Kategori

Aunehaugen sikret poeng

Postet av Marius L. Larsen den 22. Jun 2022

(Tiller 1 - 1 Rosenborg-2) TOBB ARENA SØR: Rekordmange supportere så Tiller kjempe seg til et viktig poeng onsdag kveld.

Jubel etter Aunehaugens veldig fortjente utligning.


Sammendrag

* Havnet under etter fem minutter
* Tiller-dominans andre halvdel av første omgang
* Ikke mange, men store målsjanser
* Mye fram og tilbake i andre omgang
* Aunehaugen stanget inn utligningen


Kamprapport

Rammen var lagt lenge før kampstart denne onsdagskvelden. Allerede en halvtime før avspark var tribunen allerede halvfull av supportere, og et folkehav som etter nærmere telling var omtrent 350 stk er helt fantastisk.

Vi ønsker å starte kamprapporten med å takke hver og en som tok turen for å støtte de blå - vi setter umåtelig stor pris på det.

Og Hedda Stuedahl-Karlsen var svært nære å sende den blå fanskaren til himmels etter bare tre minutter, men skuddet ble godt reddet av gjestenes keeper.

Istedenfor tok bortelaget ledelsen på et hjørnespark rett etterpå og dermed en tidlig motbakke å klatre for Tiller, men vertene kom til hektene omtrent halvveis i omgangen.

Blåtrøyene kjørte kampen fullstendig mot etter hvert slitne motstandere, og de skapte flere store målsjanser. Stuedahl-Karlsen skjøt i steget fra 20 meter, men rett på keeper. Andrea Holm Aune fikk til et bra skudd på et hjørnespark, men fra ti meter skjøt hun like utenfor lengste stolpe. Omgangen ble avsluttet med Synne Aunehaugens knallharde forsøk utenfor 16-meteren som gikk en liten meter over mål.


Corner er mål

Andre omgang var det mye fram og tilbake. Tiller startet friskt med et høyt press og en stor sjanse da Stuedahl-Karlsen skjærte inn og fant Thale Hinsverk på bakre stolpe, men i skuddforsøket ble ballen blokkert akkurat i siste liten.

Ikke lenge etterpå reddet Tiller-keeper Kaisa Øien Aune en styring fra et hjørnespark, men ellers hadde ikke gjestene all verdens å komme med etter sidebytte.

En strålende opplagt Vilde Bjørgård Kristiansen og Aiila Renander Bransfjell stanset bortelagets kontringsmuligheter, og Andrea Sivertsen Broholm hadde turbomotoren tilkoblet.

Etter 75 minutter ble det endelig store jubelscener på TOBB Arena Sør. Et perfekt hjørnespark fra Mari Kristine Vik ble stanget i mål fra Aunehaugen, og nå var lagene like langt - på lekkert og fortjent vis.

Tiller satte inn en solid sluttspurt i jakten på seier, men presisjonen sto ikke helt i stil med viljen og den enorme innsatsen de la ned.


Kampen ebbet dermed ut i 1-1 og ett poeng til hvert av lagene. Det betyr at Tiller fortsatt er ubeseiret og på tabelltopp etter ti kamper.

Neste kamp er også vårsesongens siste. Den spilles lørdag 2. juli mot Blindheim på TOBB Arena Sør.

Se tabellen her


Kampfakta

Tiller IL 1 - 1 Rosenborg BK-2
0-1 5'
1-1 Synne Aunehaugen 75'

10. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
Onsdag 22. juni 2022 kl.19.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 350


Laget

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Aiila Renander Bransfjell, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Marie Schult Optun, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Benyttede reserver: Andrea Holm Aune, Dina Hellebust Hegerberg, Synne Bye-Andersen.Før avspark: Tiller - Rosenborg 2

Postet av Marius L. Larsen den 21. Jun 2022

Tiller tar imot Rosenborgs andrelag i den nest siste vårkampen onsdag kveld.

Et enormt samhold har gitt særdeles gode prestasjoner og resultater så langt i årets sesong. Her fra en solid bortekamp mot Molde sist helg.


Kampinformasjon

🏆 10. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Rosenborg 2
📅 Onsdag 22. juni 2022
⏰ Kl.19.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
🎟 Åpent i Blåstua for sesongkortholdere
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsor:


Matchballsponsor:Uten tap så langt

Tiller ønsker Rosenborgs nest beste spillere velkommen til den tiende serierunden på TOBB Arena Sør denne onsdagskvelden.

Rosenborg 2 har fått en kanonstart på sesongen med hele 20 poeng på de åtte første kampene, noe som betyr at de ennå ikke har opplevd nederlag.

Forrige serierunde, som var senest på søndag, tok de imot Træff på Lade. Der vant hvittrøyene 4-0 og klatret dermed opp på 3. plass på tabellen, kun fem poeng bak tabelleneren og med en kamp mindre spilt.

En spiller Tiller kunne ha sett opp for, er unge Frøya Brennskag-Dorsin som så langt har scoret tre mål og er den angrepsspilleren som utfordrer motstanderens forsvar, men hun er bortreist.


Siste fem kamper:
Tynset 0 - 2 Rosenborg-2
Nardo 4 - 5 Rosenborg-2
🔘 Rosenborg-2 2 - 2 Hødd
Blindheim 2 - 3 Rosenborg-2
Rosenborg-2 4 - 0 Træff


Flere rekruttspillere blir vraket

Det er mye nyere historie mellom klubbene Tiller og Rosenborg (tidl. Trondheims-Ørn). Siden 2017 har Tiller sendt hele ti spillere til Lade, men bare fåtallet har klart å få Toppserie-minutter. Emilie Joramo har nådd lengst med sin imponerende utvikling på midtbanen, selv om også flere andre har fått muligheten.

En annen i A-lagstroppen fra Tiller er Marita Olsen. Forsvarsspilleren var skadet hele fjoråret og har kjempet seg tilbake i kamptroppen, men har ennå til gode å starte en kamp i Toppserien siden seriestarten i 2020. Hun gleder seg nok ellevilt til å returnere til TOBB Arena Sør onsdag kveld.

I dagens rekruttstall er det Sofie Graabak, Vilde Hulaas Grøseth, Thea Arnegård Kulvik, Karine Ornæs Midjo og Emilie Jørgensen Leer som har en fortid i Tiller-drakt. Graabak har fått mest spilletid i 2. divisjon i år, og de tre sistnevnte angriperne står med kun sju scoringer så langt.

Er det en ting som er sikkert til onsdagens seriekamp, så er det at det blir endringer i laget hos gjestene fra nordsiden av Trondheim. Aldri før har Rosenborg 2 stilt med flere A-lagsspillere enn det de vil gjøre mot Tiller, for her er det tydelig at de ønsker å prøve å slå serielederen. Forrige Toppserie-kamp mot Vålerenga så var blant annet Celine Nergård, Karoline Hernes, Marita Olsen og TikTok-eren Emilie Lein ubenyttede reserver. I tillegg til tredjekeeper Karen Sneve, er samtlige klare for spill onsdag kveld.

Det betyr at flere rekruttspillere blir å finne på tribunen - eller hjemme.


Heimdalshallen kokte

Selv om dette er første gang lagene møtes i seriesammenheng, har det vært betydningsfulle kamper mellom klubbene både i 2020 og 2021. I første koronaår måtte man fysisk stenge portene på TOBB Arena Sør for å unngå for mange tilskuere, da Tiller ble kretsmester i J19-klassen etter å ha utklasset Lade-gjengen 4-0 på en kald novemberkveld.

Ett år senere ble Tiller kretsmester i J17-klassen i futsal på fortjent vis etter at de møtte Rosenborg i finalen. Synne Aunehaugens vinnermål sørget for elleville jubelscener blant de 300 tilskuerne som hadde tatt turen for å heie frem de blå i stappfulle Heimdalshallen.

Nå håper Tiller på lignende scener på eget kunstgress.


Spillerprofil - Vilde Winge Kristiansen

Vi fortsetter å spre informasjon om lagets spillere til omverdenen. Nå har vi kommet til angrepsspiller Vilde Winge Kristiansen.

20-åringen har kun spilt for Tiller så langt i sin karriere, som for øvrig startet i gymsalen på Tonstad skole i 2008. Hun kler best spissrollen med sin bestemte nese foran mål, men kan også trives på midtbanen for å strø baller til andre.

Hun fikk tidlig øynene opp for fotball ettersom hun stadig var med sin far, Geir Arne, på herretreninger da han var trener der.

Vilde er nå lagets toppscorer etter de ni første kampene, der hun har scoret like mange mål som antall spilte kamper.


Visste du at Vilde...

...er norgesmester i både fotball og futsal med Tiller, har en like god venstrefot som høyre og er kjæreste med herrespiller Jonathan Smerkerud Frønes?


Beholdt avstanden

Tiller kommer til dette oppgjøret med like stor selvtillit som tidligere. Forrige kamp borte mot opprykksfavoritt Molde endte med årets første poengtap, men ingen hoder ble hengende av den grunn.

Trønderne ledet 2-0 etter en meget solid første omgang, men etter sidebytte viste romsdalingene at de blir å regne med i toppen i denne avdelingen. Kampen endte til slutt 2-2, noe som førte til at avstanden til Molde ble like stor.


Siste fem kamper:
✅ Byåsen KF 0 - 2 Tiller
✅ Tiller 6 - 1 Herd
✅ Tynset 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Nardo
🔘 Molde 2 - 2 Tiller


Det er ventet et veldig seierslystent Tiller-lag til onsdagens kamp. Laget har fått terpet på noen viktige detaljer, og det er stor konkurranse om å bli med i troppen.

Andrea Holm Aune er tilbake etter en uke med rekreasjon, og nærmest samtlige er klare for en ny batalje på TOBB Arena Sør.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før avspark.Uavgjort i toppkampen

Postet av Marius L. Larsen den 18. Jun 2022

(Molde 2 - 2 Tiller) AKER STADION: Kvinnelaget ledet 2-0 og berget et særdeles viktig poeng i årets tøffeste bortekamp lørdag ettermiddag.

Tiller jubler over et fortjent og viktig bortepoeng på "Røkkeløkka".


Sammendrag

* Store sjanser til begge lag
* Tiller scoret to mål på tre minutter
* Redusering rett etter sidebytte
* Kunne ha vippet begge veier


Kamprapport

Toppkampen i 2. divisjon avdeling 5 startet i et forrykende tempo på Aker Stadion. Molde åpnet med å skyte et innlegg-skudd i kryssfestet før Marie Schult Optun vant ballen fra keeper med ei sklitakling, men den trillende ballen ble reddet i siste liten på målstreken.

Kampen bølget frem og tilbake innledningsvis før Tiller tok overtaket. Etter 20 minutter var det en opplagt Optun som la perfekt inn til Vilde Winge Kristiansen, men forsøket fra kloss hold ble i første omgang avverget av keeper. Ballen havnet så ut til Thale Hinsverk som fra 16 meter hamret ballen i lengste hjørne til 1-0.

To minutter senere fikk Tiller straffespark da Optun ble meid ned i feltet. Kaptein Synne Aunehaugen var sikker i sin sak og fikset 2-0 på iskaldt vis.

Rett før pause kunne Tiller nærmest ha punktert kampen. Innbytter Synne Bye-Andersen fortsatte der Optun slapp, og et glimrende innlegg fra høyre var centiemetere unna å nå Marie Methi i feltet.


To dødballmål imot

Andre omgang startet dessverre på verst tenkelig vis. Ut av ingenting fikk Tiller et indirekte frispark mot seg på tolv meter, som Molde banket i mål til 1-2.

Molde kjørte på fremover, men Tiller red av stormen. Faktisk kunne trønderne ha lagt på til 3-1, men Andrea Sivertsen Broholms skudd fra 25 meter smalt rett i tverrliggeren.

Få minutter etterpå sto det imidlertid 2-2 i målprotokollen. Molde fikk et straffespark på en corner som Tiller slettes ikke var enig i, og den ble ekspedert kontant i mål.

I sluttminuttene var det tidvis hawaii-tilstander, der begge lag prøvde å finne en vei gjennom to gode forsvar. Molde hadde noen halvfarlige skuddforsøk utenfor 16-meteren, men det truet ikke Tiller-keeper Kaisa Øien Aune nevneverdig.

I motsatt ende var spesielt Bye-Andersen livlig, men hennes innlegg ble bare nesten plukket opp av en helhvit spiller.


Kampen ebbet dermed ut i 2-2, noe som var greit nok utifra sjanser og ballbesittelse. Tiller opprettholder dermed avstanden til opprykksjagende Molde med fire poeng og en kamp mindre spilt enn romsdalingene.

Neste kamp kommer kjapt. Onsdag 22. juni kl.19.00 tar et forsterket Rosenborg 2-lag turen til TOBB Arena Sør.


Se tabellen her


Kampfakta

Molde FK 2 - 2 Tiller IL
0-1 Thale Hinsverk 20'
0-2 Synne Aunehaugen (str.) 23'
1-2 47'
2-2 (str.) 70'

9. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
Gult kort Tiller: Marie Schult Optun (50')
Lørdag 18. juni 2022 kl.13.00
Tilskuere Aker Stadion (Molde): ca 60 (deriblant halvparten bortesupportere)


Laget

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Aiila Renander Bransfjell, Andrea Sivertsen Broholm, Dina Hellebust Hegerberg, Thale Hinsverk, Marie Schult Optun, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Benyttede reserver: Marie Methi, Synne Bye-Andersen.Før avspark: Molde - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 17. Jun 2022

Kvinnelaget gjester Røkkeløkka og forhåndsfavoritt Molde lørdag ettermiddag.

Høy fem for de høytflyvende i 2. divisjon avdeling 5.


Kampinformasjon

🏆 9. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Molde
📅 Lørdag 18. juni 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 Aker Stadion (Molde)
📲 @TillerFotball på TwitterØnsker å bytte plass med Tiller

Serieleder Tiller gjester Molde og Aker Stadion for første gang i kvinnefotballsammenheng denne lørdagen, og det er ventet en knalltøff kamp mot den absolutte avdelingsfavoritten.

Molde var kun én seier unna å sikre opprykkskvalifisering i fjor, da de tapte for AaFK Fortuna og havnet på den forsmedelige andreplassen.

I år var lista lagt høyere, og romsdalingene var den største favoritten til å vinne avdeling 5. Og dét selv om lagets store stjerne, Nora Håheim, som scoret 19 mål på 11 kamper i fjor, signerte for den nyopprykkede førstedivisjonsklubben og argeste rival AaFK Fortuna.

Men det har ikke gått som planlagt så langt i årets sesong. Riktignok ligger de på 2. plass bare fire poeng bak Tiller med en kamp mer spilt, men de startet med 1-1 hjemme mot Rosenborg 2 før de tapte for Tynset på bortebane. Deretter fulgte en rekke seiere før det ble 2-2 borte mot Herd og senest en 5-0-seier over Tynset på hjemmebane.

Lagets toppscorer er Eivor Ulvund med seks fulltreffere på de ni seriekampene.


Siste fem seriekamper:
✅ Hødd 0 - 1 Molde
✅ Molde 7 - 2 Byåsen KF
✅ Træff 0 - 5 Molde
🔘 Herd 2 - 2 Molde
✅ Molde 5 - 0 Tynset


Aldri vunnet på "Røkkeløkka"

Tiller har ikke møtt Molde så altfor mange ganger opp gjennom årene. Det første møtet var med herrelagets 3. runde i NM, da Tiller tok imot Molde til cupfest foran drøyt 2000 tilskuere på den gang Tonstad kunstgress.

Den gang Tillerbyen og Molde 2 møttes i Norsk Tipping-ligaen i 2017 uten hell for trønderne, og dette året var også første gang et Tiller-lag besøkte Aker Stadion.

I fjor var det duket for en spennende NM J19-kamp mot Molde på TOBB Arena Sør, der Tiller tapte knepent 3-2. Like etterpå vant herrer A over Molde 2 for aller første gang.

Senest torsdag var det siste gang et Tiller-lag var på Aker Stadion, da G19 spilte NM-kamp mot fjorårets norgesmester. Der ble det dessverre nederlag.


Tidligere møter Molde FK og Tiller IL:
❌ 2011: Tiller 1 - 7 Molde
❌ 2017: Tillerbyen 2 - 4 Molde-2
❌ 2017: Molde-2 4 - 1 Tillerbyen
❌ 2021: Tiller 2 - 3 Molde
✅ 2021: Tiller 4 - 1 Molde-2
❌ 2022: Molde 4 - 1 Tiller


Spillerprofil - Kaisa Øien Aune


Vi fortsetter ferden gjennom årets spillerstall, og denne gang landet nåla på Kaisa Øien Aune.

Kaisa kom til den blå bydelen fra moderklubben Kolstad i forkant av 2016-sesongen, noe som betyr at hun er den lengstværende A-lagsspilleren som ikke er fra Tiller - i sin sjuende strake sesong.

Kaisa startet Tiller-karrieren i helblått som utespiller, der hun blant annet scoret ti mål i nesten-opprykkssesongen i 2019 - men valgte fra 2020-sesongen å ta på seg keeperhanskene og utforske sin tidligere keeperkunnskap.

På sine hittil fem kamper i 2. divisjon har hun ennå til gode å slippe inn baklengsmål.

Og, ja, vi har banket i bordet.


Visste du at Kaisa...

...er norgesmester både i fotball og futsal med Tiller, har tidligere vært håndballkeeper og har lagets kanskje sterkeste høyrefot?


Åtte strake seiere

Tiller kommer også til denne bortekampen stappfull av selvtillit etter å ha vunnet åtte strake seriekamper som et nyopprykket lag.

Selv om man kan slå seg på magen med foreløpig tabelltopp og nesten allerede ha berget plassen på nivå tre, er det slettes ingen spillere som er mette av den grunn.

Forrige runde var tøff mot jumbolaget Nardo, der Tiller slet med å komme forbi en lavtliggende, burgunderkledd murvegg, men Thale Hinsverks vinnermål halvveis i andre omgang var nok til å sikre 1-0-seier.


Siste fem seriekamper:
✅ Tiller 6 - 0 Hødd
✅ Byåsen KF 0 - 2 Tiller
✅ Tiller 6 - 1 Herd
✅ Tynset 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Nardo


Se tabellen i avdeling 5 her


Tiller vet at Molde kommer til å ofre alt og stå skyhøyt for å stresse trønderne til å gjøre feil. Dersom Molde taper for Tiller, vil satsningslaget være sju poeng bak og ha en kamp mer spilt.

Dog vil Tiller fortsatt ligge på tabelltoppen uansett utfall mot Molde, og det er kanskje derfor at lokalavisa Romsdalens Budstikke slenger seg på trønderske mediehus ved ikke å strømme kampen. Dermed ser det ut til, om de ikke gjør helomvending, at Tiller Fotball på Twitter er den eneste måten du kan få med deg oppgjøret på. Husk å skru på varsler i appen.


Treningsuka for trønderne har vært solid med et sedvanlig stort oppmøte. Det har vært fokus på å omsette sjansene til scoringer, noe som gjenspeilet seg i møtet med Nardo.

Vilde Winge Kristiansen er fortsatt Tillers - og avdelingens - toppscorer med sine ni fulltreffere, og både hun og resten av laget er klare for å kjempe om nye bragder på lørdag.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.Før avspark: Tiller - Nardo

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jun 2022

Kvinnelaget tar imot jumbolaget Nardo i et potensielt bananskall torsdag kveld.

Ruller toget videre på torsdag, eller blir det buss for tog?


Kampinformasjon

🏆 8. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Nardo
📅 Torsdag 9. juni 2022
⏰ Kl.21.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
🎟 Åpent i Blåstua for sesongkortholdere
📲 @TillerFotball på Twitter


Kampsponsor:

Matchballsponsor:To nedrykk endte allikevel ikke med nedrykk

Tillers beste kvinner ønsker Nardo velkommen til TOBB Arena Sør og den åttende serierunden i 2. divisjon avdeling 5 denne torsdagskvelden.

De burgunderkledde fra Nissekollen har hatt en tøff start på sesongen, men dette er de vant til. Etter opprykket fra 3. divisjon i 2017, har de hatt plasseringer på 9., 8. og 8. (ingen sesong i 2020, journ. anm.). På de tre årene kapret de henholdsvis 12, 7 og 7 poeng.

De rykket egentlig ned i både 2018 og 2019, men berget på overtid grunnet andre lags prestasjoner som fikk følger gjennom divisjonen. I fjor fikk 2. divisjonsklubbene medhold i at ingen lag skulle rykke ned grunnet pandemien.

I år har de bare tatt to poeng på sine første sju kamper, og det var hjemme mot Herd (2-2) og borte mot Volda (1-1), men de fikk en spillemessig opptur mot Rosenborg 2, selv om det ble tap til slutt.


Siste fem seriekamper:
❌ Nardo 3 - 5 Byåsen KF
🔘 Volda 1 - 1 Nardo
❌ Nardo 4 - 5 Rosenborg-2
❌ Tynset 4 - 1 Nardo
❌ Nardo 2 - 3 Hødd


Spillerprofil - Hedda Stuedahl-Karlsen


Vi fortsetter ferden gjennom årets spillerstall, og denne gang har vi kommet til angriperen Hedda Stuedahl-Karlsen.

Hedda kom til Tiller fra moderklubben Heimdal foran 2018-sesongen, så dette er med andre ord hennes femte sesong i den helblå drakta.

Hun ble raskt en av spillerne å se opp for på det svært gode '04-laget, og i løpet av 2019-sesongen ble hun en del av A-laget på permanent basis.

Først og fremst er Hedda en vingspiller, men kan også bekle spissrollen. Hun er ekstremt glad i å gå på skudd.


Visste du at Hedda...

...er mellomst i en søskenflokk på tre, er norgesmester i futsal og har så langt scoret 112 Tiller-mål på 97 kamper (både ute og inne)?


Sju av sju

Dette blir den aller første gangen at Tiller og Nardo møtes i A-lagssammenheng på kvinnesiden. I flere år har gjestene fra Nissekollen vært høyere oppe enn de blåkledde, men for øyeblikket er det snudd på hodet.

For Tiller har prestert svært solid i de første sju kampene. De har ennå til gode å avgi poeng, men de vet at et potensielt bananskall mot en lavtliggende motstander ligger i bakhodet.

Forrige serierunde møtte de Tynset på bortebane, men gressunderlag var absolutt ingen hinder og Tiller vant til slutt 3-0 etter en meget god prestasjon.


Siste fem kamper:
✅ Tiller 9 - 0 Træff
✅ Tiller 6 - 0 Hødd
✅ Byåsen KF 0 - 2 Tiller
 Tiller 6 - 1 Herd
✅ Tynset 0 - 3 Tiller


Se tabellen i 2. divisjon avd 5 her


Tiller måtte klare seg uten toppscorer Vilde Winge Kristiansen i forrige kamp mot Tynset, da hun var slått ut av sykdom. Allikevel ble det en solid seier, noe som forteller om styrken i troppen før torsdagens kamp mot Nardo. Winge Kristiansen er nå klar for kamp igjen.

03-erne som har skoleavslutning på KVT rekker også kampen, noe som begrunner den sene kampstarten.

Pia Elise Lien og Maria Alvestad Høvik er tilbake i lett trening etter skaden i oppgjøret mot Herd, men er ikke ventet å bli klar til torsdagens duell.

Resten har allerede brettet opp ermene.


Kamptropp og lagoppstilling kommer på Twitter og fotball.no en time før avspark.