere enn høyt og lengre enn langt da en svært rotete mandag heldigvis endte godt med at kamper for barn og unge kunne fortsette.

Det tok de med seg til tirsdagskvelden, der fire oppgjør sørget for fire jubeløyeblikk. Selv uten publikum på tribunen og under et strengt regelverk, var blåtrøyene veldig ivrig etter å konkurrere igjen.

G13 innledet tirsdagskvelden på TOBB Arena Sør i møtet med Ranheim 2, og selv etter tøffe dueller og angrepsspill begge veier, vant Tiller 5-2. Målscorere er i skrivende stund ukjent.

Se kampfakta her.


"Working 9 to 5"

Vi fortsetter ferden på vår hjemmebane. Rett etter G13s kampslutt var J15 i aksjon mot Utleira. Gjestene gikk opp i ledelsen 1-0 tidlig i kampen, men så var det slutt på leken for Tiller.

Spesielt anført av '07erne Michelle Alstad og Ida Sofie Bye-Andersen, så sørget de to for to mål hver og 4-1-ledelse før Sanna Sveine Follestad økte til 5-1 rett før pause.

Utleira reduserte fire ganger til, men de klarte aldri å hamle opp med den nå kjente Tiller-trioen. Flere mål fra Alstad, Bye-Andersen og Sveine Follestad sørget for at J15 vant hele 9-5, der de tre nevnte scoret like mange mål hver.

Se kampfakta her.


Sørgjerd-dobbel sikret tre poeng

Kveldens eneste bortekamp var på OBOS Kunstgressbane på Lade, der G14 gjestet hjemmelaget Trygg/Lade under glovarme forhold på den tidligere flystripa.

Lucas Sørgjerd sendte Tiller i føringen etter kvarteret spilt før Joshua Munguiko doblet ledelsen før pause.

Trygg/Lade reduserte til 1-2 etter 50 minutter, men sekunder etterpå svarte Tiller og Sørgjerd med sin flotte 3-1-scoring.

Vertene reduserte helt på tampen, men Tiller kunne til slutt juble over en sterk 3-2-seier.

Se kampfakta her.


Ni mål og seks målscorere

Tirsdagen både startet og avsluttet på TOBB Arena Sør.

Den siste kampen var G16-2 mot Trygg/Lade 2, og en fantastisk jubelkveld lenge før soldnedgang var et faktum da dommeren blåste i fløyta for siste gang.

Tiller var som et velsmurt maskineri, der alle tannhjulene fungerte like perfekt i selskap med sine nærmeste.

Triumf Ademi og tre mål fra Amed Roni Tahtaci førte til en 4-0-ledelse til pause, og Tiller-presset fortsatte etter sidebytte.

Eirik Leirvik la på til 5-0 før to mål fra Benjamin Lillehaug Kvam og ett fra Fredrik Sørensen Mørk økte den allerede store ledelsen til 8-0.

Lars Michael Løkken fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 9-0.

Se kampfakta her.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline