Kategori

Jåttåvågen, Valle og Molde

Postet av Marius L. Larsen den 13. Des 2022

Tøffe og spennende motstandere i neste års 2. divisjon kvinner. Sjekk hvem Tiller møter her.

Jubel etter at seriemesterskapet ble vunnet i oktober. Neste år venter en tøffere kamparena for våre beste kvinner.


Breddeklubben Tiller Idrettslag Fotball gleder seg enormt til å ta fatt på ny sesong i den kommende nasjonale 2. divisjon kvinner. Blåtrøyene klarte bragden å kvalifisere seg der etter en imponerende 2022-sesong som endte med seriemesterskap.

I 2023 endres 2. divisjon fra åtte til kun to avdelinger, akkurat slik det er på herresiden. Neste sesong byr på et gjensyn med Tynset, Herd, Molde og Rosenborgs andrelag, mens det blir mange reiser på Vestlandet og et par turer innom hovedstaden.

Av store stadioner Tiller skal besøke, så blir det blant annet SR-Bank Arena i Stavanger og Intility Arena i Oslo.


2. divisjon kvinner avd. 1 2023:
Amazone Grimstad
Arendal
Avaldsnes 2
Bryne
Frigg
Haugesund
Herd
Molde
Rosenborg 2
Sogndal
Tiller
Tynset
Viking
Vålerenga 2


Kampoppsettet er i skrivende stund ikke klart.Tapte opprykkskvalifiseringen

Postet av Marius L. Larsen den 6. Nov 2022

(Tiller 2 - 3 Grei Kvinner Elite) TOBB ARENA SØR: Tiller havnet under og kom tilbake, men måtte se opprykkshåpet bli slått søndag ettermiddag.

Denne gjengen + mange flere har gjort sine saker utrolig bra i kvalifiseringen. Neste år skal Tiller spille i en nasjonal og knalltøff 2. divisjon - og vi gleder oss allerede!


Sammendrag

* 0-2 etter 23 minutter
* Tapte duellen i første omgang
* Adskillig bedre andre omgang
* Flotte scoringer fra Berg-Johansen og Stuedahl-Karlsen
* Tiller i 2. divisjon 2023


Kamprapport

Tiller fikk en tøff åpning på kampen de måtte vinne for å holde liv i opprykkshåpet. Selv om Hedda Stuedahl-Karlsen hadde et godt skudd som ble reddet, var det gjestene fra hovedstaden som tok ledelsen. Etter et kvarter smalt ballen oppe i nærmeste vinkel.

Motbakken ble større da Grei doblet ledelsen få minutter senere på et smart skudd fra ti meter.

Tiller hadde lite å komme med i første omgang. Grei gjorde det vanskelig for ballbesittende trøndere, og de store målsjansene uteble.

Da ble det bedre etter sidebytte. Tiller trykket på og kom til gode muligheter. Først headet Synne Aunehaugen like utenfor på frispark fra Vik, og sistnevnte var igjen involvert da hun fant Vilde Winge Kristiansen i feltet som skjøt like over mål.

I det 72. minutt skulle endelig blåtrøyene lykkes. Siri Berg-Johansen hadde vært på banen i 20 sekunder da hun stanget inn 1-2 på perfekt frispark fra Vik.

Og selv om gjestene økte ledelsen til 1-3 få minutter etterpå, var Tiller nådeløs og reduserte umiddelbart ved en glimrende prestasjon av Stuedahl-Karlsen som scoret sikkert alene med keeper.

Tiller holdt på å utligne til 3-3 da Berg-Johansen var centimetere å heade inn sitt andre for dagen fra kloss hold på innlegg fra Selma Saastad, men det ble bare nesten.


Blåtrøyene måtte dermed se seg slått 2-3 og all håp om 1. divisjonsspill neste år er ute.

Allikevel kan Tiller se tilbake på en strålende sesong. Topp 5 i 2. divisjon ble klart tidlig i høst, noe som gjør at de blåkledde skal spille i den nye nasjonale 2. divisjon med kun 27 andre lag (to avdelinger). Det blir et stort steg opp fra i år.

Og kanskje det mest riktige.


Vi ønsker Grei Kvinner Elite og Porsanger lykke til i siste duell neste helg.


Vi har allerede begynt å glede oss til neste år. Skal vi til Jåttåvågen for å besøke Viking? Eller kanskje det blir en ny tur til Molde? Det blir uansett 13 herlige kamper på TOBB Arena Sør!


Kampfakta

Tiller IL 2 - 3 Grei Kvinner Elite
0-1 15'
0-2 23'
1-2 Siri Berg-Johansen 72'
1-3 76'
2-3 Hedda Stuedahl-Karlsen 77'

Kvalifisering 1. divisjon kvinner
Søndag 6. november 2022 kl.14.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 300


Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
59' Hinsverk --> Vilde Bjørgård Kristiansen
59' Methi --> Andrea Buberg Sæteren
72' W. Kristiansen --> Siri Berg-Johansen
80' Gulstad --> Selma Saastad

Ubenyttet reserve: Marita Flataunet.Før avspark: Tiller - Grei Kvinner Elite

Postet av Marius L. Larsen den 4. Nov 2022

Kvinnelaget tar imot eliteklubben fra Oslo søndag kl.14.00 på TOBB Arena Sør.

I Tiller er vi best sammen. Vi prøver igjen på søndag.


Kampinformasjon

🏆 Kvalifisering 1. divisjon kvinner
🆚 Grei Kvinner Elite
📅 Søndag 6. november 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
🎟 Åpent i Blåstua for sesongkortholdere
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på TwitterSlik er ståa i kvalifiseringen

Tiller fikk en motbakke å bestige etter forrige helgs oppgjør i Lakselv. Mot Porsanger bikket kampen i disfavør Tiller, da trønderne tapte 1-2.

Det betyr at kampen mot Grei må vinnes for Tillers del. Hadde blåtrøyene skulle jublet over opprykk etter denne kampen, hadde de måtte ha vunnet uansett. Så status er uforandret.

Vinner Tiller over Grei, er Tiller avhengig av et resultat som går i favør dem i siste runde. Skulle Tiller ikke vinne, er håpet om opprykk fortapt for denne gang.


Kampoppsett:
29. okt Porsanger 2 - 1 Tiller
6. nov kl.14.00 Tiller - Grei Kvinner Elite
12. nov kl.14.00 Grei Kvinner Elite - Porsanger


Den er Grei

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Grei Kvinner Elite velkommen til TOBB Arena Sør denne søndagen.

Grei Kvinner Elite er et utspring fra Sportsforeningen Grei fra Groruddalen i Oslo, og klubben i klubben har bare ett lag. Tidligere het kvinnesatsingen Linderud-Grei før dagens navn kom til.

Så sent som i fjor spilte Grei 1. divisjon, men rykket ned i siste serierunde. I år har de derimot gjort sine saker veldig bra. De vant avdeling 2 soleklart med 56 poeng på 20 kamper - altså ubeseiret på lik linje med Tiller.

Se tabellen i avdeling 2 her

I pre-kvalifiseringen kunne det derimot ha gått andre veien. Først tapte de 2-0-for Odd før de skulle møte Kongsvinger i en kamp de måtte vinne for å nå den ordinære kvalifiseringen. Med fem minutter igjen å spille scoret Grei 2-1-målet som sikret seier og videre avansement.


Spillerprofil - Mari Steinbråten Krogsgård


I vår siste forhåndsomtale for året presenterer vi Tillers nyeste kvinnespiller.

Mari Steinbråten Krogsgård signerte for Tiller fra - hold brillan - FFC Wacker München i Tyskland. Laget er på samme nivå som Tiller.

20-åringen kommer fra Tønsberg der hun har spilt for Flint, Eik Tønsberg og den nylig sammenslåtte klubben FK Eik Tønsberg. Mari har så langt fått én kamp i 2. divisjon og tre i 3. divisjon for Tiller.

Krogsgård er primært midtbanespiller, men kan også bekle angrepsroller.


Visste du at Mari...

...har spilt 29 2.-divisjonskamper for klubbene i hjembyen og at hun nå studerer i Trondheim for å bli lærer?


Gira på seier

Etter å ha gått ubeseiret gjennom serien i årets sesong, var det et heltent Tiller-lag som brukte tre dager og to netter av forrige helg til å kjempe mot Porsanger fra Lakselv.

Dessverre vant finnmarkingene de fleste dueller og gjorde det vanskelig for unge trøndere. Det endte med et skuffende 1-2-tap.

Men Tiller la seg ikke ned av den grunn. Allerede lørdag kveld i Lakselv var fokuset rettet mot den kommende kampen mot Grei. Denne ukens treninger har vært oppløftende med mange spillere på feltet, og gjengen virker skikkelig gira på å stå igjen som seierskvinner etter kampslutt søndag.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før avspark.Knepent tap i første kamp

Postet av Marius L. Larsen den 29. Okt 2022

(Porsanger 2 - 1 Tiller) LAKSELV KUNSTGRESS: Kvinnelaget nådde ikke opp til finnmarkingenes duellspill og tapte første kvalifiseringskamp til 1. divisjon.

Flott ramme rundt en toppkamp verdig. Dessverre ble det ingen jubelscener for trønderne.


Sammendrag

* Store Tiller-sjanser i første omgang
* To selvmål før pause
* Tapte duellene
* Broholms redusering kan være viktig


Kamprapport

Tiller startet kvalifiseringskampen positivt med et høyt press og flere gode kombinasjoner. I løpet av de første ti minuttene hadde gjestene to gode muligheter. Først et hjørnespark fra Mari Kristine Vik som Tiller ikke klarte å pirke i mål, og like etterpå skjøt Thale Hinsverk rett på keeper på umarkert vis fra 25 meter.

Etter et kvarter var det hjemmelaget som tok ledelsen. Et godt slått hjørnespark endte med ping-pong via tverrliggeren og i en Tiller-spiller og i mål.

Dagens hvitkledde spillere var både uheldig og udyktig i skuddforsøkene sine i minuttene som fulgte. Både Marie Methi og Andrea Sivertsen Broholm skjøt like utenfor, og da ble det straffet av hjemmelaget. I det 25. minutt doblet de ledelsen på en overgang i bakrom og en avslutning som gikk via en Tiller-spiller og i mål.

Men Tiller la seg ikke nedpå. De fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd. Umiddelbart etter avspark ble Vilde Winge Kristiansen spilt lekkert gjennom og kom alene med keeper, men fikk en lang førstetouch og ballen trillet utenfor mål.

Ikke lenge etterpå snertet Methis langskudd tverrliggeren før Hinsverk skjøt nok en gang like utenfor. Omgangens siste gode mulighet - og Tillers åttende - var Hedda Stuedahl-Karlsens avslutning over fra kloss hold.


Broholms redusering kan bli viktig

Andre omgang inneholdt like mye Tiller-dominans. Hjemmelaget la seg bakpå og forsvarte med nebb og klør, og det hindret flyten i blåtrøyenes gjentatte angrep.

Tiller hadde ikke like mange store målsjanser etter sidebytte, men de få halvsjansene som kom på veien, ble skuslet bort i unøyaktige pasninger på siste tredjedel.

Hvittrøyene fortsatte uansett å presse på, og to minutter før full tid fikk de endelig betalt for arbeidet. Et herlig innlegg fra Gulstad ble stanget i mål av Broholm, og det ga en større gnist i bortelaget.

På overtid prøvde Tiller å utligne ved å sende mye folk i angrep, men det ville seg ikke i kaotiske situasjoner.


Kampen ebbet derfor ut i et 1-2-tap for Tiller - årets første nederlag i alle turneringer.

Neste helg er det derimot mulighet for revansje. Søndag 6. november kl.14.00 kommer elitelaget Grei på besøk i Tillers andre og siste kvalifiseringskamp.

Dersom Tiller vinner dette oppgjøret, blir det svært spennende i den siste runden mellom Grei og Porsanger helga etter.

Kanskje viser Broholms sene redusering seg å være særdeles viktig...


Alt å spille om neste søndag!


Tiller Idrettslag Fotball ønsker å takke Porsanger Idrettslag for en stor gjestfrihet i vår første helg i Finnmark noensinne. Vi ønsker "PIL-daman" lykke til videre.


Kampfakta

Porsanger IL 2 - 1 Tiller IL
1-0 selvmål 15'
2-0 selvmål 25'
2-1 Andrea Sivertsen Broholm 88'

Kvalifisering 1. divisjon kvinner
Lørdag 29. oktober 2022 kl.13.30
Tilskuere Lakselv kunstgress (Lakselv): 150


Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Mari Kristine Vik, Aiila Renander Bransfjell, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
46' Bransfjell --> Vilde Bjørgård Kristiansen
46' Methi --> Synne Aunehaugen
61' Optun --> Andrea Buberg Sæteren
69' Winge Kristiansen --> Selma Saastad

Ubenyttet reserve: Marita Flataunet.Før avspark: Porsanger - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 27. Okt 2022

Kvinnelaget gjester Porsanger fra Lakselv i første kvalifiseringskamp til 1. divisjon lørdag ettermiddag.

Denne gjengen har allerede nådd målet om neste års nasjonale 2. divisjon. Nå skal de kjempe om retten til å spille i 1. divisjon.


Kampinformasjon

🏆 Kvalifisering 1. divisjon kvinner
🆚 Porsanger IL
📅 Lørdag 29. oktober 2022
⏰ Kl.13.30
🏟 Lakselv kunstgress
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på TwitterSlik er kvalifiseringen til 1. divisjon

Tiller Idrettslag Fotball gleder seg enormt til den kommende kvalifiseringen, der ett lag fra gruppa rykker opp.

Blåtrøyene fra Trondheims elegante sørside har fått bekreftet at de skal spille to kamper uansett resultat på lørdag. Første duell blir klubbens nordligste kamp noensinne. Deretter venter elitelaget Grei fra Oslo søndag 6. november på TOBB Arena Sør.

Hvis Tiller vinner begge disse oppgjørene, rykker de blåkledde opp til 1. divisjon. Dersom Tiller ikke vinner begge oppgjørene, skal Porsanger og Grei spille gruppas siste kamp en uke senere for avgjørelsen faller.

Kampoppsett:
29. okt kl.13.30 Porsanger - Tiller
6. nov kl.14.00 Tiller - Grei Kvinner Elite
* 12. nov kl.14.00 Grei Kvinner Elite - Porsanger

* blir ikke spilt dersom Tiller vinner sine to kamper


Dette er Porsanger Idrettslag

Klubben fra Lakselv feirer 100 år i år. Opprinnelig het klubben Lakselv Idrettslag, men fra og med 2005 slo de seg sammen med Porsanger Fotballklubb og dannet nåværende klubbnavn med mange idrettsgrener. Fotballagene spiller i røde og sorte drakter.

Få hadde levnet Porsanger noen sjanser til å vinne 2. divisjon avdeling 8 etter de fire første serierundene. Da sto de med kun fire poeng, men så våknet isbjørnene fra dvalen i takt med nordlyset.

Etter at det var uhyre jevnt i toppen, karret de seg opp til 1. plass og vant avdelingen med ett poengs margin. De står med fire strake seiere og har ikke sluppet inn noen mål på de tre siste.

Lagets toppscorer er rutinerte Synnøve Rønquist Hafnor med ti mål på 13 kamper i alle turneringer. Hun har blant annet en fortid i Røa i Toppserien.

Se sluttabellen i avdeling 8 her


Siste fem kamper:
❌ TIL 2020-2 2 - 1 Porsanger
✅ Skarp 3 - 5 Porsanger
✅ Porsanger 2 - 0 Senja/Finnsnes
✅ Kirkenes/Bjørnevatn/Hesseng 0 - 1 Porsanger
✅ Porsanger 3 - 0 Skarp


Vær, Direktesport og Twitter

Kampen spilles på Lakselv kunstgress uten undervarme. Klubbens banemannskap har varslet Tiller at de gjør alt i sin makt at kampen skal spilles på oppsatt bane. Det har allerede lagt seg et lite snølag der oppe, men det er ikke ventet mer nedbør før utpå lørdagen. Dersom dommeren endrer mening, vil kampen bli flyttet til Finnmarkshallen i Alta.

Værvarsel til lørdag da dette innlegget skrives torsdag kveld er sludd og 1 grad.

Oppgjøret sendes på Direktesport (krever abonnement) og oppdateres direkte i tekstformat helt gratis på vår Twitter-side.


Spillerprofil - Synne Aunehaugen


I vårt langvarige dykk i årets spillerstall, har vi nå kommet til midtstopper Synne Aunehaugen.

18-åringen fra Porsmyra, en langpasning fra TOBB Arena Sør, har spilt i Tiller i hele sin karriere så langt, til tross for interesse fra klubber på samme nivå.

Synne var opprinnelig en spiller i de fremre posisjonene, men har de siste årene konvertert til midtstopper som sin faste plass.

Hun er definitivt en spiller å se opp for i kvalifiseringen, da hun står med sju scoringer i årets 2. divisjon.


Visste du at Synne er...

...norgesmester i futsal med Tiller og alltid en kranglefant i dommeravgjørelser, både på trening og i kamp?


Alle er kampklare

De blåkledde fra Tillerbyen er så langt ubeseiret i 2022. Etter 18 spilte kamper i avdeling 5, ble det 15 seiere og tre uavgjort. Laget har sluppet inn minst baklengsmål og scoret flest.

Det gir trønderne en enorm selvtillit før oppgjøret i nord, i tillegg til at det meldes om at samtlige spillere er skadefri og kampklare. Forrige serieoppgjør var for to uker siden borte mot Træff da Tiller vant 7-0, og i etterkant har spillerne fått noen velfortjente dager ferie og samtidig trent godt.


Siste fem kamper:
✅ Nardo 1 - 5 Tiller
🔘 Tiller 0 - 0 Molde
✅ Hødd 1 - 4 Tiller
 Tiller 6 - 0 Tynset
✅ Træff 0 - 7 Tiller


Se sluttabellen i avdeling 5 her


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før avspark.