Kategori

Før avspark: Tiller - Molde

Postet av Marius L. Larsen den 23. Sep 2022

Kvinnelaget tar imot Molde til en real toppkamp lørdag ettermiddag på TOBB Arena Sør.

Glade scener etter en av scoringene på Aker Stadion i juni. Blir det mer Tiller-jubel på lørdag?


Kampinformasjon

🏆 15. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Molde
📅 Lørdag 24. september 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
🎟 Åpent i Blåstua for sesongkortholdere
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsor:


Matchballsponsor:

Skal rykke opp

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Molde velkommen til TOBB Arena Sør og Trondheim denne lørdagen, der det er duket for en real toppkamp.

Molde kommer med fem strake seiere og ingen baklengsmål på de tre siste, men allikevel er de fem poeng bak Tiller med like antall spilte kamper.

Det betyr at romsdalingene er nødt til å beseire Tiller for å ha et lite håp om å kapre den gjeve førsteplassen i avdelingen som gir retten til å spille kvalifisering til 1. divisjon.

Ved tap eller uavgjort på lørdag, vil det fortsatt være mange poeng opp til trønderne.

Molde har tidligere uttalt at de skal rykke opp til 1. divisjon innen 2023 og deretter ta steget opp i Toppserien. Les mer om Moldes ambisiøse planer her.


Siste fem kamper:
Molde 6 - 2 Volda
Nardo 5 - 6 Molde
Blindheim 0 - 4 Molde
Rosenborg-2 0 - 2 Molde
Molde 4 - 0 Herd


2-2 x 2

Forrige oppgjør mot Molde på Aker Stadion hadde spenning fra start til slutt. Tiller ledet 2-0 og leverte en god første omgang, men hjemmelaget svarte etter sidebytte.

Scoringer på indirekte frispark og straffespark gjorde at kampen endte 2-2, der begge lag hadde sine muligheter til å vinne.

2-2 og uavgjort ved full tid ble det også i J19-NM på TOBB Arena Sør. Tiller, som stilte med en overvekt av spillere som til daglig spiller i 3. divisjon, ledet 2-1 før Molde svarte.

Kampen ebbet ut i ekstraomganger og straffespark, hvor Tiller måtte til slutt se seg beseiret.


Alle gode ting er...?


Spillerprofil - Andrea Holm Aune

Vi har ikke rukket å ta ordentlig profilbilde av Andrea enda. Bildet er fra forrige kamp mot Nardo. Mediaavdelingen beklager, faktisk.


Andrea er oppvokst ca 238 meter unna TOBB Arena Sør, og er kanskje lagets mest blide spiller. 22-åringen har opplevd så mange turneringsseire og kretsmesterskap at vi dessverre har mistet tellingen.

Andrea kan spille i de fleste sentrale posisjoner, helst i forsvar eller på midtbanen. Hun er kjent for en enorm fysikk og en utrolig nese for mål.

Hun var en sterk bidragsyter til at Tiller snudde fjorårets viktige kamp mot Utleira, der hennes to mål sørget for at blåtrøyene til slutt vant 3-1.

Med andre ord, hun har vært med på opprykket fra både 4.- og 3. divisjon på en jublende måte.


Visste du at Andrea...

...er også meget god i håndball og har en eldre bror (Preben) som fortsatt er aktiv i Tiller Fotball?


Alle er tilgjengelig

Tiller kommer til dette oppgjøret med stinn av selvtillit etter en solid periode med kamper og treninger. Forrige oppgjør borte mot Nardo tok Tiller oppskriftsmessig ledelsen ved Hedda Stuedahl-Karlsen, men en svak avslutning på første omgang gjorde at hjemmelaget utlignet.

Blåtrøyene viste seg imidlertid fra en bedre side etter sidebytte og vant til slutt kontrollerende 5-1.


Siste fem kamper:
✅ Tiller 4 - 0 Blindheim
✅ Herd 2 - 0 Tiller
✅ Rosenborg-2 0 - 2 Tiller
 Volda 0 - 3 Tiller
✅ Nardo 1 - 5 Tiller


Se tabellen her


Til toppkampen mot Molde har Tiller ingen nye skader å melde om. Det betyr at alle er tilgjengelige for seleksjon.

For et luksusproblem.

Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før kampstart.Før avspark: Nardo - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 17. Sep 2022

Kvinner A gjester Nardo i det 14. serierunden søndag ettermiddag.

Hedda Stuedahl-Karlsen er klar for flere tøffe dueller mot Nardo søndag ettermiddag.


Kampinformasjon

🏆 14. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Nardo
📅 Søndag 18. september 2022
⏰ Kl.16.00
🏟 Nissekollen kunstgress (Nardo)
📲 @TillerFotball på TwitterRykker ned, men ikke uten kamp

De blåkledde fra Tillerbyen tar turen til Nardo denne regnværstunge søndagen, der Tiller spiller sin første seriekamp på 15 dager.

De burgunderkledde fra Nissekollen ligger helt sist på tabellen og har allerede rykket ned til 3. divisjon før dette oppgjøret, selv med fem kamper igjen å spille.

Men det må også sies at Nardo har vært nære resultatmessig i flere av sine siste oppgjør. Faktisk har de fire siste kampene endt med et knepent ettmålstap.

Deres eneste seier så langt i 2. divisjon kom hjemme mot Blindheim (3-1) i juni.


Siste fem kamper:
Træff 5 - 2 Nardo
Nardo 5 - 6 Molde
Hødd 1 - 0 Nardo
Nardo 2 - 3 Tynset
Herd 3 - 2 Nardo


Kun ett mål sist

I motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør i juni ble det aldri en målrik affære. Tiller styrte det meste av banespillet og skapte et titalls store målsjanser mens Nardo sa seg ultralavt i håp om å stenge igjen.

Det klarte de i litt over en time. Da smalt det i nettmaskene fra Thale Hinsverk, og det ble også det eneste målet i kampen som sørget for tre nye poeng for hjemmelaget.

Det forventes en ny tøff kamp på søndag.


Les vår kamprapport fra juni her


Spillerprofil - Pia Elise Skråmo Lien


Pia Elise kom til Tiller fra Flatås midtveis i den krevende 2020-sesongen, og hun markerte seg umiddelbart med sin gode pasningsfot og blikk for spillet. Hun ble også kretsmester i J19-klassen etter bare noen måneder i helblått.

19-åringen, opprinnelig fra Kattem, trives kanskje best som midtbanespiller, men kan også bekle en midtstopperrolle, noe hun har gjort flere ganger i årets sesong.

Skråmo Lien var en sterk bidragsyter til at det ble dobbelt opprykk i fjor.


Visste du at Pia Elise...

...kan være litt distré samtidig som at hun er kjapp i replikken (noe som gir noen uforglemmelige øyeblikk), og er stort sett alltid blid og imøtekommende?


Klare for nasjonal liga

Selv om det er 15 dager siden forrige seriekamp, har Tiller trent svært godt i den perioden. Forrige kampopplevelse var borte mot Volda der blåtrøyene møtte et fysisk tøft hjemmelag, men Tiller gjorde rent bord og vant fortjent 3-0.

Den seieren var med å sikre plassen i neste års svært spissede 2. divisjon, der åtte regionale avdelinger skal bli til to nasjonale.

En meget sterk prestasjon med fem runder igjen å spille.

Nå går de for å vinne hele avdelingen.


Siste fem kamper:
🔘 Tiller 1 - 1 Rosenborg-2
✅ Tiller 4 - 0 Blindheim
✅ Herd 2 - 0 Tiller
✅ Rosenborg-2 0 - 2 Tiller
Volda 0 - 3 Tiller


Se tabellen her


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før kampstart.Før avspark: Volda - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 2. Sep 2022

Kvinnelaget gjester Volda i den 13. serierunden lørdag ettermiddag.

Blir det mer jubel for denne gjengen på lørdag? Husk å følge oss på Twitter for direkteoppdateringer rett til din mobil.


Kampinformasjon

🏆 13. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Volda
📅 Lørdag 3. september 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 Sparebank 1 Bana (Volda)
📲 @TillerFotball på TwitterTre strake seiere - så ble det tap

De blåkledde fra Tillerbyen setter seg på bussen fredag formiddag i bortemøtet med Volda, og de vet at det blir en tøff affære mot laget fra bygda som huser journalisthøgskolen.

Grønntrøyene fra nære Ørsta sto med tre strake seiere og nærmet seg den viktige femteplassen, men så ble det et sviende 2-0-tap for Herd i forrige runde.

Det betyr at Volda må vinne over Tiller for å ha en reell sjanse på den siste plassen som gjør at de kan spille på nivå tre neste år.


Siste fem kamper:
❌ Molde 6 - 2 Volda
✅ Volda 6 - 0 Hødd
✅ Rosenborg-2 1 - 2 Volda
✅ Volda 1 - 0 Blindheim
❌ Herd 2 - 0 Volda


3-0 etter et kvarter

Tiller startet i femte gir og så seg aldri tilbake i motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør i åpningskampen i 2. divisjon tilbake i april.

Vilde Winge Kristiansen ble historisk med klubbens første mål noensinne på det nivået, og hjemmelaget ledet hele 3-0 før det var spilt et kvarter.

Blåtrøyene vant til slutt 4-1 og fikk en perfekt start på livet på nivå tre.

Les vår kamprapport her


Spillerprofil - Mari Kristine Vik


Vi har kommet til en klippe av en forsvarsspiller som vi skal få æren av å presentere. Mari Kristine er en vaskeekte Tiller-jente oppvokst et halvlangt steinkast unna TOBB Arena Sør.

19-åringen var på en liten reise innom Rosenborg og KIL/Hemne før hun vendte tilbake til den blå bydelen etter opprykket i fjor.

Hun har startet samtlige kamper i år, noe som vitner til et særdeles godt grunnlag for å unngå skader. Mari Kristine kan spille i samtlige posisjoner i forsvar som på midtbanen, og har vært en solid spiller i bakre ledd så langt i årets sesong.


Visste du at Mari Kristine...

...står igjen etter hver trening og skyter baller mot mål sammen med et par andre og er norgesmester i både fotball og futsal med moderklubben sin?


Gulstad klar igjen

Tiller vet inderlig godt at de kan sikre en plass i neste års svært spissede 2. divisjon ved seier over Volda. Da betyr det at de vil ende dårligst som nummer fem i avdelingen, som er den siste plassen til neste års nivå tre. Det ville være en smått fantastisk prestasjon fra det nyopprykkede laget.

Blåtrøyene kommer fra en solid og svært fortjent 2-0-seier over Rosenborg 2 på Lade Idrettspark. Mål fra Synne Aunehaungen og avdelingens toppscorer Vilde Winge Kristiansen sørget for jubel på nordsiden av byen.


Siste fem kamper:
🔘 Molde 2 - 2 Tiller
🔘 Tiller 1 - 1 Rosenborg-2
✅ Tiller 4 - 0 Blindheim
✅ Herd 2 - 0 Tiller
✅ Rosenborg-2 0 - 2 Tiller


Se tabellen her


Det er også en gledelig nyhet å melde før årets lengste busstur til Volda. Sandra Aardahl Gulstad er klar for kamp igjen etter kneoperasjon i vår og gode uker med opptrening. Nå står motstandernes forsvar for tur.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før avspark.Tre poeng over Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 23. Aug 2022

(Rosenborg-2 0 - 2 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller vant fullt fortjent over Rosenborg 2 mandag kveld.

Samtlige utespillere jubler over Synne Aunehaugens åpningsmål. Det skulle etter hvert bli en fin blåmandag på Lade.


Sammendrag

* Aunehaugen scoret først
* Winge Kristiansen doblet rett før pause
* Store målsjanser i starten av andre omgang
* Full kontroll bakover
* To debutanter på banen


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet kampen på Lade best, og de spilte vertene svært lave i perioder. Selv om hjemmelaget hadde en skuddmulighet fra 25 meter i åpningsminuttene, var det blåtrøyene det handlet om.

Andrea Holm Aune tvang frem en god redning fra keeper, og både Thale Hinsverk og Synne Aunehaugen holdt på å styre dødballer i mål - men bare nesten.

Helt fram til det 22. spilleminutt. Et perfekt hjørnespark fra Mari Kristine Vik ble styrt i mål av Aunehaugen på krigersk vis, og det var fortjent.

Gjestene fra sørsida fortsatte å dominere banespillet ved å spille seg ut fra presset gang etter gang, og like før pause ble ledelsen doblet. Andrea Sivertsen Broholm hamret ballen i stolpen, og ballen endte i en farlig retursone. Der hadde Vilde Winge Kristiansen plassert seg. Hun fintet bort en motspiller før hun satte ballen iskaldt i nærmeste hjørne fra sju meter til 2-0.


Svært nære 3-0

Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Tiller vartet opp med to store målsjanser. Først gjorde Hedda Stuedahl-Karlsen et herlig forarbeid og serverte nysignerte Selma Saastad bak i feltet, men avslutningen gikk rett i tverrliggeren.

Kort tid etterpå fikk Saastad en ny stor mulighet etter å ha løpt fra forsvaret, men alene med keeper ble forsøket reddet av vertenes målvakt.

Stuedahl-Karlsen hadde senere annet skuddforsøk og Mari Kristine Vik flere gode innlegg, men det ville seg ikke foran mål.

På midtbanen hadde 15-årige Andrea Buberg Sæteren full kontroll, der hun strødde pasninger og ga motstanderne muskler i duellene, slik hun så mange ganger har gjort i 3. divisjon.

Bakover hadde Tiller lite å måtte hanskes med. Det var ikke mange ganger Tiller-keeper Kaisa Øien Aune måtte i aksjon.


Dermed kunne blåtrøyene strekke armene i været for nok en seier i 2. divisjon - og en ny kamp uten baklengsmål.

Mediaavdelingen har gjort nøye utregning på tabellen, som sier at Tiller på matematisk vis trenger tre poeng til - én seier - for å nå målet sitt om spill en kraftig forbedret 2. divisjon neste år. For en fantastisk oppnåelse det vil være for det nyopprykkede laget.

Se tabellen her


PS! I dag var det to debutanter. Selma Saastad, som fylte 21 år denne dagen, fikk sin første Tiller-kamp etter overgangen fra Byåsen KF. I tillegg fikk 15-årige Andrea Buberg Sæteren sin A-lagsdebut etter å ha hatt en strålende utvikling på det gode rekruttlaget.


Nå blir det en liten kamppause. Neste duell er lørdag 3. september kl.14.00 borte mot Volda.


Kampfakta

Rosenborg BK-2 0 - 2 Tiller IL
0-1 Synne Aunehaugen 22'
0-2 Vilde Winge Kristiansen 42'

12. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
Mandag 22. august 2022 kl.19.00
Gult kort Tiller: Synne Aunehaugen (80')
Tilskuere Koteng Arena (Lade): ca 100


Laget

Kaisa Øien Aune, Synne Aunehaugen, Andrea Holm Aune, Mari Kristine Vik, Vilde Bjørgård Kristiansen, Marie Methi, Andrea Sivertsen Broholm, Thale Hinsverk, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen, Marie Schult Optun.

Innbyttere: Marita Flataunet-Jensen, Andrea Buberg Sæteren, Selma Saastad, Tiril Olsen, Aiila Renander Bransfjell.Før avspark: Bortekamp på Lade

Postet av Marius L. Larsen den 21. Aug 2022

Tiller tar turen til Lade Idrettspark mandag kveld.

Ekstatiske jubelscener da Synne Aunehaugen stanget inn utligningen i juni.


Kampinformasjon

🏆 12. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Rosenborg 2
📅 Mandag 22. august 2022
⏰ Kl.19.00
🏟 Koteng Arena (Lade)
📲 @TillerFotball på TwitterTapte forrige helg

De blåkledde fra Tillerbyen tar turen nordover til Lade-anlegget denne mandagskvelden, samtidig som våre beste menn spiller mot samme type motstander hjemme på TOBB Arena Sør.

Les også: Før avspark: Tiller - Rosenborg 2


På Lade møter Tiller et lag som kommer fra et 2-1-tap hjemme for Volda sist helg. Et sent vinnermål sørget for at tre poeng ble med hjem til Sunnmøre.


Siste fem kamper:
✅ 3-2 vs Blindheim
✅ 4-0 vs Træff
🔘 1-1 vs Tiller
✅ 1-0 vs Herd
❌ 1-2 vs Volda


1-1 på TOBB

I motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør i juni ble det tilskuerrekord på en kvinnekamp. Nærmere 350 tilskuere tok turen for å heie frem de blå til tre poeng, og det sier litt om stemningen på hjemmebane for tiden.

Blåtrøyene havnet under etter bare fem minutter, rett etter at de selv hadde en stor målsjanse. Men Synne Aunehaugen stanget inn 1-1 kvarteret før slutt på svært fortjent vis, og dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene.

Etter kampslutt opplevde flere av Tiller-spillerne noe så hyggelig som å bli tatt bilder med av unge Tiller-spillere, både gutter og jenter.

Forbilder.


Les vår kamprapport her


Spillerprofil - Thale Hinsverk
Vi fortsetter vår ferd gjennom årets spillerstall. Denne gang landet pila på evighetsmaskinen Thale Hinsverk.

Thale kom til den blå bydelen fra moderklubben Kattem i forkant av 2016-sesongen. Det betyr at årets sesong er nummer sju i helblå drakt for 19-åringen.

Angrepsspilleren startet Tiller-karrieren sin som kantspiller, men har de siste årene bekledd midtbanerollen med glans. Hun ble norgemester i futsal i slutten av mars.


Visste du at Thale...

...satt på tribunen under NM-finalen i 2017, har scoret over halvparten så mange mål som antall spilte A-lagskamper (27/48) og at hun nesten alltid kommer for sent til oppmøte?


Spillerprofil - Marie Methi


Marie er en selvskreven midtbanespiller som også er lagets kaptein. 20-åringen har kun vært i Tiller så langt i sin fotballkarriere, og den har inneholdt svært mange oppturer.

Marie er norgesmester i både fotball og futsal med moderklubben sin, og har også svært mange cupmedaljer gjennom de aldersbestemte årene.

Hun tar ofte dødballer og er vanligvis svært presis med sin beryktede høyrefot.


Visste du at Marie...

...startet NM-finalen i 2017, scoret et frisparkmål fra 40 meter i 2020 og kan ikke å lyge i konkurranser?


Selma Saastad klar for Tiller

Tiller kommer til denne kampen med endringer i spillertroppen. Dina Hellebust Hegerberg har forlatt Tiller til fordel for studier i Bergen. Vi takker Dina for innsatsen i Tiller, og vi ønsker henne selvsagt lykke til på veiene videre.

En fin liten nyhet er at Selma Saastad er klar for de blåkledde fra Tillerbyen. Selma spilte senest for Byåsen Kvinnefotball og har trent med Tiller i flere uker. Angrepsspilleren har bursdag på kampdagen (22. august), og feirer derfor sin 21-årsdag med et oppgjør på Lade. Vi håper det blir en skikkelig poengfeiring!

Hun har tidligere spilt for blant annet Vålerenga og har spilt sine ungdomsår i Fet IL.

Velkommen til den blå bydelen, Selma!


Siste fem kamper:
✅ 1 - 0 vs Nardo
🔘 2 - 2 vs Molde
🔘 1 - 1 vs Rosenborg-2
✅ 4 - 0 vs Blindheim
✅ 2 - 0 vs Herd


Se tabellen her


Tiller opplevde en blandet kamp mot Herd, selv om det ble tre veldig fortjente poeng. Nå har laget trent godt hjemme på TOBB Arena Sør den siste uken og er klare til å spille en ny tøff kamp i 2. divisjon.

Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før kampstart.