Kategori

Spiller om opprykk

Postet av Marius L. Larsen den 22. Jun 2021

Det ekstraordinære fotballtinget ga klarsignal for opprykk fra 3. divisjon kvinner i år.

Denne gjengen får allikevel lov til å spille om et opprykk til 2. divisjon i høst.


Søndagens ekstraordinære fotballting var en stor snakkis i fotball-Norge. Ikke bare skulle Qatar-VM-spørsmålet tas stilling til, men også en nytt forslag til seriestruktur for 2. divisjon kvinner var opp til høring.

Forkjemperne var veldig på hugget at det nye forslaget, som innebar at dagens åtte avdelinger ble kuttet ned til to, skulle stemmes gjennom allerede i år.

Motkjemperne forklarte at det var ikke begrunnet med opprykk fra de mange 3. divisjonsavdelinger og at forslaget virket å ha hastverk over seg.

Forslaget om ny seriestruktur ble stemt gjennom, men med overgangsår i 2022 - ikke i år - og første virkningsår i 2023.


Les også: Ny modell for 2. divisjon kvinner vedtatt


Dermed skal de blåkledde fra Tillerbyen spille om et opprykk fra 3. divisjon i høst, der de møter tøffe motstandere på veien mot det ultimate målet.

Årets seniorsesong starter i midten av august. Endelig avdelingsoppsett og terminliste er ventet å bli offentliggjort senest i uke 26.


0 Kommentar

Historisk trenerduo klar

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jan 2021

Mia Bjerkan og Tonje Gravdal blir hovedtrenere for kvinner C.

Mia Bjerkan (t.v.) og Tonje Gravdal er klare når breddefotballen åpner opp igjen.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt av å kunne presentere Mia Bjerkan og Tonje Gravdal (begge 21) som hovedtrenere for det nyopprettede laget kvinner C.

Kvinner C, eller 3 om man vil, er et nytt tilbud i Tiller Fotball for seniorspillere som har det sosiale som førsteprioritet. Dette laget skal etter planen stille i 4. divisjon til våren, der man har som mål å få tilbake tidligere Tiller-spillere som har tatt en pause fra fotball fordi satsingsnivået har vært for høyt.

- Dette skal være et lavterskeltilbud der det å ha det gøy vil være i fokus. Vi ønsker selvfølgelig å prestere, men det skal være morsomt å spille med oss, sier Bjerkan.


Flere spillere kan returnere

Bjerkan er slettes ingen ukjent person i Tiller. Hun spilte for de blå i 2018-sesongen etter overgangen fra Nardo, og angrepsspilleren har varslet at hun også ønsker å fortsette spillerkarrieren når 2021-sesongen starter. I tillegg var hun en meget vellykket speaker da J19 ble kretsmester etter å ha beseiret Rosenborg 4-0 i november i fjor.

- Vi har snakket med en del tidligere Tiller-spillere som ikke spiller for noen klubb i dag. De fleste er veldig positive til å returnere, og vi håper vi klarer å nå ut til mange. Noen har varslet at de er klar for å ta på seg Tiller-drakta igjen, og det er veldig gledelig. Samtidig skal vi også være et lag for de yngre spillerne i klubben som ønsker å gå veien via oss, forteller Gravdal.

Gravdal har spilt for Tiller i hele karrieren, der den siste registrerte Tiller-kampen var i 2019. En ny kneskade satte henne tilbake i fjor vinter, så gjenopptakelse av karrieren banen er foreløpig satt på vent.

Gravdal har allerede tatt trenerkurs. Bjerkan skal gjøre det straks covid-19 tillater det. Nå skal duoen høres også utenfor hvitstripene.


- Alltid gøy på TOBB

- Vi håper å komme i gang med treninger om ikke så altfor lenge, etter hvert som det blir tillatt av myndighetene. Akkurat nå er det litt kjølig vintervær å trene utendørs i, men vi gleder oss veldig til å komme i gang, meddeler trenerduoen.

- Vi har ikke uttalt hvor mange treninger i uka vi ser for oss, men det får være opp til spillergruppa. Gøy skal vi ha det uansett.

Kampopplevelsen på TOBB Arena Sør er velkjent for både Tiller-spillere og motstandere, der det alltid er mange tilskuere og god stemning uansett aldersklasse. Dette er noe de nye trenerne har savnet de siste årene.

- Det er alltid morsomt å spille på TOBB Arena Sør, og jeg husker hvor bra stemning og mye folk det var i fjor, selv med store restriksjoner. Det kribler å komme i gang allerede, sier Gravdal.

Bjerkan og Gravdal blir dermed en historisk hovedtrenerduo. Aldri før har det vært kvinnelige hovedtrenere for et seniorlag i Tiller Fotball - før nå.

Dét var nytt for begge.

- Jøss, det visste jeg ikke. Det er alltid hyggelig å starte et nytt kapittel, og kanskje vi klarer å få med enda flere kvinnelige trenere i klubben etter hvert, sier Bjerkan.0 Kommentar

Gulstad vender hjem

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jan 2021

Angrepsspilleren spiller for Tiller i 2021-sesongen.

TOBB Arena Sør blir igjen Gulstads hjemmebane.


De blåkledde fra Tillerbyen forsterkes foran det som ser ut til å bli en svært spennende 2021-sesong i 3. divisjon kvinner. Sandra Aardahl Gulstad (22) returnerer til Tiller Idrettslag Fotball etter et opphold i 1. divisjonsklubben KIL/Hemne.

Etter overgangen fra Flatås IL i 2017, står den lynraske angrepsspilleren med 40 scoringer på 49 førstelagskamper (fotball og futsal). Gulstad scoret 15 mål på 18 kamper for de blå i 3. divisjon i 2019-sesongen.


Les også: Tillers 3. divisjonsavdeling 2021

Nå er hun klar for å skape trøbbel for flere motstandere på TOBB Arena Sør, og vi vet lagets store publikumsskare gleder seg enormt allerede.


Velkommen tilbake, Sandra!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Slo Byåsen KF

Postet av Marius L. Larsen den 7. Mar 2020

BYÅSEN ARENA (DALGÅRD): Tiller slo 2. divisjonslaget i en treningskamp lørdag ettermiddag.

En smilende Synne Bye-Andersen scoret Tillers mål.


De blåkledde fra Tillerbyen tok turen oppover i fjellene og til vestsiden av byen denne lørdagen. Byåsen Kvinnefotball sto på motsatt side på Dalgård i årets første treningskamp.

Tiller gikk ut av startblokkene umiddelbart og satte rødtrøyene godt bakover i banen. Etter bare 15 minutter fikk de betalt for presset da Synne Bye-Andersen snappet ballen fra forsvaret og scoret sikkert alene med keeper til 1-0.

Det var ikke mange andre store sjanser i første omgang, men et Tiller-lag som kontrollerte kampen uten å slippe til sjanser imot.


Store målsjanser etter pause

Et lignende spor fortsatte etter sidebytte; Byåsen hadde mest ball mens Tiller sto for sjansene.

Tiller var på hugget og stormet i angrep flere ganger. Spesielt sto angrepsspillerne Lise Finsrud og nevnte Bye-Andersen for mange av avslutningene.

Finsrud traff stolpen og misset alene med keeper, mens Bye-Andersen hadde også en stor mulighet alene mot Byåsens sisteskanse.


Tiller kunne uansett smile etter kampslutt med en sterk 1-0-seier og en brukbar prestasjon i bagasjen.


Laget (1-4-3-3):

Tuva Tvervåg
Vilde Lund - Victoria Løkken - Suzanne Maduga - Aiila Bransfjell
Tonje Gravdal - Ida Stiles - Thale Hinsverk
Synne Bye-Andersen - Marie Schult Optun - Sara Bye-Andersen

Innbyttere: Lise Finsrud, Vilde Winge Kristiansen, Hege Hovdahl, Marie Methi.


0 Kommentar

Futsalrunde i Ladehallen

Postet av Marius L. Larsen den 7. Feb 2020

Tiller arrangerer den nest siste futsalrunden i Ladehallen på søndag.

Thale Hinsverk (t.v.), Synne Bye-Andersen og Hedda Stuedahl-Karlsen kjemper om både seriemesterskap og en plass i nasjonalt sluttspill i Oslo (NM).


De blåkledde fra Tillerbyen kjemper i toppen av tabellen i 1. divisjon futsal kvinner, og med bare to runder (fire kamper) igjen, knyttes det stor spenning til hvem som kommer til å stikke av med tittelen som Trøndelags beste futsallag.

Men det er også en interessant vri på toppen. De to beste lagene går også i år til nasjonalt sluttspill, et norgesmesterskap, i Oslo i slutten av mars. I fjor ble Tiller med og tok bronse i hovedstaden.

Nå jakter jentene i helblått nye bragder. Moroa starter kl.10.00 og avslutter med en Tiller-kamp kl.18.15.

I Ladehallen vil det være kiosksalg og god stemning på tribunen. Vi anbefaler alle skuelystne om å ta turen til Lade skole for å overvære toppkamper i futsal denne søndagen!Se komplett terminliste og tabell her


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline